1 800 unga fick sommarjobb på OP:s bekostnad

Trots den exceptionella våren förverkligades många ungas drömmar om sommarjobb och genom kampanjen Sommarjobb på OP:s bekostnad sysselsattes 1 800 unga. I kampanjen erbjuder andelsbanken föreningar som fungerar som arbetsgivare stöd för sysselsättning av unga. Då en förening anställer en ung person, betalar OP den ungas lön för två veckor till föreningen.

Många unga får den viktiga första kontakten med en arbetsplats också i år. Sommarjobben ordnades runtom i Finland med beaktande av arbetets karaktär på ett säkert sätt på arbetsplatsen och som distansarbete. Genom kampanjen sysselsattes totalt 1 800 unga, trots att alla ursprungliga planer inte kunde genomföras.

– De första kontakterna med arbetslivet är oförglömliga och viktiga perioder som ger de unga vägledning för framtiden. I och med de första inkomsterna får många unga konkreta färdigheter i konsten att hantera den egna ekonomin. I den tid som nu råder är det särskilt viktigt att vi kan hjälpa föreningar att erbjuda unga sommarjobb och stärka ungas ekonomikunskaper som en del av vårt samhällsansvarsarbete, säger Kati Ihamäki, chef för OP:s varumärke och företagsansvar.

Andelsbanker i hela Finland har erbjudit unga möjlighet att pröva på arbetslivet med hjälp av kampanjen Sommarjobb på OP:s bekostnad under sju somrar. Kampanjen började 2014, då OP Lounaismaa och OP Valkeakoski utmanade andelsbanker runtom i Finland att erbjuda unga sommarjobb. .

Kampanjen är en del av OP:s företagsansvar och med hjälp av den stödjer andelsbanken den lokala livskraften och den tredje sektorns verksamhetsförutsättningar. OP deltar i kampanjen Ansvarsfullt sommarjobb i Sanoma Oy och då en förening sysselsätter en ung person förbinder den sig att följa principerna för Ansvarsfullt sommarjobb.