Kuvataidekilpailu : seuraa livenä ke 9.9. kansainväistä finaalia

Jyväskyläläisen Wilma Myllykosken kilpailutyö on mukana kuvataidekilpailun 50-v juhlavuoden kansainvälisessä finaalissa ke 9.9. Lähetystä pääsee seuraamaan suorana ennakkoon ilmoittautumalla. Tule mukaan!

Hyvä taiteen ystävä

Jugend creativ -kilpailu on maailman suurin lasten ja nuorten taidekilpailu ja osuuspankkien pitkäaikainen panostus lasten ja nuorten luovuuden edistämiseen Suomessa. Kansainväliseen kilpailuun on tähän mennessä osallistunut jo yli 90 miljoonaa lasta ja nuorta.

* Kilpailun järjestävät yhteistyössä vuosittain Italian (Etelä-Tiroli), Itävallan, Luxemburgin, Ranskan, Saksan, Suomen ja Sveitsin osuustoiminnalliset pankit.
* Suomessa tämän Lasten ja nuorten kuvataidekilpailun järjestävät OP Ryhmän osuuspankit.

Lasten ja nuorten luovuuteen kannustavan kansainvälisen kilpailun idea esiteltiin Friedrich Wilhelm Raiffeisenin syntymän 150-vuotisjuhlavuonna 1968. Kaksi vuotta myöhemmin kilpailu järjestettiin ensimmäisen kerran Jugend Creativ -nimellä. Kuluneiden 50 vuoden aikana kilpailusta on muodostunut kiinteä osa koulujen ja siihen osallistuvien osuuspankkien toimintaa, joka kattaa jo useita sukupolvia. Suomesta kilpailuun osallistuu vuosittain noin 12.000 lasta ja nuorta.

50-v juhlavuoden finaalin livelähetys kutsuu mukaan – ilmoittaudu ennakkoon!

Koronavirustilanteen aiheuttaman epävarmuuden vuoksi tapahtuma striimataan. Kilpailuun osallistuvien maiden pankkien ylimmän johdon ja muiden edustajien lisäksi tilaisuuteen saapuu vieraita politiikan ja kulttuurin aloilta. Jännitetään linjoilla yhdessä erityisesti Suomea edustavan jyväskyläläisen Wilma Myllykosken sekä muiden suomalaisten finalistien puolesta! Wilman kilpailutyö 11-13 -vuotiaiden sarjassa on ”Onnea on puhdas luonto ja 4 vuodenaikaa”.

Kansainvälinen finaali : keskiviikko 9.9.2020 klo 19-20 Suomen aikaa.
* Saksankielinen tilaisuus tulkataan englanniksi.
* Ilmoittaudu seuraamaan live-lähetystä englanninkielisellä lomakkeella

        -> Ilmoittaudu mahdollisimman pian.
        -> Ilmoittautuneille tulee henkilökohtaiset osallistumistunnukset muutama päivä ennen tilaisuutta.
        -> Liity ajoissa linjoille keskiviikkona 9.9. Kiitos, että osallistut.

Aluekisassa menestyneet työt esillä Jyväskylän taidemuseon ikkunassa 6.9. saakka

Muistutukseksi myös, että Jyväskylän taidemuseon näyteikkunassa on 24/7 esillä tämän vuotisen lasten ja nuorten kuvataidekilpailun sarjojen 3 parasta kilpailutyötä sunnunaihin 6.9. saakka. Kannattaa mennä katsomaan!

Vinkkaa omassa lähipiirissäsi kaikille taiteista pitäville tästä live-stream tilaisuudesta sekä taidemuseon ikkunanäytöstä. Lämpimästi tervetuloa mukaan - keskiviikkona 9.9. jännitetään yhdessä!

Terveisin
OP Keski-Suomen väki

Lisätiedot : Katri Tynkkynen, viestintäasiantuntija, p. 010 256 5503