Vaari juttelee lapsenlapselleen videoyhteyden välityksellä

Bankärenden i undantagsförhållanden

Det finns stöd till hands för skötseln av bankärenden trots distansen. Sköt de dagliga penningaffärerna hemma självständigt eller med vårt stöd – vi hjälper dig alltid. Vi har samlat information om våra digitala tjänster, betalningar och skötseln av ärenden för personer som behöver särskilt stöd.

Digitala tjänster

 

Dra nytta av dina OP-koder och sköt dina bankärenden smidigt i nättjänsten eller mobilen. Läs mer om alternativen och börja använda den tjänst som passar dig bäst.

Betalningar

 

Du kan bekvämt sköta betalningar hemifrån. Välj det lämpligaste sättet för dig att betala räkningar och börja senast nu använda betalkort. Vid behov kan du ta ut kontanter i automater och vid kassan i vissa affärskedjor med ditt kort. Med hjälp av ditt kort eller OP:s koder kan du på nätet beställa till exempel mat eller andra varor direkt hem. Med Siirto kan du överföra pengar till en vän eller familjemedlem bekvämt med enbart telefonnumret.

Personer som behöver särskilt stöd

 

Vi vill säkerställa att personer som behöver särskilt stöd kan sköta sina bankärenden på ett smidigt sätt också under rådande undantagsförhållanden. Särskilt stöd behöver exempelvis personer över 70 år och personer med funktionsnedsättning eller under intressebevakning som inte använder nätbank eller betalkort. Om du behöver hjälp för att sköta dina bankärenden kan du till exempel ge en tillförlitlig närstående person dispositionsrätt till ditt konto.

Söker du information om coronavirusets inverkan på bankärenden och försäkringar?

 

Tjänsterna erbjuds av andelsbanken.