Nuorille kesätöitä kesätyösetelillä

Osuuspankki vauhdittaa Imatran ja Lappeenrannan kesätyösetelikampanjaa

Osuuspankki osallistuu niin Imatran kuin Lappeenrannan kesätyösetelikampanjoihin. Tarjoamme nyt  kesätyöseteleitä myös taipalsaarelaisille ja ruokolahtelaisille nuorille.   Pankki kustantaa 120 kesätyöseteliä sen päälle, mitä kaupungit ovat jo aiemmin linjanneet.
 
Pankin seteleistä 70 on korvamerkitty Lappeenrantaan ja 30 Imatralle. Taipalsaarella asuville nuorille on varattu 10 ja Ruokolahdella asuville nuorille 10 kesätyöseteliä. 

Osuuspankilla on aiempina vuosina ollut oma kesätyötä tukeva Kesäduuni-kampanjansa, mutta tänä vuonna maakunnan pankki halusi tehdä kaupunkien kanssa yhteistyötä. Näin kesätyökampanja tavoittaa mahdollisimman ison osan kaupunkien nuorista.

- Meillä on jo pitkään yhteiskuntavastuun yhtenä isona teemana ollut lasten ja nuorten hyvinvointi ja työllistyminen. Kaupunkien kesätyösetelikampanjat tukevat hyvin myös meidän pyrkimyksiämme, OP Etelä-Karjalan markkinointi- ja viestintäpäällikkö Anna-Leena Kaarna perustelee uutta yhteistyötä.

Kesätyösetelin arvo on 300 euroa. Kesätyösetelin avulla imatralainen tai lappeenrantalainen nuori voi työskennellä yrityksessä tai yhdistyksessä, jolla on toimintaa nuoren kotikaupungissa. Ruokolahdella ja Taipalsaarella asuvat nuoret voivat hakea työpaikkaa, joka voi sijaita nuoren oman asuinpaikkakuntansa lisäksi myös Imatralla tai Lappeenrannassa. 

Työnantajalle maksetaan setelin arvo 300 euroa jälkikäteen laskutettuna 30.9.2018 mennessä.

Lisää neuvoja saa kummankin kaupungin Ohjaamoista. Ohjaamot ovat palvelupisteitä kaikille alle 30-vuotiaille nuorille sekä nuorille aikuisille. Nyt siis kannattaa olla molempien kaupunkien Ohjaamoihin yhteydessä. Toivoa ei kannata vielä menettää kesätyön haussa.
 
FAKTA:
 
  • Kesätyösetelit myönnetään kaupunkien Ohjaamoista niiden aukioloaikoina. Aukioloajat voit tarkistaa osoitteista: lappeenranta.fi/ohjaamo tai imatra.fi/ohjaamo.Taipalsaarelaiset hakevat Lappeenrannan Ohjaamosta ja ruokolahtelaiset Imatran Ohjaamosta kesätyöseteliä. 
  • Seteli annetaan hakijalle henkilökohtaisesti hakemusten vastaanottojärjestyksessä.
  • Etukäteisvarauksia ei ole mahdollista tehdä. Ohjaamo tarkistaa työsopimuksen/alustavan sopimuksen ja hakijan kotikunnan.
  • Kesätyösetelin avulla voi työskennellä y-tunnuksellisessa yrityksessä, yhdistyksessä, järjestössä, säätiössä tai seurassa, jolla on toimintaa Imatralla tai Lappeenrannassa
  • Kesätyösetelin myöntämisen kriteereinä on, että työ ajoittuu 1.5.-31.8.2018 väliselle ajalle ja työn kesto on minimissään 10 päivää.  Imatralla minimituntimäärä on 60.
  • Yrityksen on maksettava työstä työehtosopimuksen mukaista koululaisen/ kesätyöntekijän palkkaa.
  • Työnantajalle maksetaan setelin arvo 300 euroa jälkikäteen laskutettuna 30.9.2018 mennessä.  
  • Imatran kaupunki maksaa 200 seteliä 1998-2004 syntyneille imatralaisille.
  • Lappeenranta kustantaa 100 seteliä 2001-2003 syntyneille lappeenrantalaisille.
  • Etelä-Karjalan Osuuspankki maksaa yhteensä 120 seteliä, joista 70 osoitetaan Lappeenrantaan ja 30 Imatralle, 10 Taipalsaarelle ja 10 Ruokolahdelle.
Lisätietoja saat Imatran ja Lappeenrannan kaupunkien verkkosivuilta ja Ohjaamoista. Ks. ao. linkit.

Lisätiedot:
- OP Etelä-Karjalan markkinointi- ja viestintäpäällikkö Anna-Leena Kaarna, puh. 010 258 5812, anna-leena.kaarna@op.fi  
- Ohjaamonuorisotyöntekijä (Lpr)  Jonna Huttunen, puh. 040 173 2783, jonna.huttunen@laappeenranta.fi
- Ohjaamoneuvoja (Imatra) Iina Kovalainen, puh. 020 617 7277, iina.kovalainen@imatra.fi