Puhelin kädessä

Mobiiliavain

Ota Mobiiliavain käyttöön OP-mobiilissa ja OP-yritysmobiilissa, ja vahvistusväline kulkee aina mukanasi.
1

Helpompaa asiointia Mobiiliavaimella

Mobiiliavaimen avulla vahvistat tapahtumat OP-mobiilissa ja OP-yritysmobiilissa ilman avainlukulistaa.

2

Valitse PIN-koodisi itse

Mobiiliavainta käytät itse valitsemallasi PIN-koodilla. Sen pituus on 4-8 numeroa.

3

Turvallista ja luotettavaa

Mobiiliavain liitetään aina omaan laitteeseesi. Valitsemaasi koodi ei voi väärinkäyttää muilla laitteilla.

Mobiiliavain tuo tunnusluvut puhelimeesi - vahvistat tapahtumat OP-mobiilissa ja OP-yritysmobiilissa ilman avainlukulistaa

Mobiiliavain on OP-mobiilissa sekä OP-yritysmobiilissa oleva vahvistusväline. Voit hyväksyä PIN-koodilla OP-mobiilissa tapahtumat, jotka aikaisemmin ovat vaatineet avainlukulistaa. Mobiiliavaimen PIN-koodi on 4-8 numeroa pitkä ja voit valita sen itse. Mobiiliavaimen käyttö on turvallista, sillä se liitetään aina omaan laitteeseesi. Näin ollen koodia ei voi väärinkäyttää muilla laitteilla. 

Mobiiliavain on osa OP-mobiilia ja OP-yritysmobiilia, joten et joudu lataamaan erillistä sovellusta käyttääksesi sitä. Sovellus päivittyy asetuksistasi riippuen joko automaattisesti tai lataamalla sovelluskaupasta uusin sovellusversio. Päivityksen jälkeen sovellus ehdottaa Mobiiliavaimen käyttöönottoa, joka onnistuu helposti avainlukulistan avulla.

Mobiiliavaimen ohjeet ja usein kysyttyä

Miten saan Mobiiliavaimen käyttööni?

Mobiiliavaimen otat käyttöön OP-mobiilissa tai OP-yritysmobiilissa. Tarvitset vain avainlukulistasi sekä puhelimen, johon olet liittänyt lisävahvistusnumeron*.
Voit ottaa Mobiiliavaimen käyttöön myös myöhemmin Muut -valikosta.

*Lisävahvistusnumero on puhelinnumerosi, jonka olet liittänyt tietoihisi op.fi:ssä. Numeroa käytetään muun muassa tekstiviestivarmennuksen yhteydessä. Voit lisätä numeron op.fi:ssä Oma profiili > turvallisuus > lisävahvistus. Yrityskäyttäjät pääsevät vaihtamaan numeroa asetuksista, jotka löytyvät op.fi-palvelusta kirjautuneena oman nimen takaa avautuvasta valikosta.

Voiko käyttää Mobiiliavainta useassa laitteessa?

Sinulla voi olla samaan aikaan kaksi eri Mobiiliavainta, esimerkiksi yksi puhelimessa ja yksi tabletissa. Mikäli laitteessasi on käytössä sekä OP-mobiili että OP-yritysmobiili, voit ottaa Mobiiliavaimen käyttöön näissä molemmissa sovelluksissa samalla laitteella. Suosittelemme, että valitset kuhunkin Mobiiliavaimeen eri PIN-koodin.

Onko Mobiiliavain turvallinen?

Mobiiliavain liitetään aina tiettyyn henkilökohtaiseen laitteeseen ja käyttö perustuu valitsemaasi PIN-koodin, joka on vain sinun tiedossasi. Näin ollen valitsemaasi koodia ei voi käyttää muilla kuin omalla laitteellasi. Mikäli puhelimesi katoaa, Mobiiliavaimen väärinkäyttö on silti hyvin vaikeaa. Varkaan tiedossa pitäisi olla Mobiiliavaimen PIN-koodin lisäksi myös OPn verkkopalvelutunnuksesi (käyttäjätunnus ja salasana), puhelimesi suojakoodi tai biometrisen tunnistuksen yhteydessä sormenjälkesi tai kasvosi, jotta hän pystyisi väärinkäyttämään laitettasi.

Voinko heittää avainlukulistan pois?

Tarvitset vielä avainlukulistaa Mobiiliavaimen aktivointiin sekä muissa kanavissa asiointiin. Pidä se siis tallessa.

Mobiiliavaimen PIN-koodini on joutunut vääriin käsiin

Voit itse vaihtaa Mobiiliavaimen PIN-koodin OP-mobiilissa. OP-mobiiliin aktivoidun Mobiiliavaimen voit poistaa käytöstä OP-mobiilissa, op.fi:ssä tai ottamalla yhteyttä konttoriin. OP-yritysmobiiliin aktivoidun Mobiiliavaimen voit puolestaan poistaa käytöstä OP-yritysmobiilissa, op.fi:ssä tai ottamalla yhteyttä konttoriin.

Puhelimeni on kadonnut

Voit poistaa OP-mobiiliin aktivoidun Mobiiliavaimen käytöstä toisella laitteella, jossa käytössäsi on OP-mobiili, op.fi-verkkopalvelun kautta, olemalla yhteydessä OP 0100 0500 puhelinpalveluun tai konttoriin. OP-yritysmobiilin Mobiiliavaimen osalta poisto onnistuu toiseen laitteeseen asennetulla OP-yritysmobiililla, op.fi-verkkopalvelussa, tai puhelinpalvelussa numerossa 0100 05151.