Kortti lompakossa

Använd kort också utomlands – bekvämt på semester utan kontanter

Höstlovet lockar till utlandsresor. Du vet väl att du kan betala behändigt med kort också utomlands. Då du betalar med kort behöver du inte bekymra dig över valutaväxling utan du kan koncentrera dig på att njuta av din semester.

Kort är tryggare och förmånligare än kontanter

Då du i första hand använder kort sparar du pengar eftersom växelkursen är förmånligare än den kurs som växlingsställena använder. Om du vid betalningen väljer lokal valuta tas det inte ut någon valutaväxlingsprovision. Då du betalar med kort skyddar du också dina pengar, eftersom banken gottgör kostnaderna för eventuellt missbruk om ditt kort blir stulet.

Kom ihåg att se till att dina kredit- och uttagsgränser är uppdaterade och kontrollera betalkortens giltighetstider och skick före resan så att du kan betala smidigt under din semester. Observera att det är bra att på förhand ta reda på betalningspolitiken i ditt resmål trots att kortbetalningarna redan är vardag i många länder.

Kontrollera betalningspolitiken i ditt resmål

Om du ändå behöver kontanter på resan är det möjligt att ta ut kontanter i automater på ort och ställe. Med tjänsten Visa ATM Locator hittar du närmaste automat.