Mies, tietokone ja kännykkä

Mobilnyckeln är nu det primära identifieringssättet

Mobilnyckeln är det primära identifieringssättet då du sköter ärenden i våra tjänster och vi rekommenderar att du aktiverar den. Den är också utgångsvalet då du loggar in och bekräftar i våra tjänster. Om du ännu vill sköta dina ärenden med nyckeltalslista, ska du välja den som identifieringssätt. 

Med Mobilnyckeln sköter du dina ärenden bekvämt utan nyckeltalslista, när och var som helst. Med den loggar du in och bekräftar betalningar och transaktioner i OP-mobilen, OP-företagsmobilen, tjänsten op.fi samt identifierar dig också i andra tjänster såsom MinSkatt och FPA samt då du betalar på nätet.


Du får en Mobilnyckel genom att ladda ner appen OP-mobilen eller OP-företagsmobilen i din smarttelefon eller datorplatta. Du kan ladda ner den avgiftsfritt i appbutiken. Välj en personlig Mobilnyckel-PIN-kod då du första gången loggar in i OP-mobilen. Därefter kan du sköta dina ärenden i våra tjänster och i andra tjänster som kräver identifiering med Mobilnyckeln som finns i din telefon eller datorplatta.


Läs hur Mobilnyckeln fungerar och aktivera den