Reppukeräys2021

Insamlingen En ryggsäck på varje rygg kör igång igen: Vasa Andelsbank samlar in skolryggsäckar till barn i ekonomiskt utsatta familjer

Hope rf och OP Gruppen samlar för femte gången i samarbete in skolryggsäckar som doneras till skolbarn i ekonomiskt utsatta familjer. Vem som helst kan delta i insamlingen genom att lämna in en skolryggsäck eller ett pennfodral till bankens kontor under kontorens öppettid. Insamlingstiden är den 12–30 juli.

Enligt statistiken levde mer än 112 000 barn i Finland i ekonomiskt utsatta familjer redan före coronakrisen som slog till i fjol, och situationen har försämrats ytterligare i och med pandemin. Det är därför allt viktigare att stödja en likvärdig skolväg för barn och unga och redan med små gärningar kan man göra ett stort intryck.

Kampanjen En ryggsäck på varje rygg syftar till att stödja barn i ekonomiskt utsatta familjer i början av läsåret. Genom insamlingen av ryggsäckar vill man säkerställa att så många barn som möjligt får sin första skolryggsäck inför skolstarten, och det finns också behov av skolryggsäckar för äldre barn och unga. Under insamlingen tar man också emot pennfodral. I fodralet kan gåvogivaren lägga in skolmaterial, såsom en penna, ett radergummi och en linjal. Vi hoppas att gåvogivarna packar in ryggsäckarna snyggt och att ryggsäckarna är nya.

– Vi på OP Vasa vill stödja barns och ungas välbefinnande och skolgång lokalt och med konkreta åtgärder tillsammans med våra kunder. Ryggsäcksinsamlingen som arrangeras i samarbete med Hope rf har varit verkligt populär varje år, och vi uppmuntrar alla att göra en viktig donation också i år, säger verkställande direktör Ulf Nylund vid Vasa Andelsbank.

Kampanjen börjar måndagen den 12 juli och den sista insamlingsdagen är fredagen den 30 juli. Donationen kan lämnas in till bankens kontor under kontorens öppettider. Pohjola Sjukhus deltar också i kampanjen och samlar in ryggsäckar i alla sina sjukhus. På donationsplatserna kan man också skriva en hälsning till mottagaren av ryggsäcken på ett kort och lägga det i ryggsäcken. Andelsbanken skickar ryggsäckarna till Hope rf som sorterar och delar ut dem i början av augusti direkt till de barn som börjar skolan och dem som kommer tillbaka till skolan.

Insamlingen började 2017 då det samlades in tusentals ryggsäckar. År 2020 delades det ut ryggsäckar till mer än 3 800 barn på olika håll i Finland.

År 2021 samlas ryggsäckar in på kontoren på följande orter runtom i Finland: op.fi/reppukerays