OP-Visa Platinum

OP-Visa Platinum

Dags att njuta av livet: Med OP-Visa Platinum kan du koncentrera dig på det väsentliga. Spara tid och möda. Res och betala bekymmersfritt.

-

 • Avgiftsfritt inträde till flygplatsernas VIP-lounger

  Priority Pass ger utan tilläggsavgift tillträde till VIP-loungerna på hundratals flygplatser.

 • Avbeställningsskydd vid resa

  Om en resa som du betalat med OP-Visa Platinum avbeställs får du tillbaka 75 procent av resans pris.

 • Personlig assistent

  Den avgiftsfria Concierge-tjänsten hjälper dig att sköta löpande ärenden. Du kan ringa och be assistenten boka hotellrum, beställa blommor eller konsertbiljetter.

 • Undvik biluthyrningsfirmornas dyra försäkringar

  I OP-Visa Platinum ingår en försäkringen för avskaffande av självrisken för hyrbil på dina resor upp till 2 000 euro.

Ansök om kort

Unika förmåner och de bästa tjänsterna

 • Priority Pass ger tillträde till VIP-loungerna på hundratals flygplatser.
 • Concierge-tjänsten sköter ärenden för dig. Den personliga assistenten söker restauranger och bokar t.ex. teaterbiljetter förbi köer.
 • Med Hole-in-One-försäkringen firar du ditt drömslag med dina medspelare.
 • Då du betalar din utlandsresa och tjänsterna i anslutning till den med OP-Visa Platinums credit-funktion kan du för en avbeställd resa få en ersättning på 75 procent för resekostnader och tjänster i anslutning till resan.

Vältäckande försäkringspaket

 • Pohjola Försäkrings omfattande reseförsäkring vid resor under fritiden.
 • En försäkring i 180 dagar för dina inköp då du betalar med kort.
 • Hyr bil utomlands utan dyra tilläggsförsäkringar. Med hyrbilsförsäkringen slopas självrisken upp till 2 000 euro.
 • ID-skyddet hjälper om du råkar ut för en identitetsstöld.
 • Tillgång till en tjänst som i nödsituationer ger bl.a. kontanter.

Betalning

 • Som ägarkund får du bonus för inköp som du betalar med credit-funktionen och för den utnyttjade kortkrediten.
 • Både credit- och debit-funktionerna ingår.
 • Du kan betala kontaktlöst upp till 50 euro.

Pris

OP-Visa Platinum 50,00 euro per månad inklusive månadsavgiften för kortet 2,95 euro och de tilläggstjänster som ansluter sig till kortet.

Hantera kortinställningarna i OP-mobilen

Justera kortets säkerhetsgränser, kreditens amorteringsplan och höj kreditgränsen behändigt i OP-mobilen.

 

Ansök om kort

OP-Visa Platinum-kortets funktioner

 • Med OP-Visa Platinum kan du betala med credit- eller debit-funktionen.
 • Kredit från 2 000 euro upp till 20 000 euro, kreditgräns enligt ditt behov och din betalningsförmåga.
 • Kortets amorteringssätt: jämnstora månadsamorteringar som kunden valt. Minimiamortering 2 % av kreditlimiten.
 • Förfallodagsalternativen är den 7, den 15, den 23 eller den sista dagen i månaden.
 • Räntan på kortkrediten är 3 mån. euribor + 7,0 %
  • Den effektiva räntan på en kredit på 5 000 euro som är i bruk är 32,55 % (7/19) då månadsavgiften är 50 euro och faktureringsavgiften 3,50 euro. Den uppskattade totalkostnaden för krediten är 5 805,00 euro. Beräkningen har gjorts under antaganden om att kredittiden är ett år och att krediten återbetalas i 12 lika stora poster med en månads mellanrum.
 • Lånet beviljas av OP-Kortbolaget Abp.

Så här använder du OP-Visa Platinum

 • Du kan betala med OP-Visa Platinum-kortet på mer än 29 miljoner försäljnings- och serviceställen runt om i världen.
 • Du kan ta ut kontanter och betala räkningar både från ditt bankkonto (Visa Debit) och från ditt Visa-konto (Visa Credit).
 • Debit-inköpen debiteras ditt konto inom några dagar, för credit-inköpen får du i genomsnitt en månad räntefri betalningstid, varefter du kan utnyttja kortets kredit.
 • Med OP-Visa Platinum-kortet är det tryggt att betala inköp på nätet och andra distansköp. Kortet är automatiskt anslutet till nätbetalningstjänsten Verified by Visa.
 • Ditt kort kan också anslutas till Pivo-mobilplånboken så att du enkelt kan följa upp korttransaktionerna och betala till eller ta emot betalningar från andra användare enbart på basis av telefonnumret.
 • OP-Visa Platinum 50,00 euro per månad inklusive månadsavgiften för kortet 2,95 euro och de tilläggstjänster som ansluter sig till kortet.
 • Ränta 3 månaders euribor + 7,95 %, då krediten har skuld med ränta.
 • Kontoavgiften är 3,50 euro per månad då krediten har skuld med ränta.

