Kariniemen silta 100

Järvi-Hämeen Osuuspankin tulos 2021

Sata vuotta omistaja-asiakkaiden ja toimialueen parhaaksi - nopea ja henkilö-kohtainen palvelu houkuttelee asiakkaita

OP JÄRVI-HÄMEELLÄ KASVUN VUOSI

Järvi-Hämeen Osuuspankki kasvoi vahvasti viime vuonna ja pankki sai 850 uutta asiakasta. Pankin liikevoitto oli 3,572 miljoonaa euroa. Omistaja-asiakkaille pankki maksoi bonuksia miljoona euroa, lisäksi tuotto-osuuksille maksetaan 3,25 % tuotto, eli yhteensä 686 tuhatta euroa.

-Viime vuosi oli erinomainen kasvun näkökulmasta. Rahoitustoiminta kasvoi 4,2 % ja myönsimme uusia luottoja lähes 80 miljoonaa euroa. Asiakasvarat kasvoivat kokonaisuutena 7,2 % ja yhteensä asiakasliiketoimintamme kasvoi lähes 6 prosenttia, kertoo pankin toimitusjohtaja Teemu Sarhemaa.  

-Pandemiatilanne vaikutti kaikkien elämään myös viime vuonna. Asiakaskäyttäytyminen on muuttunut voimakkaasti viime vuosien aikana. Erityisesti mobiilipalvelun käyttäjien määrä on kasvanut vauhdilla, viime vuonna yli 800 uutta asiakasta otti mobiilipalvelun käyttöönsä. Viime vuosi oli kokonaisuutena tarkastellen mainio ja siitä kuuluu iso kiitos asiakkaillemme luottamuksesta ja suuri kiitos henkilökunnallemme loistavasta työstä jatkaa Sarhemaa.

Sata vuotta omistaja-asiakkaiden ja toimialueen parhaaksi - nopea ja henkilökohtainen palvelu houkuttelee asiakkaita

OP Järvi-Häme sai viime vuonna 515 uutta omistaja-asiakasta ja omistaja-asiakkaiden määrä oli vuoden vaihteessa 14 050. - Olemme iloisia, että niin nykyiset kuin uudet asiakkaamme arvostavat nopeaa ja henkilökohtaista palveluamme. Olemme Päijänteen johtava finanssitoimija ja vetovoimainen pankki, jatkaa Sarhemaa. – Meidän perustehtävänä on luoda kestävää taloudellista menestystä, turvallisuutta ja hyvinvointia omistaja-asiakkaillemme ja toimintaympäristöllemme, osuustoiminnallisena yrityksenä kannamme aidosti vastuumme toimintaympäristöstämme. Olemme lahjoittaneet viimeisten viiden vuoden aikana 250 000 euroa toimialueemme elinvoimaisuutta ja kehittämistä tukeviin hankkeisiin.

Kuluva vuosi on pankin juhlavuosi, sillä elokuun alussa tulee sata vuotta siitä, kun Asikkalan Osuuspankki perustettiin. -Juhlavuonna järjestämme erilaisia tapahtumia ja suunnitelmissa on ainakin joulukonsertti loppuvuonna. Tiedotamme tapahtumista, kun ajankohdat tarkentuvat. Koronatilanteesta johtuen emme keväälle ole tapahtumia suunnitelleet kertoo Sarhemaa.

Op Järvi-Hämeen asiakkaat säästivät ja sijoittivat ahkerasti viime vuonna. Sijoituksia tehtiin eniten rahastoihin joko suoraan tai sijoitusvakuutusten kautta. Rahastosijoituksen kasvoivat lähes 30% ja vakuutussijoituksetkin 12%. Myös osakesijoittamisen suosio kasvoi edelleen. Rahastosijoittamisessa etenkin vastuullisen sijoittamisen rahastot ovat suosiossa ja OP-Ilmasto oli viime vuonna Suomen suosituin rahasto.

