Kesäduuni OP:n piikkiin

300 nuorelle Kesäduuni OP Helsingin piikkiin – hakuaika 18.4. asti

Nuorten kesätyöhaku käynnistyy 18. maaliskuuta ja jatkuu 18. huhtikuuta asti. Kesätyöpaikkoja on tarjolla 300:lle 15-17-vuotiaalle nuorelle Espoon, Helsingin, Kauniaisten ja Vantaan yleishyödyllisissä yhdistyksissä. Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanjassa yhdistys tarjoaa nuorelle työpaikan ja OP Helsinki lahjoittaa yhdistykselle nuoren palkan.

Nuoria kannustetaan hakemaan Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanjan kesätyöpaikkoja suoraan yhdistyksiltä. Kesätyötä voi hakea kuka tahansa 15-17-vuotias nuori. Kesätyöt sijoittuvat kesälomakauteen. Kesätyön pituus on kaksi viikkoa.

– Alle 18-vuotiaille nuorille ensimmäisen kesätyöpaikan saaminen voi olla hankalaa. Meille OP Helsingissä on tärkeää, että pystymme lahjoituksellamme tarjoamaan nuorille mahdollisesti heidän ensimmäisen kesätyöpaikkansa. Samalla haluamme tukea pääkaupunkiseudun yhdistysten tärkeää toimintaa, auttaa nuoria pääsemään elämässä eteenpäin ja toteuttaa asiakasomisteisen pankin yhteisöllistä rooliamme, sanoo OP Helsingin toimitusjohtaja Jarmo Viitanen.

– Tarjolla on hienoja kesätyömahdollisuuksia yhteensä 111 yhdistyksessä. Myös erilaisten kesätöiden kirjo on laaja ja varmasti monia nuoria kiinnostava. Tehtävänimikkeitä ovat esimerkiksi kesäleirin apuohjaaja, someagentti, voimistelunohjaaja, kisa-avustaja, puutarhatyöntekijä, tapahtuma-avustaja, senioreiden kesä-helppi ja festivaaliapulainen, Viitanen iloitsee.

Nuoret hakevat kesätöitä suoraan yhdistyksiltä. Kukin yhdistys vastaa kesätyöntekijän valintaprosessista, perehdytyksestä, työnohjauksesta ja käytännön palkanmaksusta sekä vastaa työnantajavelvoitteista. OP on mukana Vastuullinen kesäduuni ‑kampanjassa. Työllistäessään nuoren yhdistys sitoutuu noudattamaan Vastuullisen kesätyön periaatteita.

Valtakunnallisesti OP tarjoaa kesällä 2019 töitä useammalle nuorelle kuin koskaan aikaisemmin. OP tarjoaa tulevana kesänä yhteensä yli 1700 kesätyöpaikkaa 15-17-vuotialle nuorille OP:n piikkiin yleishyödyllisissä yhdistyksissä. Kun yhdistys palkkaa nuoren, OP maksaa yhdistykselle nuoren palkan kahdeksi viikoksi. Yhteensä lahjoitussumma nousee lähes 700 000 euroon. Kyseessä on kuudes kesä, kun osuuspankit ympäri Suomen tarjoavat nuorille mahdollisuuden tutustua työelämään. Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanja alkoi vuonna 2014, kun OP Lounaismaa ja OP Valkeakoski haastoivat muut osuuspankit mukaan palkkaamaan nuoria kesätöihin.

Tee vapaamuotoinen hakemus ja lähetä se suoraan yhdistykselle sähköpostitse.


Lisätietoja: OP Helsinki, yhteisölähettiläät, helsingin.yhteisolahettilaat@op.fi