Den effektiva räntan beräknad på en kredit på 2 000 euro i bruk är 14,15 % (1/20). Kalkylen har upprättats under antaganden om att månadsavgiften för kortet är 2,95 euro, kontoavgiften är 3,50 euro per månad, krediträntan samt avgifterna och provisionerna är oförändrade hela kredittiden samt att krediten betalas tillbaka i 12 lika stora poster med en månads mellanrum. Den uppskattade totalkostnaden för krediten är 2 146,75 euro.

Du kan ansöka om OP-Visa då du:

 

 • har fyllt 18 år
 • är huvudsaklig kund hos OP
 • har regelbundna löne- eller pensionsinkomster
 • har en tillräcklig betalningsförmåga och har skött dina penningaffärer klanderfritt och
 • har en fast boplats i Finland.

OP-Visa Platinum-telefontjänsten hjälper i frågor som gäller ditt kort.

OP-Visa Platinum-kortets

egen telefontjänst mån.–sön. 24h/dygnet

0100 0510 (24h)     

Per e-post betjänar vi på följande adresser:

ID-skyddet

opvisaplatinum@idturva.fi

PriorityPass och Concierge-tjänsten

opvisaplatinum@lisaetu.fi

Pohjola Reseförsäkring omfattar både en person- och resgodsförsäkring. Reseförsäkringen (i villkoren Reseskydd för företag) gäller till 86 års ålder för alla OP-Visa Platinum-kunder. Försäkrade är utöver dig också de familjemedlemmar under 18 år som är med på resan. Försäkringens giltighet förutsätter inte att resan betalas med kortet.

Reseförsäkringen gäller på högst 45 dygn långa resor på fritiden överallt i världen. I Finland gäller reseförsäkringen under resor som görs till platser som fågelvägen ligger minst 50 kilometer från den försäkrades bostad, arbetsplats, studieplats och fritidsbostad. Försäkringen gäller emellertid inte på dessa platser eller under resor mellan dessa platser.

Du kan anlita Pohjola Försäkrings unika servicenät utomlands. Kontoren som hör till servicenätet betalar ersättning direkt redan på ort och ställe, hjälper till med valet av läkare och sjukhus samt vid anskaffningen av brotts- och undersökningsprotokoll. Pohjola Försäkrings egna ersättningsexperter svarar på nödsamtal dygnet runt.

Då du betalar din utlandsresa och tjänsterna i anslutning till den med OP-Visa Platinums credit-funktion kan du för en avbeställd resa få en ersättning på 75 procent för resekostnader och tjänster i anslutning till resan, såsom resebiljetter och inkvartering. Du kan avbeställa resan utan särskild orsak. 

Via Pohjola Försäkrings skadejour vid resor 24 h +358 10 253 0011 får du på en utlandsresa hjälp med att välja en pålitlig läkare eller ett pålitligt sjukhus, personligt stöd vid sjukdom eller skada, en betalningsförbindelse för sjukhusvård, operation eller något annat ingrepp och kontakt med en läkare, med vilken du kan diskutera till exempel den vård som man föreslagit för dig. Vänligen informera försäkringsbolaget om reseförsäkringens nummer 16-634-291-2, då du ansöker om ersättning.

Läs försäkringsbeskedet och försäkringsvillkoren för både reseförsäkringen och avbeställningsskyddet vid resa:

Du kan glömma överfulla avgångshallar – i VIP-loungen får du lugn och avskildhet. Med OP-Visa Platinum-kortet får du ett Priority Pass-kort, som ger dig och en gäst i ditt sällskap rätt att använda VIP-lounger på hundratals flygplatser. I VIP-loungen finns allt du behöver och du kan koppla av. Du ser också flygtidtabellerna i loungens infomonitorer.

Du kan njuta av den avskildhet som Priority Pass ger dig i mer än 1000 VIP-lounger i över 130 länder och 500 städer i hela världen. Då du besöker en VIP-lounge måste du visa upp ditt Priority Pass-kort.

I ärenden som gäller Priority Pass kan du vända dig till OP-Visa Platinum-tjänsten på numret 0100 0510 (välj 5: Platinum-tilläggstjänster). VIP-lounger får du på adressen www.prioritypass.com.

Med hyrbilsförsäkringen (försäkringen gäller automatiskt om din resa börjar 14.10.2019 eller senare) slopas självrisken för hyrbilar upp till 2 000 euro. 

Du kan t.ex. undvika biluthyrarnas dyra avgifter för minskad självrisk. Försäkringens giltighet är inte bunden till användningen av OP-Visa Platinum-kortet. 

För mer information om hyrbilförsäkring och hjälp i händelse av en olycka, kontakta OP-Visa Platinum kundtjänsten på 0100 0510.

Produktskyddet ingår i andelsbankens ägarkunders OP-Visa Platinum-kort automatiskt. Produktskyddet är en avgiftsfri försäkring för ägarkunder och den är mer omfattande än förr eftersom den utöver credit-inköp också gäller för debit-inköp i 180 dagar.  Om till exempel ett föremål gått sönder, ersätter Produktskyddet t.ex. reparationskostnaderna eller ett nytt föremål.

