Nuori poika

OP Helsinki tarjoaa Kesäduunin 300:lle nuorelle OP:n piikkiin

OP Helsinki etsii helmikuun ajan Helsingin, Espoon, Kauniaisten ja Vantaan yleishyödyllisiä yhdistyksiä, jotka voisivat tulevana kesänä tarjota 15–17-vuotiaille nuorille kesätyötä. Kesäduuni OP:n piikkiin –kampanjassa yhdistys tarjoaa nuorelle työpaikan kahdeksi viikoksi, ja OP Helsinki lahjoittaa nuoren palkan yhdistykselle.
 
Yleishyödyllinen yhdistys voi palkata nuoren työskentelemään esimerkiksi urheiluseuran tai kyläyhdistyksen kesätapahtumissa, somelähettilääksi, luonnonhoitotehtäviin tai vaikkapa seuralaiseksi senioreille. OP lahjoittaa yhdistykselle nuoren palkan. Yhdistys puolestaan hoitaa käytännön palkanmaksun ja vastaa työnantajavelvoitteista. 
 
Ensikosketus työelämään on nuorille tärkeä asia, josta saatu kokemus kantaa pitkälle tulevaisuuteen ja opettaa nuorelle myös oman talouden hallintaa. 
 
– Ensimmäisen kesätyöpaikan saaminen voi olla hankalaa. Haluamme tukea lahjoituksellamme nuoria mahdollisesti heidän ensimmäisen kesätyöpaikkansa löytämisessä. Kesätöissä nuoret oppivat myös taloustaitoja. Samalla haluamme tukea yhdistysten tärkeää toimintaa pääkaupunkiseudulla, sanoo OP Helsingin toimitusjohtaja Jarmo Viitanen. 
 
Tukea on tarjolla yhteensä 300 nuoren työllistämiseksi. Maaliskuun alussa OP Helsinki valitsee tuen saavat yhdistykset ja on yhteydessä kaikkiin tukea hakeneisiin yhdistyksiin. 
 
Valtakunnallisesti OP tarjoaa kesällä 2020 yhteensä 1700 kesätyöpaikkaa 15-17-vuotialle nuorille OP:n piikkiin yleishyödyllisissä yhdistyksissä. Kyseessä on seitsemäs kesä, jolloin osuuspankit ympäri Suomen tarjoavat nuorille mahdollisuuden tutustua työelämään.  
 
 
Kampanjan aikataulut
 
28.01.2020 - 29.02.2020 yhdistykset hakevat Kesäduuni OP:n piikkiin -tukea
01.03.2020 - 15.03.2020 OP Helsinki valitsee tuen saavat yhdistykset/työpaikat
16.03.2020 haettavat työpaikat julkaistaan op.fi/op-helsinki -sivulla
16.03.2020 - 19.04.2020 nuorten haku käynnissä