OP Visa Platinum kuva

OP-Visa Platinum

Unika förmåner och de bästa tjänsterna.

OP-Visa Platinum - Kung bland korten

Med OP-Visa Platinum kan du betala överallt i världen och det är också mycket mer än ett bank- och kreditkort. Som OP-Visa Platinum-kund får du flera tjänster som ger dig extra skydd, sparar tid och besvär samt ger dig en chans att njuta av livet.

OP-Visa Platinum - de bästa förmånerna och tilläggstjänsterna!

 • Dina resor under fritiden är skyddade med en omfattande Eurooppalainen-reseförsäkring.
 • Priority Pass ger tillträde till VIP-loungerna på hundratals flygplatser.
 • Hyr bil utomlands utan dyra tilläggsförsäkringar. Med hyrbilsförsäkringen slopas självrisken upp till 2 000 euro. 
 • Då du betalar med kortet får du ett skydd i 180 dagar för dina inköp.
 • Via Concierge-tjänsten kan du gå förbi kön då du vill boka t.ex. teaterbiljetter.
 • Med Hole-in-One-försäkringen firar du ditt drömslag med dina medspelare.
 • Du har också tillgång till en tjänst via vilken du i nödsituationer får t.ex. pengar eller ett ersättande kort.
 • ID-skyddet hjälper om du råkar ut för en identitetsstöld samt hjälper dig att förebygga stölder.
 • Då du betalar din utlandsresa och tjänsterna i anslutning till den med OP-Visa Platinums credit-funktion kan du för en avbeställd resa få en ersättning på 75 procent för resekostnader och tjänster i anslutning till resan.
 • Som ägarkund får du bonus för inköp som du betalar med credit-funktionen och för den utnyttjade kortkrediten.
 • OP-Visa Platinum-kundtjänsten betjänar dig i alla frågor som gäller kortet och dess tilläggstjänster.

Via Concierge-tjänsten kan du beställa t.ex. liljekonvaljer i december. Kom ihåg att utnyttja tjänsten också i hemlandet. Alltid behöver du inte vara på resa för att kunna njuta av tjänstens förmåner.

Samuli Pehkonen Produktchef, OP

OP-Visa Platinum-kortets funktioner

 • Med OP-Visa Platinum kan du betala med credit- eller debit-funktionen.
 • Kredit från 2 000 euro upp till 20 000 euro, kreditgräns enligt ditt behov och din betalningsförmåga.
 • Kortets amorteringssätt: jämnstora månadsamorteringar som kunden valt. Minimiamortering 2 % av kreditlimiten.
 • Förfallodagsalternativen är den 7, den 15, den 24 eller den sista dagen i månaden.
 • Räntan på kortkrediten är 3 mån. euribor + 7,0 %
  • Den effektiva räntan på en kredit på 5 000 euro som är i bruk är 32,55 % (7/19) då månadsavgiften är 50 euro och faktureringsavgiften 3,50 euro. Den uppskattade totalkostnaden för krediten är 5 805,00 euro. Beräkningen har gjorts under antaganden om att kredittiden är ett år och att krediten återbetalas i 12 lika stora poster med en månads mellanrum.
 • Lånet beviljas av OP-Kortbolaget Abp.

Så här använder du OP-Visa Platinum

 • Du kan betala med OP-Visa Platinum-kortet på mer än 29 miljoner försäljnings- och serviceställen runt om i världen.
 • Du kan ta ut kontanter och betala räkningar både från ditt bankkonto (Visa Debit) och från ditt Visa-konto (Visa Credit).
 • Debit-inköpen debiteras ditt konto inom några dagar, för credit-inköpen får du i genomsnitt en månad räntefri betalningstid, varefter du kan utnyttja kortets kredit.
 • Med OP-Visa Platinum-kortet är det tryggt att betala inköp på nätet och andra distansköp. Kortet är automatiskt anslutet till nätbetalningstjänsten Verified by Visa.
 • Ditt kort kan också anslutas till Pivo-mobilplånboken så att du enkelt kan följa upp korttransaktionerna och betala till eller ta emot betalningar från andra användare enbart på basis av telefonnumret.
 • OP-Visa Platinum 50,00 euro per månad inklusive månadsavgiften för kortet 2,95 euro och de tilläggstjänster som ansluter sig till kortet.
 • Ränta 3 månaders euribor + 7,95 %, då krediten har skuld med ränta.
 • Kontoavgiften är 3,50 euro per månad då krediten har skuld med ränta.

