Critical illness cover

Available only in Finnish or Swedish. The insurance is issued by Pohjola Insurance and OP Life Assurance Company Ltd.
1

Suomen kattavin vakavan sairauden vakuutus

Vakavan sairauden turva kattaa 11 vakavaa sairautta, tapaturman aiheuttaman vakavan vamman sekä korvattavaan vakavaan sairauteen tai tapaturmaan menehtymisen.

2

Korvaussumma nopeasti käytettävissäsi

Saat valitsemasi verottoman kertakorvauksen heti, kun korvattava sairaus on todettu.

3

Käytä haluamallasi tavalla

Saat taloudellista turvaa tapaturman tai sairauden yllättäessä. Voit käyttää korvaussumman haluamallasi tavalla.

Kaiken ei tarvitse muuttua

Vakavan sairauden turva auttaa sinua silloin, kun vakuutuksesta korvattava sairaus tai tapaturma aiheuttaa suuria muutoksia arkeesi. Varmuus oman elintasosi säilymisestä pudottaa suuren taakan harteiltasi.

Tiesitkö esimerkiksi, että jos sairastat pitkään, voivat kuukausittaiset tulosi laskea radikaalisti? Kelan päivärahalla eläessäsi tulosi putoavat 30–50 %. Vakuutuksella varmistat toimeentulosi – niin omasi kuin perheesikin.

Voit saada vakavan sairauden vakuutuksen, jos
  • olet 18–59-vuotias
  • täytät terveyteen liittyvät edellytykset ja
  • kotipaikkasi on ollut Suomessa viimeiset 12 kuukautta.

Mitä vakavan sairauden turva korvaa?

Vakavan sairauden turvan verottoman kertakorvauksen voit käyttää haluamallasi tavalla esimerkiksi parhaaseen mahdolliseen hoitoon, lainojen lyhentämiseen tai sairauden vaatimien lääkehoitojen tai apuvälineiden hankintaan.

Vakavan sairauden turvasta korvattavat 11 Suomessa yleistä vakavaa sairautta ovat syöpä, sydäninfarkti, sepelvaltimoiden ohitusleikkaus ja pallolaajennushoito, munuaisten vajaatoiminta, aivohalvaus, suuri elinsiirto, halvaus, MS-tauti, suuri palovamma, sokeus ja kooma. Vakuutus kattaa myös tapaturman aiheuttaman vakavan vamman sekä korvattavaan sairauteen tai tapaturmaan menehtymisen.
 

Näin vakuutuksen osto etenee

  1. Varaa aika neuvotteluun puhelimessa, verkossa tai konttorissa
  2. Vakuutushakemus ja sähköinen allekirjoitus
  3. Vakuutusturva on voimassa.

Vakavan sairauden turva toi arjen luksusta rankkojen syöpähoitojen keskelle. Hankin auton, jolloin minun ei tarvinnut liikkua julkisilla liikennevälineillä ja altistua viruksille silloin kun immuniteetti oli alhaisimmillaan.

Kariina Helsinki

Vakavan sairauden turva auttaa

35-vuotias nainen otti Vakavan sairauden turvan. Kaksi vuotta vakuutuksen ottamisesta hän löysi rinnastaan kyhmyn, joka diagnosoitiin pahanlaatuiseksi kasvaimeksi. Nainen teki korvaushakemuksen heti diagnoosin saatuaan, ja hänelle maksettiin 20 000 euron veroton kertakorvaus.

46–vuotias mies otti Vakavan sairauden turvan. Parin vuoden kuluttua turvan ottamisesta hän tunsi pistävää kipua rinnassaan kesken työpäivän ja hänet kiidätettiin sairaalaan. Sairaalassa rintakivun syyksi todettiin sydäninfarkti. Miehelle maksettiin 40 000 euron veroton kertakorvaus.

Vakuutuksesta maksettavat korvaukset maksetaan vakuutetulle lukuun ottamatta kuolemantapauskorvausta, joka maksetaan vakuutuksenottajan valitsemille edunsaajille.

Edunsaajamääräys on erityinen, vakuutusta koskeva määräys, joka ohittaa muun muassa testamentin ja avioehdon. Tämä tarkoittaa sitä, että vakuutuskorvaus maksetaan vakuutustapahtuman sattuessa voimassa olleen edunsaajamääräyksen mukaisesti riippumatta vakuutuksenottajan / vakuutetun olemassa olevasta tai myöhemmin tehdystä testamentista ja avioehdosta.

Edunsaajat ilmoitetaan vakuutushakemuksessa. Heitä voi olla yksi tai useampia.

Edunsaajamääräyksen muoto

Edunsaajamääräys ja sen peruuttaminen tai muuttaminen on aina tehtävä kirjallisesti AXAan. Peruuttamisen tai muutoksen voit ilmoittaa oheisella lomakkeella.

Kirjoita lomakkeelle uusi edunsaajamääräys kokonaisuudessaan. Tämä uusi edunsaajamääräys kumoaa aiemmin annetun. Lähetä muuttamasi edunsaajamääräys postissa tai faksilla AXAan. Yhteystiedot löytyvät lomakkeen alareunasta.

The insurance is issued by AXA, OP's long-standing partner. OP cooperative banks are acting as AXA’s representatives.