Sportskydd

Trygga säsongen med en tidsbestämd försäkring för idrottare
1

Lämpar sig för över 80 idrottsgrenar

Sportskydd ersätter personskador vid matcher, tävlingar och träningar i den idrottsgren som du utövar.

2

Enkelt i samband med licens

Du kan teckna en säsongsspecifik Sportskyddsförsäkring behändigt i samband med din idrottslicens.

3

Den avgiftsfria tjänsten Pohjola Hälsomästare hjälper dig vid olycksfall

Tjänsten Pohjola Hälsomästare hjälper dig snabbt om du skadar dig vid idrottsutövning. Hälsomästaren gör skadeanmälan för dig och bokar tid för dig hos en läkarpartner med lämplig specialitet. Våra läkarpartner är specialister inom behandling av idrottsskador och -symptom.

Sportskydd tryggar föreningsidrott

Sportskydd är en säsongsspecifik idrottsförsäkring som du kan teckna före säsongens början i samband med idrottslicensen. Försäkringen ersätter skador och av dessa orsakade undersöknings- och vårdkostnader till följd av plötsliga händelser som inträffat i den gren som du utövar. Sportskydd gäller en spel-/hobbysäsong åt gången, varvid det är lätt för dig att bedöma behovet av försäkringsskydd säsongsspecifikt.  

Plötsliga händelser som omfattas av Sportskydd är till exempel olika urledvridningar, sträckningar och frakturer som inträffar vid idrott. Sportskydd ersätter också i situationer då en skada inte beror på en yttre faktor, utan du skadar dig till exempel till följd av egen kraftansträngning.

Du kan teckna Sportskydd samtidigt som du skaffar licens antingen på webbplatsen för Suomisport eller ditt eget grenförbund. Välj din gren och teckna en försäkring!

När gäller Sportskydd och vad ersätter det?

Sportskydd gäller vid matcher, tävlingar, träningar i den gren som du utövar och vid tur- och returresor i omedelbar anslutning till din hobby. Försäkringen gäller också på idrottsläger i anslutning till grenen. Med många grenförbund har överenskommits att Sportskydd är i kraft för barn under 12 år även i andra idrottsgrenar som utövas i grenförbundet.

Från Sportskydd betalas per skada vårdersättning upp till 15 000 euro, menersättning upp till 30 000 euro och i dödsfallsersättning upp till 8 500 euro. Försäkringen ersätter kostnader som förorsakats inom tre år från det att en skada har inträffat. Ett undantag utgör tandskador, för vilka det inte finns någon maximal ersättningstid.

Du kan trygga ditt idrottande också genom att utöka din hälsoförsäkring med tilläggsskydd för idrottare, som gäller fortlöpande i de grenar som du valt.

Jag skaffar Sportskydd alltid före innebandysäsongens början. I grenar med högt tempo kan situationer utvecklas snabbt och man kan inte alltid undvika att skada sig. Med hjälp av Sportskydd säkerställer jag att jag får vård snabbt vid behov och att jag är tillbaka på spelplanen så snart som möjligt.

Santeri Saarikoski Kommunikationsexpert, Pohjola Försäkring

Agility, aikido, Suomen Aikuisurheiluliittos grenar, amerikansk fotboll, brasiliansk jiu-jitsu, padeltennis, brottning, Finlands Friidrottsförbunds grenar, skidskytte, sportskytte, bilsport (AKK:s grenar), Suomen Biljardiliittos grenar, cheerleading, curling, defendo, FDO:s grenar, frisbeegolf, golf, skidåkning, flygsport (FFF:s grenar) och verksamhet inom ITF Taekwon-Do.

Bågskytte, judo, ishockey, bandy, karate, rinkbandy, bowling, klättring, korgboll, krav maga, cricket, kyykkä, handboll, surfing, volleyboll, frisbee och snowboardåkning.

Landhockey, terrängbågskytte, paddling, fäktning, skoterkörning, motorflygning, motorcykling (FMF:s grenar), muay thai, boxning, oriental moo do, tyngdlyftning, paintball, boboll, petanque, verksamhet i Pohjolan Krav Maga Itsepuolustusliitto, kickboxing och cykling.

Trav, ringette, rugby, innebandy, savate, shukokai karate, rodd, squash, SUP-paddling, orientering, taekwondo, taido, konståkning, dans, tennis, triathlon, vattenskidåkning, World Heavy Events Associations grenar, femkamp.

Pohjola Hälsomästare
Kontakta Pohjola Hälsomästaren genom appen eller per telefon, om du insjuknar eller skadar dig.

Försäkringen beviljas av Pohjola Försäkring Ab.