Föremålet som ersätts ska vara nytt och köpt för privat bruk. Självrisken är 75 euro.

Produktskyddet beviljas av Pohjola Försäkring Ab.

Läs mer om Produktskydd

Concierge-tjänsten hjälper dig t.ex. att planera resor, boka hotellrum, sända blomsterhälsningar eller beställa biljetter. Du får också hjälp att boka bord på restauranger. Concierge-tjänsten söker reda på den närmaste golfbanan åt dig var i världen du än befinner dig. På så sätt kan du njuta av din resa fullt ut utan att bli störd av rutinartade ärenden.

Concierge-tjänsten är avgiftsfri, men biljetter, blommor, guidning och andra tjänster debiteras från ditt OP-Visa Platinum-kort.

Ytterligare information får du via OP-Visa Platinum-tjänsten på numret 0100 0510 (välj 5: Platinum-tilläggstjänster).

Lyckades du slå hole-in-one? Hole-in-One-försäkringen ersätter champagneserveringen till de spelare som var på banan samtidigt som du.

Ytterligare information får du via OP-Visa Platinum-tjänsten på numret 0100 0510.

Då du får OP-Visa Platinum-kortet får du samtidigt två nyckelringar med ett personligt nummer. Den som råkar hitta nycklarna ombes föra nycklarna till närmaste postlåda. Posten sänder nycklarna till dig som ett rekommenderat brev.

Om nyckelringen skadas, kan du avgiftsfritt en gång om året få en ny genom att ringa OP-Visa Platinum-tjänsten på numret 0100 0510 (välj 5: Platinum-tilläggstjänster).

Om ditt OP-Visa Platinum-kort skadas eller försvinner, kan du få nödkontanter så att din resa tryggas. Vid sådana situationer ska du kontakta OP-Visa Platinum-kundtjänsten på numret 0100 0510. Tjänsten är öppen dygnet runt alla dagar.

Att bli utsatt för ett identitetsbedrägeri är obehagligt, tidskrävande och kan leda till ekonomisk förlust. Genom ditt Visa Platinum har du nu tillgång till tjänsten ID-skydd. Med personlig service och tillgänglighet dygnet runt, året om, finns erfarna handläggare på plats för att hjälpa dig när du behöver. Du kan få råd kring hur du minskar risken för att bli utsatt för id-bedrägeri, hjälp att utreda om ett bedrägeri begåtts samt begränsa konsekvenserna om du blivit utsatt.

Ett identitetsbedrägeri innebär att en obehörig person, utan samtycke från dig, använder dina personuppgifter för att begå bedrägerier eller andra kriminella handlingar. Det kan hända vem som helst och när som helst. Det är vanligt att bedragaren tar krediter, tecknar mobilabonnemang, beställer varor eller till och med kommer över lagfarten till din fastighet. Bedragaren behåller det av värde medan du står kvar med skyldigheterna och betalningskraven.

ID-skydd hjälper dig att vidta förebyggande åtgärder samt utreda om ett bedrägeri begåtts och begränsa konsekvenserna om du blir utsatt genom att till exempel:

 • avvisa obefogade betalningskrav
 • annullera abonnemang
 • avlägsna betalningsanmärkningar


Förmånen gäller från 1.1.2019.

 • Ifall ditt kort skulle försvinna eller missbrukas är det bra att ange säkerhetsgränser för OP-Visa Platinum-kortet.
 • Du kan ange dygnsvisa säkerhetsgränser för kontantuttag, kortinköp som ska auktoriseras och nätbetalningar samt andra distansköp. Gränserna anges separat för kortets credit- och debit-funktioner.
 • Vi rekommenderar att du ändrar säkerhetsgränserna enligt dina behov.
 • Observera att också kontot kan ha en bruksgräns som begränsar kortbetalningarna, utöver säkerhetsgränsen för kortet.
 • Du kan lätt fastställa och ändra säkerhetsgränserna på op.fi och i OP-mobilen. Du kan också ringa telefontjänsten på numret 010 253 0022. Säkerhetsgränserna kan också ändras på OPs kontor.
Betala tryggt på nätet Visa Secure (tidigare Verified by Visa)

Visa Secure (tidigare Verified by Visa) är en tjänst som gör det tryggare att betala på nätet. I tjänsten identifieras både köpmannen och köparen tillförlitligt. Du känner igen de nätaffärer som anlitar tjänsten på symbolen Visa Secure.

OP-bonus

Som ägarkund samlar du OP-bonus till exempel för:

 • lån
 • sparande och placering
 • inköp som betalats med OP-Visa Platinum-kortets credit-funktion, för en kortkredit som är i bruk och
 • för försäkringspremier för hemmet, familjen och fordon.


OP-bonus används för bankens serviceavgifter och försäkringspremier.

Bli ägarkund 

Kortet beviljas av OP-Kortbolaget Abp.