Den effektiva räntan beräknad på en kredit på 2 000 euro i bruk är 14,15 % (8/19). Kalkylen har upprättats under antaganden om att månadsavgiften för kortet är 2,95 euro, kontoavgiften är 3,50 euro per månad, krediträntan samt avgifterna och provisionerna är oförändrade hela kredittiden samt att krediten betalas tillbaka i 12 lika stora poster med en månads mellanrum. Den uppskattade totalkostnaden för krediten är 2 146,75 euro.

OP-Visa Platinum-telefontjänsten hjälper i frågor som gäller ditt kort.

OP-Visa Platinum-kortets egen telefontjänst mån.–sön. 24h/dygnet
för kort som börjar med 4324  (09) 6964 6410 (24h)
för kort som börjar med 4010 0100 0510 (24h)

Per e-post betjänar vi på följande adresser:

ID-skyddet

opvisaplatinum@idturva.fi

PriorityPass och Concierge-tjänsten

opvisaplatinum@lisaetu.fi

Europeiskas reseförsäkring omfattar både en person- och resgodsförsäkring. Reseförsäkringen (i villkoren Reseskydd för företag) gäller till 86 års ålder för alla OP-Visa Platinum-kunder. Försäkrade är utöver dig också de familjemedlemmar under 18 år som är med på resan. Försäkringens giltighet förutsätter inte att resan betalas med kortet.

Du kan anlita Europeiskas unika servicenät utomlands. Kontoren som hör till servicenätet betalar ersättning direkt redan på ort och ställe, hjälper till med valet av läkare och sjukhus samt vid anskaffningen av brotts- och undersökningsprotokoll. Europeiskas egna ersättningsexperter svarar på nödsamtal dygnet runt.

Då du betalar din utlandsresa och tjänsterna i anslutning till den med OP-Visa Platinums credit-funktion kan du för en avbeställd resa få en ersättning på 75 procent för resekostnader och tjänster i anslutning till resan, såsom resebiljetter och inkvartering. Du kan avbeställa resan utan särskild orsak.

Läs försäkringsbeskedet och försäkringsvillkoren för både reseförsäkringen och avbeställningsskyddet vid resa:

Du kan glömma överfulla avgångshallar – i VIP-loungen får du lugn och avskildhet. Med OP-Visa Platinum-kortet får du ett Priority Pass-kort, som ger dig och en gäst i ditt sällskap rätt att använda VIP-lounger på hundratals flygplatser. I VIP-loungen finns allt du behöver och du kan koppla av. Till ditt förfogande står utöver restaurangtjänster också bl.a. internet-, telefon- och faxtjänster. Du ser också flygtidtabellerna i loungens infomonitorer.

Du kan njuta av den avskildhet som Priority Pass ger dig i mer än 1000 VIP-lounger i över 130 länder och 500 städer i hela världen. Då du besöker en VIP-lounge måste du visa upp ditt Priority Pass-kort.

I ärenden som gäller Priority Pass kan du vända dig till OP-Visa Platinum-tjänsten på numret +358 9 6964 6410 (välj 2: Platinum-tilläggstjänster). Tilläggsinformation får du också på adressen www.prioritypass.com.

Med hyrbilsförsäkringen (försäkringen gäller automatiskt om din resa börjar 14.10.2019 eller senare) slopas självrisken för hyrbilar upp till 2 000 euro. 

Du kan t.ex. undvika biluthyrarnas dyra avgifter för minskad självrisk. Försäkringens giltighet är inte bunden till användningen av OP-Visa Platinum-kortet. 

Kundtjänsten för hyrbilsförsäkringen: +358 9 4245 0008 (mån.–fre. kl. 9–17, lna, msa*).

Produktskyddet ingår i andelsbankens ägarkunders OP-Visa Platinum-kort automatiskt. Produktskyddet är en avgiftsfri försäkring för ägarkunder och den är mer omfattande än förr eftersom den utöver credit-inköp också gäller för debit-inköp i 180 dagar.  Om till exempel ett föremål gått sönder, ersätter Produktskyddet precis som Inköpsskyddet t.ex. reparationskostnaderna eller ett nytt föremål. Föremålet som ersätts ska vara nytt och köpt för privat bruk. Självrisken är 75 euro. Produktskyddet beviljas av Pohjola Försäkring Ab.

Concierge-tjänsten hjälper dig t.ex. att planera resor, boka hotellrum, sända blomsterhälsningar eller beställa biljetter. Du får också hjälp att boka bord på restauranger. Concierge-tjänsten söker reda på den närmaste golfbanan åt dig var i världen du än befinner dig. På så sätt kan du njuta av din resa fullt ut utan att bli störd av rutinartade ärenden.

