Digiopastuksesta varmuutta OP:n sähköisten palvelujen käyttöön

Tarvitsetko apua laskujen maksuun tai vahinkoilmoituksen tekemiseen verkossa? Haluaisitko helpottaa arkeasi tutustumalla OP-mobiiliin ja Pivoon? Oletko törmännyt teknisiin ongelmiin käyttäessäsi OP:n palveluja? Poikkea OP Helsingin konttoriin, niin ratkotaan ongelmasi yhdessä ja varmistetaan sinulle parhaiten sopivat sähköiset palvelut.

OP Helsingin henkilökunta opastaa päivittäin asiakkaita verkko- ja mobiilipalvelujen käytössä. Usein ratkotaan arkisia asioita: laskun maksua, kortin turvarajoja ja viivakoodin käyttöä. Opastuksen avulla pankki haluaa rohkaista asiakkaitaan käyttämään digitaalisia palveluita sekä tarjota työkaluja verkossa toimimiseen.
 
– Koemme digitaitojen kouluttamisen olevan osa pankin yhteiskunnallista roolia. Pankin lisäksi monet muut yhteiskunnalliset palvelut siirtyvät vähitellen verkkoon. Haluamme olla mukana varmistamassa, että palveluja osataan käyttää, OPn kehityspäällikkö Ville Keto sanoo.

– Asiakkaamme kokevat palvelun olevan verkossa sujuvampaa ja parempaa ja meidän tyytyväisimmät asiakaskohtaamiset tapahtuvat verkossa. Me haluamme, että asiakkaillemme mahdollisuus parempaan palveluun iästä ja teknisistä valmiuksista riippumatta.

Kaikissa OP:n verkkopalveluissa on huomioitu helppokäyttöisyys ja saavutettavuus. Yhdenvertaisuuden edistämiseksi OP lanseerasi kesällä pelkistetyn verkkopalvelun, OP Saavutettavan. Palvelu soveltuu asiakkaille, joilla on esimerkiksi näkö- tai kuulorajoitteita, mutta sopii myös iäkkäiden ja helposti käytettävää palvelua haluavien asiakkaiden käyttöön.

Apua asiakkaan ongelmiin

Vakuutusneuvoja Irja Pellinen on opastanut syksyn aikana asiakkaita digiasioissa OP Helsingin Mikonkadun konttorissa.

- Olemme käyneet yhdessä asiakkaiden kanssa läpi verkkopalvelun, OP-mobiilin ja Pivon käyttöä. Usein asiakas tulee tapaamiseen konkreettisen ongelman kanssa, jonka pyrimme yhdessä ratkaisemaan. Yleisimmin ongelmat liittyvät laskun maksuun sekä verkkopalvelun ominaisuuksiin, Pellinen kertoo.

Tapaamisessa voidaan samalla kertaa käydä läpi palvelujen ominaisuuksia asiakkaan omien tarpeiden ja toiveiden mukaan.

- Olemme esimerkiksi täyttäneet yhdessä lainahakemuksia ja vahinkoilmoituksia, säätäneet kortin turvarajoja, maksaneet luottokorttilaskuja sekä laatineet laskupohjia, Pellinen kertoo.

Pellinen rohkaisee kaikenikäisiä asiakkaita kysymään apua rohkeasti silloin, kun verkkopalvelun tai mobiilin käyttö takkuilee. Moni löytää neuvojan ongelmatilanteisiin lähipiiristä. On kuitenkin hyvä muistaa, että luotettavaa apua saa helposti myös konttorista.

- Yhdessä ongelmat ratkeavat helpoiten. Rohkeus käyttää verkkopalveluja omatoimisesti kasvaa nopeasti, kun eri toimintoja voi ensin harjoitella yhdessä pankin asiantuntijan kanssa.

Varaa aika ja ota oma laite mukaan

Tarvitsetko tukea pankki- ja vakuutuspalvelujen käyttöön verkossa tai mobiililla? Varaa aika digiopastukseen OP Helsingin konttoriin OP 0100 0500 puhelinpalvelusta (ma-pe klo 8-22, la klo 10-16, pvm/mpm). Opastamme sinua mielellämme kaikissa sähköisiin pankkipalveluihin liittyvissä kysymyksissä myös muun asiointisi yhteydessä. Ota mukaan oma laitteesi ja verkkopalvelutunnukset. Tarvittaessa voit testata palveluja myös pankin laitteilla ja testitunnuksilla.

OP Helsingin Mikonkadun konttorissa päivystää maanantaisin ja perjantaisin myös Fiksari Finland Oy, joka tarjoaa tukea ja apua erityisesti tekniikkaan liittyvissä digiasioissa. Fiksarin avulla voit katsastaa kuntoon niin verkkopalveluun, mobiilisovelluksiin kuin vaikka älylaitteesi käyttöjärjestelmään liittyvät asiat. Varaa henkilökohtainen tapaaminen Fiksarille soittamalla numeroon 050 511 8959.