Kesäduuni OP:n piikkiin - yhdistys, hae lahjoitusta 28.2. mennessä

Millaista kesätyötä teidän yhdistyksenne voisi tarjota 15-17-vuotiaalle nuorelle ensi kesänä pankin piikkiin? Yhdistyshaku starttasi ma 1.2. Tervetuloa mukaan!

Ensikosketus työelämään on nuorelle tärkeä juttu. Viime kesänä koronan tuomista poikkeusoloista huolimatta onnistuimme yhteistyössä yhdistysten kanssa tarjoamaan 70 keskisuomalaiselle nuorelle mahdollisuuden toteuttaa unelmiaan ja saada työkokemusta. Tuleva kesä on kampanjan seitsemäs. Toivomme kovasti, että kaikki menee hyvin, eikä korona tälläkään kertaa sotke suunnitelmiamme. Toivomme myös, että yhdistykset ympäri pankin toimialueen lähtevät mukaan. Lahjoituksen avulla on apukäsiä luvassa 75 yhdistykselle.

Lahjoitamme yhdistyksille 75x400e = 30 000 euroa

Tulevana kesänä lahjoitamme suoraa palkkaustukea toimialueemme 75 yhdistykselle 15-17-vuotiaiden nuorten työllistämiseen, yhteensä 30 000 euroa. Mukavaa sekin, että tämän valtakunnallisen kampanjan avulla ensi kesänä yli 1700 nuorta työllistyy yhdistyksissä ympäri Suomen.

Yhdistystoimijoiden ja hallitusten jäsenten on hyvä tässä kohtaa vuotta miettiä olisiko yhdistyksellä mahdollisuutta työllistää nuori pariksi viikoksi kesätöihin. Jos pohdinnan jälkeen vastaus on kyllä, helmikuun aikana kannattaa jättää lahjoitushakemus.

Vain hakemalla voi saada

Yhdistykselle myönnettävän 400 euron palkkaustuen hakuaika on tänä vuonna 1.-28.2. Kampanja etenee vaiheittain ja 15.3.-18.4. on nuorten vuoro hakea kesätöitä.

Kaikki pankin toimialueen; Jyväskylä, Hankasalmi, Joutsa, Karstula, Kinnula, Kivijärvi, Laukaa, Muurame, Pihtipudas, Saarijärvi, Uurainen, Viitasaari ja Äänekoski yleishyödylliset yhdistykset voivat hakea lahjoitusta tarjotakseen vastuullisen kesäduunin 15-17-vuotiaalle nuorelle.

Mukavaa palautetta 2020 kampanjasta

Yhteistyö yhdistysten kanssa on sujunut hyvin. Olemme onnistuneet kehittämään kampanjaa vuosi vuodelta. Pyydämme aina syksyllä palautetta, tässä otteita yhdistyksiltä saamistamme palautteista vuoden 2020 kampanjaan liittyen. Asteikko 1-5 (1=täysin erimieltä, 5=täysin samaa mieltä).

  • Kampanja oli yhdistykselle hyödyllinen 4,97
  • Ilman kampanjaa kyseisiä nuoria ei olisi työllistetty 4,57
  • Nuorten työ vaikutti positiivisesti toimintaan 4,89
  • Yhteistyö OP:n kanssa rekrytoimiseksi sujui 4,91
  • Yhdistys sai riittävästi tukea työllistämiseen 4,86
  • Yhdistys sai ennakkoon riittävästi tietoa 4,94
  • Yhdistys sai kampanjan aikana riittävästi tietoa 4,97

Vapaissa palautteissa huokuu onnistuminen ja innostus.

”Saimme haluamaamme näkyvyyttä Somessa ja kesätyöntekijä oli todella hyvä työssään. Loistavat kuvat, hieno kirjoitusote = maukkaat tarinat/päivitykset! Annoimme koko tukirahan 400 euroa kesätyöntekijälle ja sivukulut maksoimme itse. Toivoisimme jatkossa, että tuki on kokonaisuudessa myös sivukulut kattava.”

”Suurin hyöty on se, että pystymme tarjoamaan nuorelle arvokkaan työkokemuksen. Kesätyö toimii myös väylänä seurassamme etsiä hyviä, reippaita nuoria meille töihin myös talvikauttamme varten. Kamppanja on erittäin toimiva tällaisenaa.”

”Kampanja oli eittäin hyvin organisoitu ja ohjattu. Jyväskylän yhteyshenkilön kanssa asiat sujui erittäin hyvin ja hän oli aktiivinen yhdistykseen päin. Saimme häneltä todella paljon apua haastavassa tilanteessa ( kevät 2020). Kehittämisehdotuksia ei ole, kaikki sujui erinomaisesti. Kiitos!”

Kiitos, että vinkkaat

Jälleen on tarjolla monta onnistumisen ja oppimisen paikkaa niin työllistäville yhdistyksille, kuin kesätöihin tuleville nuorille. Toivotammekin kaikki tervetulleiksi mukaan kesän 2021 kampanjaan - olit sitten yhdistyksen jäsen, seuran aktiivi tai hallituksen jäsen, nuoren vanhempi, mummo, kummi tai ystävä, kesätöitä haluava nuori. Jokainen meistä voi ainakin vinkata tästä kampanjasta omalle lähipiirilleen, jos ei muuta. Yhteistyössä on voimaa.

Kesäduuniterveisin
OP Keski-Suomi

Lisätiedot: Katri Tynkkynen, viestintäasiantuntija, p. 010 256 5503

#kesäduuniOPnpiikkiin #opkeskisuomi #kesätyö