Emma Mali

Emma Mali (1996) aloitti viulunsoiton 5-vuotiaana äitinsä johdolla. Länsi-Helsingin musiikkiopistosta hän siirtyi Sibelius-Akatemian nuorisokoulutukseen. Sibelius-Akatemiassa Emma on opiskellut Pekka Kauppisen sekä Réka Szilvayn kanssa, ja lukuvuoden 2019-2020 hän opiskeli Münchenissä prof. Mi-Kyung Leen viululuokalla. Nykyään Emma opiskelee Minna Pensolan, Antti Tikkasen ja Tuomas Haapasen johdolla. 

Emma esiintyi Radion Sinfoniaorkesterin kanssa Nuorten solistien konsertissa vuonna 2015. 2016 hän voitti kolmannen palkinnon Jyväskylän viulukilpailussa. Hänet valittiin yhdeksi Pro Musican Vuoden nuorista muusikoista 2018.

Monipuolisuutta janoavana muusikkona Emma on opiskellut myös barokkiviulua Sibelius-Akatemiassa Minna Kankaan johdolla. Barokkiviulun kanditutkintokonsertin Emma soitti maaliskuussa 2021. 

Kamarimusiikki on aina ollut tärkeä osa Emman uraa sekä hänen suurimpia inspiraation lähteitään. Emma on soittanut vakituisesti jousikvartetissa sekä pianotriossa, ja esiintynyt festivaaleilla Suomessa ja ulkomailla, mainittakoon näistä Avantin Suvisoitto, Helsingin juhlaviikot ja Encuentro de Santander. Emma pitää tärkeimpinä kamarimusiikkiopettajinaan Paavo Pohjolaa, Antti Tikkasta sekä kaikkia kollegoita, joiden kanssa on saanut soittaa kamarimusiikkia. 

Kokemusta orkesterityöstä Emmalle on kertynyt mm. Radion Sinfoniaorkesterin ja Suomen Kansallisoopperan orkesterin riveistä. Hän toimi Suomalaisen Kamariorkesterin nuorisoakatemian konserttimestarina vuosina 2016-2018 sekä Sibelius-Akatemian sinfoniaorkesterin konserttimestarina 2018-2019. Emma on myös toiminut konserttimestarina sekä äänenjohtajana erilaisissa projekteissa Suomessa, Italiassa ja Bulgariassa. 

Emman opintoja ovat tukeneet muun muassa Pro Musica -säätiö, Wegelius-säätiö sekä Suomen Kulttuurirahasto. 

Emma Mali soittaa OP Ryhmän Taidesäätiön Carlo Antonio Testore -viulua (1730).

Emma Mali