OP Helsingin vastuullisuustekoja

 

Olemme pääkaupunkiseudun asukkaiden ja pk-yritysten oma vastuullinen pankki. Yhdessä kehitämme, rahoitamme ja turvaamme elämän tärkeimpiä asioita. Edistämme pääkaupunkiseudun hyvinvointia ja asiakkaidemme vaurastumista monin tavoin.

OP Helsingin perustehtävänä on edistää pääkaupunkiseudun kestävää taloudellista menestystä, turvallisuutta ja hyvinvointia. Arvomme ihmisläheisyys, vastuullisuus ja yhdessä menestyminen ovat toimintamme keskiössä.

Tyttö ja puhelin

Opastamme nuoria taloustaidoissa oppilaitoksissa ja yhdistyksissä

Järjestämme taloustaito valmennuksia oppilaitoksissa, yhdistyksissä ja urheiluseuroissa ympäri vuoden.

OP viettää jokavuotista Taloustaitoviikkoa maaliskuussa yhtä aikaa maailmanlaajuisen Global Money Weekin kanssa. Osuuspankkien yhteisen Taloustaitoviikon tavoitteena on edistää nuorten taloustaitoja konkreettisilla teoilla. OP Helsingin yhteisölähettiläät opettavat Taloustaitoviikolla pääkaupunkiseudun yhdeksäsluokkalaisille oman talouden hallintaa.

Nainen ja puhelin

Järjestämme senioreille opastusta digipalveluiden käytössä

Meille OP Helsingissä on tärkeää, että jokainen asiakas voi käyttää vaivatta sähköisiä palveluja. Siksi järjestämme maksuttomia ja avoimia Varmuutta verkkoon -tilaisuuksia, joissa opastamme ikäihmisiä älylaitteen käytössä ja neuvomme, miten sähköisten palvelujen avulla voi helpottaa arkea. Käymme tapahtumissa yhdessä läpi OP-mobiilin sekä Mobiiliavaimen käyttöä.

Tuellamme työllistyy 300 nuorta n. 70 yhdistyksessä Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanjassa

OP Helsinki tarjoaa vuosittain tuen yhteensä 300 nuoren työllistämiseksi. Yhdistykset voivat hakea tukea helmikuun aikana. Maaliskuun alussa osuuspankki valitsee tuen saavat yhdistykset ja on yhteydessä kaikkiin tukea hakeneisiin yhdistyksiin.

Toimimme OmaKamu ry:n kanssa, jotta jokaisella lapsella olisi elämässään turvallinen aikuinen

OmaKamu ry on organisoinut vapaaehtoistoimintaa vuodesta 2013 lähtien. OmaKamu-toiminnassa luotettavat aikuiset ovat kavereina tukea tarvitseville lapsille, helpottaen samalla lapsen perheen arkea. Yhteistyössä OmaKamu -toiminnan taloudellisen tukemisen lisäksi OP Helsinki kannustaa henkilöstöään tekemään lasten ja nuorten hyvinvointia edistävää vapaaehtoistyötä.

Tuemme HelsinkiMission toimintaa yksinäisyyden vähentämiseksi

Yksinäisyyden vähentäminen on kaiken HelsinkiMission toiminnan ytimessä. Järjestö tunnetaan parhaiten nuoriso- ja seniorityöstään, mutta lisäksi se tarjoaa apua esimerkiksi perheille ja erityisryhmille.

OP Koti Helsinki tekee lahjoituksen jokaisesta asuntokaupasta yksinäisyyden ehkäisyyn pääkaupunkiseudulla

Vastuullisuus ja ihmisläheisyys ovat OP Koti Helsingin kantavia arvoja. Kun myyt tai ostat asunnon OP Koti Helsingin kautta, tuet samalla hyvinvointia ympärilläsi. OP Koti Helsinki tekee lahjoituksen jokaisesta asuntokaupasta yksinäisyyden ehkäisyyn pääkaupunkiseudulla HelsinkiMissiolle. Vuonna 2020 OP Koti Helsinki lahjoitti yli 10 000 euroa.

Asunnot Helsingissä, Espoossa, Vantaalla ja Kauniaisissa välittää OP Koti Helsinki Oy LKV.

Reppu joka selkään - koulureppukeräys vähävaraisten perheiden lapsille

OP Helsinki on mukana Hope ry:n reppukeräyksessä, jonka tavoitteena on lahjoittaa jokaisen vähävaraisen perheen koulutietä aloittavalle lapselle koulureppu.

Meille OP Helsingissä on tärkeää olla tukemassa paikallisesti lasten ja nuorten hyvinvointia ja konkreettisten tekojen merkitys korostuu vaikeina aikoina. Haluamme kiinnittää yhdessä HOPE ry:n kanssa huomiota lapsiperheiden avuntarpeeseen ja kannustaa myös asiakkaitamme tekoihin.

Keräykseen voi osallistua heinäkuun ajan Espoossa, Helsingissä ja Vantaalla tuomalla uuden, käyttämättömän koulurepun tai penaaliin OP Helsingin toimipisteeseen.

Keräys alkoi vuonna 2017, jolloin reppuja kerättiin tuhansia. Vuonna 2019 reppuja jaettiin jo lähes 3 000 lapselle eri puolilla Suomea.