Yhdistys, hae Kesäduuni OP:n piikkiin -tukea helmikuun loppuun mennessä!

Ensikosketus työelämään on nuorille tärkeä asia. OP Helsinki etsii helmikuun loppuun asti yleishyödyllisiä yhdistyksiä, jotka ovat kiinnostuneita tulevana kesänä tarjoamaan 15–17-vuotiaille nuorille kesätyön. Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanjassa OP lahjoittaa yhdistyksille tuen nuoren palkkausta varten ja yhdistys työllistää nuoren kahdeksi viikoksi.

Viime kesänä nuoret työllistyivät yhdistyksissä esimerkiksi somereporttereiksi, kunnossapitotehtäviin sekä urheilu- tai kulttuuritapahtumien ja kesäleirien apulaisiksi. Tuen saavan yhdistyksen vastuulla on toimia nuoren työnantajana ja huolehtia työnantajavelvoitteiden toteutumisesta. OP edellyttää yhdistyksiltä sitoutumista Vastuullisen kesätyön periaatteisiin.

– Ensimmäisen kesätyöpaikan saaminen voi olla haasteellista. Haluamme tukea lahjoituksellamme nuoria mahdollisesti heidän ensimmäisen kesätyöpaikkansa löytämisessä. Kesätöissä nuoret oppivat myös taloustaitoja. Samalla haluamme tukea yhdistysten tärkeää toimintaa pääkaupunkiseudulla, sanoo OP Helsingin toimitusjohtaja Jarmo Viitanen.

OP Helsinki tarjoaa vuonna 2022 tuen yhteensä 300 nuoren työllistämiseksi. Maaliskuun alussa osuuspankki valitsee tuen saavat yhdistykset ja on yhteydessä kaikkiin tukea hakeneisiin yhdistyksiin.

Valtakunnallisesti Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanjan avulla työllistetään tuhansia nuoria yleishyödyllisissä yhdistyksissä ympäri Suomen. Kampanjan avulla tuetaan nuorten työllistymistä ja samalla kesätyö opettaa nuorelle myös oman talouden hallintaa. Kyseessä on yhdeksäs kesä, jolloin osuuspankit ympäri Suomen tarjoavat nuorille mahdollisuuden tutustua työelämään.

Kampanjan aikataulut

  • 01.02.2022 - 28.02.2022 yhdistykset hakevat Kesäduuni OP:n piikkiin -tukea
  • 01.03.2022 - 13.03.2022 OP Helsinki valitsee tuen saavat yhdistykset/työpaikat
  • 14.03.2022 haettavat työpaikat julkaistaan op.fi/op-helsinki -sivulla
  • 14.03.2022 - 17.04.2022 nuorten haku käynnissä