OP-Filia Oy Ab blir en del av Kontu

OP Raseborg säljer aktiestocken i OP-Filia Oy Ab till Kontu Uusimaa. OP-Filia som idkar disponentverksamhet i Västra Nyland och på Kimitoön blir därmed Kontu Västra Nyland. Avtalet mellan parterna har undertecknats 14.6.2024 och överlåtelsen av verksamheten sker 1.7.2024.

OP-Filias välbekanta personal fortsätter i Kontus tjänst och erbjuder även framöver heltäckande disponenttjänster på verksamhetsområdet i Karis, Ekenäs, Hangö och Kimitoön. Företagsarrangemanget inverkar varken på personalens arbetsförhållanden eller kundavtalen och disponenttjänsterna fortsätter utan avbrott. Användningen av OP:s varumärke upphör

- Vårt team bestående av 27 välbekanta disponenter, bokförare och assistenter fortsätter att förvalta närmare 350 husbolag och ta hand om 5 600 hem. Även våra kontor kommer att finnas kvar på samma platser berättar Marléne Eriksson som varit OP-Filias VD sedan år 2017 och nu fortsätter som ansvarsperson i Kontu Västra Nyland.

- Mats Enberg, VD för Andelsbanken Raseborg, säger att banken analyserade flera olika alternativ noggrant och kom fram till att Kontu var den mest långsiktigt fördelaktiga lösningen för bolaget, kunderna och de anställda. Vi vill vara en ansvarsfull ägare och säkerställa att våra kvalitativa disponenttjänster fortsätter på verksamhetsområdet samt att arbetsplatserna säkras. Kontu har resurser och branschkunskap att vidare utveckla bolaget samt de digitala tjänster och verktyg som behövs i framtiden.

- I Kontu brinner vi för att utveckla hela branschen genom att satsa på både teknologi och människor. Personalen som övergår får möjlighet att jobba i ett företag som fokuserar på boendemiljöer och disponentverksamhet. Jag är mycket glad över att få med detta väletablerade lokala team! Och naturligtvis hedrad över att Andelsbanken Raseborg ser oss som rätt efterträdare till deras verksamhet, säger Krister Ilvonen, VD för Kontu.

I samband med företagsaffären växer Kontus omsättning till ~28 miljoner euro. I hela Kontu tar ~300 sakkunniga inom disponentbranschen hand om ~3 000 husbolag på 50 orter. Kontus vision är att göra invånarnas vardag smidig, ett framgångsrikt samarbete mellan husbolagens styrelser och disponentbyrån och att vara branschens mest humana och eftertraktade arbetsplats.

Tilläggsuppgifter:
Krister Ilvonen, p. +358504786606, verkställande direktör Kontu
Mats Enberg, p. +358503560517,  verkställande direktör Andelsbanken Raseborg