Ajoneuvon vahinko

Ajoneuvovahingon sattuessa on syytä selvittää tapahtunut pikaisesti ja ilmoittaa ajoneuvo- ja henkilövahingoista vakuutusyhtiölle.

Ajoneuvovahinkoja sattuu päivittäin liikenteessä, parkkipaikoilla ja kotipihojen läheisyydessä. Jos kyse on kolaroinnista toisen ajoneuvon kanssa, ota muistiin kaikkien osapuolten yhteystiedot ja ajoneuvojen rekisterinumerot. Muista ottaa ylös myös mahdollisten todistajien yhteystiedot.

Vahinkoilmoituksen tekee vahingon aiheuttanut osapuoli omaan vakuutusyhtiöönsä. Jos on epäselvää kuka vahingon aiheutti, tekee kukin kolarin osapuoli vahinkoilmoituksen omaan yhtiöönsä. Korvaamme vahingonaiheuttajan vakuutuksesta toisen osapuolen vahingot liikennevakuutuslain mukaisesti. Seisonta-ajan korvaus käsitellään korjauslaskun käsittelyn yhteydessä automaattisesti ja maksetaan ehtojen mukaisesti.

Toimi näin, jos vahinko sattuu:

1) Ota yhteyttä kumppaniimme.

2) Tee vahinkoilmoitus verkkopalvelussamme. Jos yritykselläsi ei ole tunnuksia Vakuutusten verkkopalveluun, voit hakea korvauksia sivun alalaidasta löytyvillä vahinkoilmoituslomakkeilla.

3) Kumppanimme tarkastaa vahingon ja ilmoittaa tiedot meille.

4) Otamme sinuun yhteyttä, jos tarvitsemme lisäselvityksiä, tai kun olemme tehneet korvauspäätöksen.

Jos yrityksesi liiketoiminta keskeytyy kokonaan ajoneuvolle sattuneen vahingon takia, voit hakea korvausta keskeytysvakuutuksesta.

Tarkemmat ohjeet erilaisia vahinkotilanteita varten ja erilliset vahinkoilmoituslomakkeet löydät alta.

Vapaaehtoinen lasiturva- tai lasivakuutus korvaa esim. kiven tai nastan iskemän tuulilasissa.

  • Lasin paikkakorjauksessa ei peritä omavastuuta
  • Jos lasi joudutaan vaihtamaan, vähennetään korvauksesta omavastuu
  • Lasiturva- tai lasivakuutuksen korvaus ei vaikuta bonukseen alentavasti

Jos yritykselläsi ei ole lasiturva- tai lasivakuutusta, korvaamme lasivahingon kolarointiturvasta. Korvauksesta vähennetään omavastuu, ja vahinko vaikuttaa bonukseen alentavasti.

Liikennevakuutus korvaa henkilövahingot sekä ajoneuvosi kuljettajan tuottamuksesta toiselle osapuolelle aiheutuneet omaisuusvahingot. Vapaaehtoinen ajoneuvovakuutus korvaa oman autosi vauriot.

Olemme yhteydessä kolarin korvausta vaativiin osapuoliin ja annamme tarkemmat ohjeet etenemisestä, kuten esimerkiksi sopivan korjaamokumppanin tiedot.

Kiireetöntä sairaanhoitoa tarvitsevia kolarissa loukkaantuneita pyydämme hakeutumaan Pohjola Sairaalaan tai lähimmälle lääkärikumppanillemme.

Tarvitset hinausta Ajoneuvon rikkoutuminen
Jos matkasi keskeytyy esimerkiksi kolarin tai teknisen vian takia, ota yhteyttä hinauskumppaniimme.

Jos on kyse teknisestä viasta, sinun ei tarvitse tehdä vahinkoilmoitusta, jos matkan aiheutumisesta ei aiheudu hinauksen lisäksi muita kuluja.
Muu ajoneuvovahinko Törmäys, varkaus, ilkivalta, myrsky, palovahinko

Vapaaehtoisesta autovakuutuksesta (kasko) voit hakea korvausta riippuen vakuutuksesi laajuudesta. Esimerkkejä vahinkotapauksista ovat muun muassa

  • yrityksesi ajoneuvon vahingoittuminen törmäyksessä
  • ajoneuvon varkaus tai ilkivalta
  • myrskyn tai raekuuron aiheuttama vahinko
  • ajoneuvon palaminen

Jos vahinko sattuu murron tai ilkivallan vuoksi, tee tarvittavat toimet lisävahinkojen estämiseksi. Suojaa esimerkiksi rikottu ikkuna ja poista arvokas omaisuus ajoneuvosta. Auton sisältä anastetusta omaisuudesta voit hakea korvausta omaisuusvakuutuksesta. Muista tehdä rikostapauksissa aina myös rikosilmoitus.

Jos ajoneuvosi on ajokelvoton tai matkasi keskeytyy tekniseen vikaan, ota yhteyttä hinauskumppaniimme.