Nainen aurinkotuolissa.

Fondförmån för ägarkunder

Teckna fonder avgiftsfritt

Som ägarkund i andelsbanken kan du köpa, sälja och byta nästan alla våra fonder utan kostnader. 

I fonder kan dina tillgångar ge avkastning

Ett enkelt sätt att få pengarna att växa är att regelbundet sätta in en bestämd summa i en fond. I fonder placeras dina tillgångar på ränte- och aktiemarknaden, vilket betyder att fondernas förväntade avkastning på sikt är bättre än på ett bankkonto.

Bli ägarkund redan i dag

Kom med och bli ägarkund om du inte redan är det! Då du är ägarkund får du rabatt på banktjänster och försäkringspremier. Du kan också samla OP-bonus för dina ärenden för rentav hundratals euro per år.

Bli ägarkund

Vilka är fördelarna med fondsparande?

Fondsparande lämpar sig för dig som på längre sikt vill ha bättre avkastning och sätter värde på enkla, smidiga och skräddarsydda alternativ. Om du drömmer om något som kräver besparingar för att förverkligas, är fortlöpande fondsparande ett utmärkt sätt att förverkliga drömmarna.

Det är enkelt och säkert att spara i en fond. I fonderna sköter en placeringsexpert dina placeringar för din räkning och du kan behändigt följa upp deras utveckling i op.fi och OP-mobilen. 

Fondsparande ger OP-bonus för ägarkunder. Med bonus som samlats betalas till exempel expeditionsavgifter för lån och försäkringspremier till Pohjola Försäkring.

Vad är ett lämpligt sparbelopp?

Du kan böja månadsspara när som helst. En bra tumregel är att spara 5 % av nettoinkomsterna i en fond varje månad. När du sparar regelbundet växer dina besparingar nästan obemärkt. 

Om du inte har möjlighet att spara regelbundet kan du också göra engångsplaceringar i fonder. Våra fonder har inget minimiteckningsbelopp så du kan göra engångsplaceringar också med små belopp. Se anvisningar för hur du tecknar fonder här

Du kan alltid hålla paus i sparandet eller byta den fond som du sparar i. Om du plötsligt får behov av att använda de medel som samlats, kan du lösa in dina besparingar snabbt i op.fi.

Jag månadssparar i fonder så att jag får en god spridning för mina placeringar enkelt och kostnadseffektivt. Jag går inte längre tillbaka till att plocka aktier.

   

Välj en lämplig fond

Du hittar bäst den lämpligaste fonden om du utgår från spartiden och den risk du är beredd att ta.

  • Fonder för sparare är det lättaste sättet att börja spara regelbundet. De är väldiversifierade placeringsobjekt, där dina tillgångar i fonderna förvaltas av en placeringsexpert.
  • Bland våra ansvarsfulla fonder kan du välja ett placeringsobjekt enligt dina värden – placeringarna koncentreras till sektorer som är inriktade till exempel på etik, bekämpning av klimatförändringen och säkerställande av rent vatten.
  • Om du redan känner till principerna för fondsparande, strävar efter hög avkastning och är beredd att ta risker, bekanta dig då med våra aktiefonder. I vårt urval ingår aktiefonder som placerar på marknaden i såväl utvecklade länder som tillväxtländer.

För följande fonder debiteras normala kostnader: OP-Servicefastigheter, OP-Skogsägare, OP-Hyresinkomst och OP-Alternative Portfolio.

 

OP-fonderna förvaltas av OP-Fondbolaget Ab.