 

Järvi-Hämeen Osuuspankki on erittäin vakavarainen pankki. Pankin omien varojen määrä nousi 91 miljoonaan euroon ja vakavaraisuus oli 55,05 %. Pankin riskitilanne ja luottosalkun laatu on edelleen hyvällä tasolla.

-Yritysrahoitus edellyttää vakavaraisuutta. Paikallisena, asiakkaidemme omistamana pankkina koemme velvollisuudeksemme rahoittaa taloudellisesti kannattavia ja järkeviä investointeja. Meidän perustehtävä on luoda omistaja-asiakkaillemme menestyksen edellytyksiä, toteaa Sarhemaa.

-Asiakaskäyttäytyminen on muuttunut paljon viime vuosina ja varsinkin kassapalveluiden kysyntä on laskenut voimakkaasti. Suurin osa asiakaskohtaamisista hoidetaan joko puhelimen tai verkkoneuvottelun kautta. Meillä on jo nyt laajat palveluajat ja palvelemme ajanvarauksella aamusta iltaan, kertoo myyntijohtaja Milla Virta. Haluamme kuitenkin laajentaa palveluaikojamme, sillä etenkin päivittäispuolen aikavaraukset ovat kysyttyjä. Näin ollen supistamme 4. huhtikuuta alkaen kassapalveluiden aukioloaikoja ja lisäämme samalla päivittäispuolen aikavarauksia toteaa Virta.

Uudet palveluajat 4.4.2022 alkaen:

Neuvottelut aikavarauksella

Ma-to         9.00 – 19.00

Pe              9.00 – 16.00                

Muina aikoina sopimuksen mukaan

Kassapalvelut:

Vääksy        ma, ke, pe 9.30-12.00

Sysmä         ma, pe 9.30-12.00

Hartola       ti 9.30-12.00

Kuhmoinen  to 9.30-12.00

 

Mökkikauppa kävi hyvin

OP Koti Järvi-Hämeen viime vuosi oli kiireinen ja kauppa kävi hyvin. Varsinkin vapaa-ajan asuntojen kysyntä oli edelleen voimakasta. – Korona lisäsi toista vuotta peräkkäin selvästi kiinnostusta mökkeilyyn ja varsinkin omarantaiset kohteet menivät kaupaksi nopeasti, kertovat kiinteistönvälittäjät Vesa Teräväinen ja Matti Ilvan sekä myyntineuvottelija Mika Mäkinen.  -Pandemia näkyi mökkien kasvaneen kysynnän lisäksi myös siinä, että nyt kysyntää oli myös omakotitaloista aiempaa enemmän – etätöiden lisääntymisen vuoksi moni kaipaa selvästi erillistä työhuonetta, toteaa Mäkinen. -Olemme Päijänteen johtava kiinteistönvälitysliike ja olemme ainoa toimija, jolla on toimipisteet molemmin puolin Päijännettä, jatkaa Teräväinen. OP Koti Järvi-Hämeen toimialue kattaa lähes koko Päijänteen alueen.

- Vapaa-ajan asuntojen kysyntä jatkunee hyvänä tänäkin vuonna. Varsinkin hyvin varustelluille rantamökeille on kysyntää.  Vapaa-ajan asuntojen ostajat alkavat kartoittamaan kohteita jo talvella, joten nyt on sopiva hetki ottaa yhteyttä, jos oman mökin myynti on mielessä, vinkkaavat Ilvan, Teräväinen ja Mäkinen. -Ostajat ovat kuitenkin hintatietoisia, joten myyntiin kannattaa ottaa paikallinen kiinteistönvälittäjä, jolla on käsitys alueen markkinatilanteesta, jotta myyntihinta asetetaan alun alkaenkin oikealle tasolle, päättää Ilvan.

 

Lisätiedot

Teemu Sarhemaa, 0400-551180, teemu.sarhemaa@op.fi

 

#PäijänteenJohtava #MinunPankki #PikkasenParempi