Concierge-tjänsten är avgiftsfri, men biljetter, blommor, guidning och andra tjänster debiteras från ditt OP-Visa Platinum-kort.

Ytterligare information får du via OP-Visa Platinum-tjänsten på numret +358 9 6964 6410 (välj 2: Platinum-tilläggstjänster).

Lyckades du slå hole-in-one? Hole-in-One-försäkringen ersätter champagneserveringen till de spelare som var på banan samtidigt som du.

Ytterligare information får du via OP-Visa Platinum-tjänsten på numret +358 9 6964 6410.

Då du får OP-Visa Platinum-kortet får du samtidigt två nyckelringar med ett personligt nummer. Den som råkar hitta nycklarna ombes föra nycklarna till närmaste postlåda. Posten sänder nycklarna till dig som ett rekommenderat brev.

Om nyckelringen skadas, kan du avgiftsfritt en gång om året få en ny genom att ringa OP-Visa Platinum-tjänsten på numret +358 9 6964 6410 (välj 2: Platinum-tilläggstjänster).

Om ditt OP-Visa Platinum-kort skadas eller försvinner, kan du få nödkontanter eller ett nödkort så att din resa tryggas. Vid sådana situationer ska du kontakta OP-Visa Platinum-kundtjänsten på numret +358 9 6964 6410. Tjänsten är öppen dygnet runt alla dagar.

Att bli utsatt för ett identitetsbedrägeri är obehagligt, tidskrävande och kan leda till ekonomisk förlust. Genom ditt Visa Platinum har du nu tillgång till tjänsten ID-skydd. Med personlig service och tillgänglighet dygnet runt, året om, finns erfarna handläggare på plats för att hjälpa dig när du behöver. Du kan få råd kring hur du minskar risken för att bli utsatt för id-bedrägeri, hjälp att utreda om ett bedrägeri begåtts samt begränsa konsekvenserna om du blivit utsatt.

Ett identitetsbedrägeri innebär att en obehörig person, utan samtycke från dig, använder dina personuppgifter för att begå bedrägerier eller andra kriminella handlingar. Det kan hända vem som helst och när som helst. Det är vanligt att bedragaren tar krediter, tecknar mobilabonnemang, beställer varor eller till och med kommer över lagfarten till din fastighet. Bedragaren behåller det av värde medan du står kvar med skyldigheterna och betalningskraven.

ID-skydd hjälper dig att vidta förebyggande åtgärder samt utreda om ett bedrägeri begåtts och begränsa konsekvenserna om du blir utsatt genom att till exempel:

 • avvisa obefogade betalningskrav
 • annullera abonnemang
 • avlägsna betalningsanmärkningar


Förmånen gäller från 1.1.2019.

 • Ifall ditt kort skulle försvinna eller missbrukas är det bra att ange säkerhetsgränser för OP-Visa Platinum-kortet.
 • Du kan ange dygnsvisa säkerhetsgränser för kontantuttag, kortinköp som ska auktoriseras och nätbetalningar samt andra distansköp. Gränserna anges separat för kortets credit- och debit-funktioner.
 • Vi rekommenderar att du ändrar säkerhetsgränserna enligt dina behov.
 • Observera att också kontot kan ha en bruksgräns som begränsar kortbetalningarna, utöver säkerhetsgränsen för kortet.
 • Du kan lätt fastställa och ändra säkerhetsgränserna på op.fi och i OP-mobilen. Du kan också ringa telefontjänsten på numret 010 253 0022. Säkerhetsgränserna kan också ändras på OPs kontor.
Betala tryggt på nätet Visa Secure (tidigare Verified by Visa)

Visa Secure (tidigare Verified by Visa) är en tjänst som gör det tryggare att betala på nätet. I tjänsten identifieras både köpmannen och köparen tillförlitligt. Du känner igen de nätaffärer som anlitar tjänsten på symbolen Visa Secure.

Förmåner för ägarkunder

Som ägarkund får du förmåner och rabatter på banktjänster och försäkringar. Som ägarkund får du t.ex. fast ränta på ett nytt bolån för hela lånetiden, rent av för 25 år. På så vis försäkrar du dig om att räntekostnaderna för ditt bolån hålls oförändrade under hela lånetiden.

OP-bonus

Som ägarkund samlar du OP-bonus till exempel för

 • lån
 • sparande och placering
 • medel på konton
 • inköp som betalats med OP-Visa Platinum-kortets credit-funktion, för en kortkredit som är i bruk och
 • för försäkringspremier för hemmet, familjen och fordon.

OP-bonus används för bankens serviceavgifter och försäkringspremier.

Bli ägarkund >

Kortet beviljas av OP-Kortbolaget Abp.