Keski-Suomen ja Pihtiputaan Osuuspankit yhdistyvät, Korpilahden Osuuspankki jatkaa itsenäisenä

Keski-Suomen ja Pihtiputaan Osuuspankkien edustajiston kokoukset hyväksyivät 7.5.2019 yksimielisesti pankkien yhdistymisen. Yhdistymisen tavoitteena on parantaa asiakkaiden erityispalveluita ja turvata peruspalvelut. Yhdistymissuunnitelman mukaan pankki aloittaa toimintansa 1.11.2019.

– On hienoa, että Keski-Suomen Osuuspankki voi jatkossa palvella yhä useampia keskisuomalaisia. Yhdistymisen myötä olemme entistä vahvempi maakunnallinen pankki. Toki olisimme toivoneet mukaan myös korpilahtelaisia, mutta he päättivät toisin, kertoo Keski-Suomen Osuuspankin hallituksen puheenjohtaja Jaakko Pehkonen.

Korpilahdella eilen pidetyssä osuuskunnan kokouksessa päätettiin äänestyksen jälkeen, että pankki jatkaa edelleen Korpilahden Osuuspankkina, eikä yhdisty Keski-Suomen Osuuspankkiin. Osuuskuntalain mukaan 2/3 äänistä on oltava yhdistymishankkeen puolesta.

– Kokouksessa käytettiin puheenvuoroja yhdistymisen puolesta ja sitä vastaan. Äänestyksessä ei syntynyt yhdistymiseen tarvittavaa enemmistöä, kertoo OP Korpilahden toimitusjohtaja Tuomas Kupsala.

– Vastuullisesti toimiva pankin johto ja hallitus tekivät kuitenkin oikean ratkaisun, kun esittivät osuuskunnan kokouksen päätettäväksi yhdistymistä suuremmaksi pankiksi. Omistaja-asiakkaamme äänestivät toisin, joten jatkamme toimintaamme itsenäisenä, Kupsala jatkaa.

– Korpilahden ja Pihtiputaan osuuspankkien hallitukset tekivät yhdistymisvaihtoehdoista perusteellisen selvityksen ja olivat yksimielisesti yhdistymisen kannalla. Eilen pidetyssä edustajiston kokouksessa Keski-Suomen Osuuspankki nähtiin selvästi parhaana vaihtoehtona palvelukyvyn ja maakunnallisuuden näkökulmasta. Päätös oli yksimielinen. Voimien yhdistäminen antaa meille hyvät lähtökohdat vastata asiakkaiden tarpeisiin ja parantaa palvelukykyä pitkälle tulevaisuuteen, sanoo Pihtiputaan Osuuspankin hallituksen puheenjohtaja Vesa Lehikoinen.

Paikallisuus säilyy

– Pihtiputaan konttori jatkaa toimintaansa ja henkilökunta siirtyy Keski-Suomen Osuuspankin palvelukseen vanhoina työntekijöinä. Uskon, että isompi pankki pystyy myös tarjoamaan asiakkaille yhä sujuvampia asiointitapoja nyt ja tulevaisuudessa, kertoo OP Keski-Suomen toimitusjohtaja Pasi Sorri.

– Olen iloinen pankkien yhdistymisestä, sillä se on ennen kaikkea asiakkaiden etu. Hallinnollisten töiden keskittäminen parantaa merkittävästi uuden pankin kustannustehokkuutta ja siten kilpailukykyä. Samalla saamme enemmän aikaa asiakastyöhön kaikissa kanavissa. Suuremmassa pankissa voimme tarjota myös nykyistä paljon monipuolisempia erityisasiantuntemusta vaativia palveluja kaikille asiakasryhmille, kertoo OP Pihtiputaan toimitusjohtaja Toni Ruokanen.

- Pihtiputaan Osuuspankin omistaja-asiakkaat siirtyvät Keski-Suomen Osuuspankin omistaja-asiakkaiksi ja säilyttävät heille kuuluvat oikeudet. Asiakassuhteet jatkuvat entisellään, esimerkiksi tilinumerot, verkkopalvelutunnukset ja maksukortit säilyvät samoina eikä asiakkaiden tarvitse tehdä mitään pankkien yhdistymisen vuoksi, Ruokanen jatkaa.