Usein kysyttyä TOP5

Usein kysytyt kysymykset

Verkkotunnukset lukossa - Mitä teen, kun tunnukseni menivät lukkoon?

Jos käyttäjätunnuksesi tai avainlukulistasi on mennyt lukkoon omasta näppäilyvirheestäsi johtuen, voit yrittää kirjautua palveluun uudestaan 24 tunnin jälkeen. Tunnukset vapautuvat käyttöösi, jos näppäilet ne oikein seuraavalla kirjautumiskerralla. Mikäli näppäilet tunnukset uudestaan väärin, saat ne käyttöösi käymällä Osuuspankin konttorissa.

Jos tarvitset tunnukset nopeammin käyttöön kuin 24 tunnin odotuksen jälkeen, mene käymään lähimmässä konttorissa. Muista ottaa mukaan voimassa oleva henkilökorttisi tai passisi.

Verkkotunnukset ovat avaimesi OP:n palveluihin. Älä luovuta tunnuksiasi muiden käyttöön.

Jos epäilet tunnuksesi joutuneen vääriin käsiin, sulje ne välittömästi soittamalla OP 0100 0500 puhelinpalveluun (arkisin ma-pe kello 8-19, pvm/mpm) tai OP Sulkupalveluun 0100 0555 (24h/vrk). Ilmoita tapahtuneesta myös puhelinpalveluun sen avauduttua.

Miten otan Mobiiliavaimen käyttöön?

Mobiiliavaimen voit ottaa käyttöön puhelimessa tai tabletissa. Asenna OP-mobiili tai OP-yritysmobiili -sovellus. Ensimmäisellä käyttökerralla tarvitset käyttäjätunnuksesi, salasanasi ja avainlukulistasi. Käyttöönotossa saat vahvistustekstiviestin puhelinnumeroosi, jonka olet liittänyt tunnukseesi lisävahvistusnumeroksi. 

Lue tarkemmat ohjeet miten otat Mobiiliavaimen käyttöön OP-mobiilissa tai OP-yritysmobiilissa.

Lisävahvistus ei toimi - Etkö saanut tekstiviestiä tai ovatko viestin tiedot väärin?

Etkö saanut tekstiviestiä?

 • Jos puhelinnumero, johon viesti lähetettiin ei ole enää käytössäsi, ota yhteyttä OP:n asiakaspalveluun.
  • Lisävahvistusnumeron voit tarkistaa op.fi-palvelussasi kohdassa > Oma profiili 
 • Jos puhelinnumero on oikein, mutta et saanut viestiä, sammuta ja käynnistä puhelin uudelleen ja
 • tarkista puhelimesi asetuksista, että numeroa +358 40 7118180 ei ole estetty.

Ovatko vahvistustekstiviestin tiedot väärin tai saitko viestin tapahtumasta, jota et itse ole tekemässä?

Älä vahvista tapahtumaa ja lukitse tunnuksesi, jos tekstiviestin tiedot eivät vastaa tapahtumaa, jota olet itse tekemässä verkkopalvelussa. Tunnuksesi voit lukita olemalla yhteydessä OP:n asiakaspalveluun tai OP:n sulkupalveluun 0100 0555 (24h/7vrk). 

Toimeksianto tehdään viestissä olevien tietojen mukaisesti, joten tarkista aina, että tiedot vastaavat toimeksiantoa, jota olet itse verkkopalvelussa tekemässä. Viesti on lähetetty automaattisesti numerosta +358407118180. Asiakaspalvelumme ei koskaan vastaa eikä soita tästä numerossa. 

Korttini ei toimi - Mikä voi olla syynä?

Voimassaoloaika, käyttövara, maksuraja ja luottoraja

 • Onko kortti voimassa? Tarkista kortin voimassaoloaika kortin etupuolelta.
 • Onko kortin turvaraja tai tilin käyttöraja täyttynyt? Tarkista turva- ja käyttörajoja ja muuta niitä helposti OP mobiili tai op.fi:ssä. Kirjaudu op.fi:hin 
 • Onko kortilla tai siihen liitetyllä tilillä riittävästi käyttövaraa? Tarkista käyttövara Pivossa, OP mobiillissa tai op.fi:ssä. Kirjaudu op.fi:hin 
 • Onko luottokortin luottoraja täyttynyt? Korota luottorajaa OP mobiili tai op.fi:ssä. Kirjaudu op.fi:hin 
 • Tein maksun luottokortille, mutta maksu ei näy kortin tapahtumissa tai käyttövarassa. Huomaathan, että viitteellisen maksusuorituksen kirjautuminen vie vähintään yhden pankkipäivän.
 • Onko luottokortin laskun erääntynyt?Laskun erääntyminen voi estää kortin käytön.

