Puhelin kädessä

Mobiiliavain

Turvallisin tapa tunnistautua

Ota mobiiliavain käyttöön heti – se korvaa vaiheittain avainlukulistan

  • Mobiiliavaimella käytät OP:n mobiilipalveluita näppärästi ilman avainlukulistaa valitsemallasi pin-koodilla tai sormenjälkitunnistuksella.
  • Mobiiliavain korvaa vaiheittain avainlukulistat ja on jatkossa välttämätön.
  • Mobiiliavain toimii kaikissa älypuhelimissa. Et tarvitse OP-mobiilin tai OP-yritysmobiilin lisäksi erillistä sovellusta sen käyttöön.

Ota mobiiliavain käyttöön OP-mobiilissa tai OP-yritysmobiilissa

Mobiiliavaimen käyttöönottoon tarvitset verkkopalvelutunnukset, avainlukulistan ja puhelimen, johon on liitetty lisävahvistusnumero. .

Jos sinulla ei ole vielä verkkopalvelutunnuksia saat ne OP:n konttorista. Varaa aika konttoriin.

Käytän OP-mobiilia tai
OP-yritysmobiilia

Minulla ei ole OP-mobiilia tai
OP-yritysmobiilia

 

Katso videolta helpot ohjeet mobiiliavaimen käyttöönottoon OP-mobiilissa tai OP-yritysmobiilissa.

Käytä Mobiiliavainta ja voita!

Arvomme joka kuukausi Mobiiliavaimen käyttäjien kesken upeita palkintoja kuten älypuhelimia, matkalahjakortteja tai iPad-tabletteja. Arvontaan voivat osallistua kaikki arvontalomakkeen täyttäneet Mobiiliavaimen käyttäjät.

Tutustu palkintoihin ja osallistu arvontaan >

 

Usein kysyttyä mobiiliavaimesta

Mikä on Mobiiliavain?

Mobiiliavain on sähköinen tunnistusmenetelmä. Voit käyttää sitä tunnistautumiseen OP-mobiilissa ja OP-yritysmobiilissa. Sen avulla voit vahvistaa maksuja ja tapahtumia OP:n mobiilisovelluksissa.

Nyt voit tunnistautua Mobiiliavaimella OP-mobiiliin ja OP-yritysmobiiliin. Tulevaisuudessa voit sen avulla tunnistautua myös op.fi-palveluun, muihin palveluihin (kuten Omavero ja Kela), sekä vahvistaa sen avulla esimerkiksi korttimaksuja tai verkko-ostoksia.

Tarvitsenko älypuhelimen tai tabletin käyttääkseni Mobiiliavainta?

- Kyllä. Mobiiliavain toimii vain OP-mobiilissa ja OP-yritysmobiilissa. Ne ovat älypuhelimeen ladattavia erillisiä sovelluksia. Voit ladata ne puhelimesi käyttöjärjestelmästä riippuen App Storesta (iOS) tai Google Play (Android) -sovelluskaupasta. Puhelimessasi pitää olla myös nettiyhteys.

Tarvitsenko vielä avainlukulistaa?

Säilytä avainlukulistasi. Sen avulla voit vahvistaa henkilöllisyytesi, jos et jostain syystä pääse käyttämään Mobiiliavainta. Tarvitset avainlukulistaa myös op.fi-palveluun sekä muihin verkkopalveluihin esimerkiksi hoitaessasi veroasioitasi OmaVerossa.

Lue vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin