Säästä 5 % tuloistasi

Spara 5 % av dina inkomster

Har du någonsin räknat ut hur mycket 5 % av dina inkomster är i euro? Hur stor skulle besparingen vara t.ex. efter ett år om du varje månad lade undan exempelvis 30 euro i en fond? Eller efter fem år med beaktande av avkastningen?

Fonder hjälper dig nå dina mål

Har du en dröm som behöver tid och pengar för att förverkligas? Alla kan förverkliga sina drömmar - det må vara t.ex. en underbar resa, en fin bil eller tidigare pensionering.

Förverkliga dina drömmar genom att spara regelbundet i en fond. Lägg undan ett lämpligt belopp i en fond varje månad – med tiden brukar besparingarna växa som av sig självt.

Gör så här och börja spara regelbundet i fonder

Det är enkelt och trevligt att spara när du gör det automatiskt. Genom att varje månad spara i en fond närmar du dig hela tiden ditt eventuella mål. Det är lätt att börja fondspara. Du kan göra det när och var som helst i din nättjänst.

  • Se hur mycket det blir kvar av dina inkomster och räkna ut t.ex. 5 procent av det.
  • Läs mer om hela vårt fondutbud och välj den fond som passar dig bäst.
  • Gör en fondteckning och kryssa för Spara också regelbundet. Fyll uppgifterna månatligt sparbelopp, välj sparintervall, debiteringsdag och det konto som debiteras på den önskade dagen. Du kan också när som helst göra en engångsteckning i fonden om du får pengar över på ditt konto.

Hur väljer jag lämplig fond?

Tänk efter hurdan du är som sparare. Hur länge vill du spara, hurdan avkastning är du ute efter och hur mycket risk tål du?

  • Ett bra alternativ för försiktiga och moderata sparare eller för kortare spartider är fonden OP-Moderat.
  • Om målet är att spara en längre tid med större avkastning är OP-Världen ett bra alternativ.
  • Läs också mer om vårt omfattande utbud av fonder. Du kan alltid spara regelbundet också i våra andra fonder. 

Du blir inte förmögen i ett nafs. Tid och långsiktighet är fondspararens bästa vänner. Ha tålamod och låt tiden göra sitt så får du avkastning på sparkapitalet.

Fondförmån för ägarkunder

Vi har gjort fondsparande ännu mer lockande genom att slopa fondernas köp- och försäljningskostnader för ägarkunder. Som ägarkund kan du köpa, sälja och byta nästan alla våra fonder (fonder för sparare, ansvarsfulla fonder och aktie- och räntefonder) utan kostnader. Läs mer.

Börja spara med våra fonder:

 

OP-fonderna förvaltas av OP-Fondbolaget Ab.