 

Kortti ei toimi kaupan kassalla

 • Maksupäätteessä saattaa olla tilapäinen yhteysongelma.  Yritä hetken kuluttua uudelleen tai jos mahdollista, kokeile toista korttia.
 • Kortti on uusi tai käytän sitä ensimmäistä kertaa ja lähimaksu ei toimi. Aktivoi lähimaksu maksamalla ensin PIN-koodilla. Yhdistelmäkortilla ensimmäinen maksutapahtuma tulee tehdä Debit-puolella lähimaksun aktivoimiseksi.
 • Oletko käyttänyt paljon lähimaksua?Turvallisuussyistä maksun yhteydessä kysytään välillä PIN-koodia. Jos tunnusluku on unohtunut, tilaa uusi pin-koodi op.fi:ssä. Kirjaudu op.fi:hin
 • Tunnusluku saattaa lukittua maksupäätteellä, jos näppäilet sen väärin useita kertoja. Maksupäätteellä lukittuneen tunnusluvun saat auki kirjautumalla Otto-pisteellä. Tarkista lähimmän Otto-automaatin sijainti
 • Sirussa saattaa olla pölyä. Pyyhkäise sirua kevyesti esim. paidan hihaan ja pölyn pitäisi lähteä. Mikäli tämä ei auta, siru voi olla vaurioitunut. Tilaa vaurioituneen kortin tilalle uusi kortti. Tilaa uusi kortti op.fi:ssä

 

Kortti ei toimi verkossa

 • Tarkista, että kortin tiedot (kortin numero, voimassaoloaika ja turvakoodi) on syötetty oikein. Turvakoodi eli CVC-numero on kolme numeroa käsittävä numerosarja kortin kääntöpuolella.
 • Estävätkö kortin verkkomaksamisen turvarajat käytön? Tarkista turvarajat ja muuta niitä helposti OP mobiili tai op.fi:ssä. Kirjaudu op.fi:hin ja tarkista turvarajat 
 • Kävitkö ostoksen aikana pankin sivuilla? Onnistuiko tunnistus?Tarkistathan, että Verified by Visa tai Mastercard SecureCode varmennus onnistuu. Joskus selaimen turva-asetukset voivat estää maksutapahtuman.
 • Ponnahdusikkunoiden esto voi estää verkkomaksun. Jos ostos vahvistetaan verkkopankkitunnuksilla, tarkista, että sinulla on ponnahdusikkunat sallittuna ostoksen ajan.

 

Kortti ei toimi pankkiautomaatilla

 • Estääkö päiväkohtainen käteisnostojen turvaraja tai tilin käyttöraja kortin käytön? Tarkista turva- ja käyttöraja ja muuta käteisnoston rajaa helposti OP-mobiilissa tai op.fi:ssä. Kirjaudu op.fi:hin 
 • Kortin tunnusluku ei toimi. Otto-automaatilla lukkiutuneen PIN-koodin avaaminen vaatii yhteydenottoa asiakaspalveluun.  Kirjaudu op.fi:hin ja lähetä viesti asiakaspalveluun

 

Kortti ei toimi ulkomailla

 • Onko kortin turvaraja tai tilin käyttöraja täyttynyt?Tarkista turva- ja käyttörajoja ja muuta niitä helposti OP-mobiilissa tai op.fi:ssä. Kirjaudu op.fi:hin 
 • Maksulaitteen tilapäinen yhteysongelma estää maksun. Yritä hetken kuluttua uudelleen tai kokeile toista korttia.
 • Ratkaisu voi joskus olla myös käyttää toista korttia. Ulkomailla matkustaessa toinen maksukortti on suositeltava varotoimenpide yllättävien tilanteiden varalta.

 

Kortin tunnusluku ei toimi

 

Jos et löytänyt vielä apua ongelmaasi, ota yhteyttä asiakaspalveluumme ja ratkaistaan tilanne yhdessä.

Laita muistiin myös virheilmoitus, jonka sait maksupäätteellä tai verkkokaupan sivulla. Tarkista asiakaspalvelun yhteystiedot

Eräpäivän tai lainan maksuerän muutos – Miten voin muuttaa lainani maksusuunnitelmaa

Voit muuttaa eräpäivää tai lainan maksuerää, eli lyhennyksen määrää, op.fi:ssä.

 • Vakuudelliset lainat, kuten asuntolaina, opintolaina ja pankkilaina: hae muutosta tekemällä hakemus kirjautuneena asiakkaana.
 • Vakuudettomat lainat, kuten Joustoluotto ja Täsmäluotto: muutokset voi tehdä ilman hakemusta kirjautuneena asiakkaana.

Hakemusten käsittelyssä on tällä hetkellä ruuhkaa. Hakemukset käsitellään saapumisjärjestyksessä. Kun lyhennysvapaahakemus on käsitelty, ilmoitamme tästä viestillä.

Katso tarkat ohjeet maksuohjelman muutokseen täältä >


Hyvä tietää eräpäivän ja maksuerän muutoksesta:

 • Voit yhdellä hakemuksella hakea samanaikaisesti muutosta useampaan lainaan. Haettavia muutoksia voivat olla lyhennysvapaa, maksuerän muutos pienemmäksi tai suuremmaksi sekä eräpäivän muutos.
 • Hakemuksessa kysytään mihin lainaan tai lainoihin haet muutosta, millaista muutosta haet, mitkä ovat tulosi ja menosi, sekä syy muutoksen hakemiseen.
 • Jos lainalla on useampi velallinen, lähetetään tekemäsi hakemus kanssavelallisen verkkopalveluun tarkistettavaksi ja hyväksyttäväksi. Hakemus tulee käsiteltäväksi pankkiin, kun kaikki velalliset ovat hyväksyneet hakemuksen. Muutoksesta veloitetaan palveluhinnaston mukainen kulu. Tutustu hinnastoon ennen hakemuksen lähettämistä.