Alla kort är inte likadana – pröva på OP-Visa Gold

OP-Visa Gold utan månadsavgift i 6 mån. för bolånekunder

Du får ett OP-Visa Gold med behändiga tilläggsförmåner utan månadsavgift i sex månader om du har ett bolån hos OP.

Du får prisförmånen då du ansöker om kortet genom att ringar till Gold-kundtjänsten. Fyll alltså inte själv i kortansökan i tjänsten op.fi eller OP-mobilen. Ansök om kortet senast 31.12.2021.

 

Så här ansöker du om OP-Visa Gold

 

 • Ring OP-Visa Golds kundtjänst 24/7 på numret 0100 0510.
  För ansökan behövs uppgifter om anställning, inkomster och skulder.
 • Våra experter fyller i ansökan tillsammans med dig.
  Du får kortbeslutet under samtalet.
 • Godkänn kortavtalet i tjänsten op.fi.
  Logga in i tjänsten op.fi och godkänn ansökan på sidan Mina kort.
 • Klart! Du får kortet och den nya PIN-koden hem inom cirka 1–2 veckor.
  När du börjat använda det nya kortet, kan du avsluta ditt nuvarande kort.

Gold är ett kort packat med mer skydd och behändiga tjänster

OP-Visa Gold ger dig bland annat:

 

 • ID-Skydd i händelse av identitetsstöld. Om exempelvis din personbeteckning hamnar i fel händer och någon tar ett lån i ditt namn, får du hjälp med utredningen av ärendet.
 • Reseförsäkring för inrikes- och utrikesresor för hela familjen.
 • Hyrbilsförsäkringens, dvs. hyrbilens självrisk ersätts upp till 1 000 euro om du råkar ut för en krock under resan.
 • Produktskyddsförsäkring för ägarkunder. Du får ersättning ur försäkringen om en produkt som du köpt går sönder inom ett halvt år från inköpstidpunkten.
 • LoungeKey som ger dig möjlighet att köpa inträde till flygplatsernas lounger.
 • Concierge-tjänsten. Assistenten sköter bokningar, researrangemang eller skaffar till exempel presenter för din räkning.
 • Nödkontanter. Om ditt Gold-kort försvinner eller skadas under resan, får du kontanter till närmaste bank eller valutaväxlingsställe.

Vad händer efter den avgiftsfria perioden?

 

Efter den sex månader långa avgiftsfria perioden är ditt OP-Visa Gold-kort fortfarande i kraft som vanligt och du betalar en normal månadsavgift för kortet i enlighet med tariffen. Om du är ägarkund och du har samlat OP-bonus tas avgiften ut från din OP-bonus. 

Du får inget separat meddelande om att den avgiftsfria perioden tar slut. Om du vill kan du avsluta OP-Visa Gold-kortet genom att kontakta kundtjänsten. 

Vad kostar OP-Visa Gold-paketet?  

 

Månadsavgift:  

 

Om du är ägarkund kostar Gold-paketet som en del av de dagliga tjänsterna normalt 8,00 euro per månad. I de dagliga tjänsterna ingår OP-Visa-Gold-paketet (dvs. ett kort och kortets tilläggstjänster), ett brukskonto och OP-nättjänsten. Om du har samlat OP-bonus tas avgiften ut från din OP-bonus. 

 
Om du inte är ägarkund kostar Gold-paketet som en del av de dagliga tjänsterna normalt 12,75 euro per månad. I de dagliga tjänsterna ingår OP-Visa-Gold-paketet (dvs. ett kort och kortets tilläggstjänster), ett brukskonto och OP-nättjänsten. 
 
Priset på OP-Visa-Gold-paketet utan dagliga tjänster är normalt 7,75 euro per månad. I priset ingår kortets månadsavgift 2,95 €/mån. och kortets tilläggstjänster. 
 
Under förmånsperioden på sex månader tas det inte ut någon avgift för Gold-paketet eller de dagliga tjänsterna.  
 
Prisförmånen gäller då du tecknar Gold-kortavtalet senast 31.12.2021. 

Kreditkostnader: 

 

Om krediten har skuld med ränta är krediträntan 3 månaders euribor + 8,95 %. Kontoavgiften är 3,50 euro per månad.  
 
En exempelkalkyl över kreditens effektiva ränta finns under rubriken “Den effektiva räntan på OP-Visa Gold”.

Den effektiva räntan beräknad på en kredit på 2 000 euro i bruk är 15,07 % (6/21). Kalkylen har upprättats under antaganden om att månadsavgiften för kortet är 2,95 euro, kontoavgiften är 3,50 euro per månad, krediträntan samt avgifterna och provisionerna är oförändrade hela kredittiden samt att krediten betalas tillbaka i 12 lika stora poster med en månads mellanrum. Den uppskattade totalkostnaden för krediten är 2 156,15 euro.

Om du har två betalkort kan du avsluta det andra, om du vill. Avsluta ditt andra kort först när du fått ditt nya OP-Visa Gold-kort och konstaterat att det fungerar. 

Du kan avsluta kortet genom att sända oss ett meddelande via chatten då du har loggat in i OP-mobilen eller nättjänsten op.fi och uppge de fyra sista siffrorna på kortet du vill avsluta. Ett OP-Visa Electron-kort kan du enkelt avsluta själv i tjänsten op.fi eller OP-mobilen. 

När du avslutat ditt andra kort ska du förstöra det genom att omsorgsfullt klippa det i flera delar så att chippet och magnetremsan förstörs. 

Om du byter ut ett betalkort mot ett OP-Visa Gold med kredit, behöver du bara se till att du om du så vill avslutar ditt nuvarande betalkort och börjar använda OP-Visa Gold.

Om du vill byta ut ditt nuvarande OP-kreditkort mot ett OP-Visa Gold, ska du observera att då du avslutar ditt nuvarande kreditkort sägs också krediten upp automatiskt. Det eventuella skuldsaldot överförs inte automatiskt till ditt nya kreditkort. Betalningsplanen för en uppsagd kredit fortsätter enligt avtalet. Du behöver alltså inte återbetala hela krediten med en gång. 

Kom också ihåg att göra en ny e-fakturabeställning för ditt nya kort.

 

Kortet beviljas av OP Detaljkunder Abp.