Rebecca Roozeman

Rebecca Roozeman (s. 2001) aloitti viulunsoiton vuonna 2007 Espoon musiikkiopistossa Grazyna Zeranska-Gebertin johdolla. Vuodesta 2015 hän on opiskellut Sibelius Akatemian nuorisokoulutuksessa Pekka Kauppisen johdolla. Syksyllä 2020 hän aloitti yliopisto-opinnot Saksassa Münchenin Hochschule für Musik und Theaterissa Mi-Kyung Leen johdolla. 

Rebecca Roozeman (s. 2001) on esiintynyt solistina ja kamarimuusikkona Suomessa ja ulkomailla: Saksassa, Unkarissa, Liettuassa, Sveitsissä, Italiassa, Englannissa, Hollannissa sekä Vuoristo Karabakhissa. 

Rebecca on ollut kiertueella Itä-Kiinassa sekä pääsi maineikkaaseen Ozawa-Akatemiaan, jonka myötä hän konsertoi Genevessä, Pariisissa ja Japanissa. 

Orkesterien solistina Rebecca on soittanut kymmenvuotiaasta asti, ja yhteistyökumppaneita ovat olleet mm. Tapiola Sinfonietta, Radion sinfoniaorkesteri, Kuopion kaupunginorkesteri, Suomalainen Kamariorkesteri, Turun filharmoninen orkesteri ja Keski-Pohjanmaan kamariorkesteri. Hän on tehnyt yhteistyötä mm. seuraavien kapellimestareiden johdolla: Jukka-Pekka Saraste, Dalia Stasevska, Jorma Panula, Jaakko Kuusisto Ville Matvejef, Mihhail Gerts ja Valentin Uryupin. 

Rebecca on palkittu useissa kilpailuissa, ja ensipalkintoja on tullut mm. kansainvälisessä Young Musician kilpailussa Tallinnassa 2011 sekä kansainvälisessä Leonid Kogan -viulukilpailussa Brysselissä 2018. Vuonna 2019 Hän voitti 1. palkinnon Jyväskylän viulukilpailussa.

Rebecca on osallistunut useille mestarikursseille mukaanlukien Ana Chumachenkon mestarikurssi Kronbergissa sekä Gstaadissa Menuhin Akatemiassa. Muilla kursseilla opettajina on ollut mm. Mihaela Martin, Gerhard Schulz, Jean-Jaques Kantorow, Pavel Vernikov, Mikhail Kopelman ja Vadim Gluzman.

Rebecca Roozeman soittaa OP Ryhmän Taidesäätiön Stradivarius -viulua vuodelta 1702.

Rebecca Roozeman