Työnseisaus sulkee OP Keski-Suomen toimipisteet 4.-5.1.

Rahoitusalan työehtosopimusneuvotteluissa ei ole vielä päästy sopimukseen ja näin ollen Ammattiliitto Pro ry:n ilmoittama työtaistelu toteutuu 4.-5.1.2018.

Myös Ylemmät Toimihenkilöt YTN on jättänyt lakkovaroituksen rahoitusalalle. Työnseisaus koskee kaikkia työpaikkoja, jotka ovat rahoitusalan työehtosopimuksen piirissä. Lisäksi Ammattiliitto Pro ry on ilmoittanut samana ajankohtana toteutettavasta tukilakosta järjestelmien toiminnasta huolehtivalle ICT-alalle. Lakoilla on vaikutuksia OPn palveluihin ja pyydämme myös asiakkaitamme huomioimaan ne.

Työnseisauksen aikana pyrimme turvaamaan sekä henkilö- että yritysasiakkaiden tärkeimmät palvelut, kuten korttimaksamisen, käteisautomaattien toiminnan sekä palkkojen, eläkkeiden ja laskujen maksun. Palveluissa voi esiintyä häiriöitä ja niiden korjaamisessa voi olla viiveitä.

OP Keski-Suomen toimipisteet ovat suljettuja työnseisauksen aikana
Otamme yhteyttä asiakkaisiin, joilla on sovittuja tapaamisia lakon ajalle. Tapaamisten toteuttamisesta sovitaan henkilökohtaisesti. Toimipisteiden ollessa suljettuina ei niistä voi nostaa tai tallettaa käteistä eikä lunastaa maksuosoituksia. Myöskään toimeksiantoja ei voida toteuttaa.

Henkilöasiakkaiden asiakaspalvelu on suljettu lukuun ottamatta korttiasiakaspalvelua
OPn puhelinpalvelu 0100 0500, verkkopalvelun chat ja sosiaalisen median asiakaspalvelu eivät palvele asiakkaita mahdollisen työnseisauksen aikana, lukuun ottamatta numerosta 0100 0500 tavoitettavaa korttiasiakaspalvelua, joka palvelee normaalisti klo 8-22 välisenä aikana.

Yritysasiakkaiden asiakaspalvelu on suljettu
Yritys-ja maksuliikepalvelu 0100 05151 ei palvele työnseisauksen aikana. Mahdollisista suuremmista muutoksista ja häiriöistä kerrotaan erikseen op.fi-verkkopalvelussa sekä sosiaalisen median kanavissa.

Vakuutuspalvelut toimivat verkossa, mutta puhelinpalvelut ovat suljettuna korvauspalveluita lukuun ottamatta
Vakuutuksiin liittyvät asiat voi hoitaa normaalisti op.fi:ssä. Vahingon sattuessa toimintaohjeet ja ohjeet korvauksen hakemiseen löydät osoitteesta vahinkoapu.op.fi. Joiltain osin verkossa toimivissa vakuutuspalveluissa voi olla hitautta.

OPn korvauspalvelu 0303 0303 ja A-vakuutuksen korvauspalvelu 03040506 palvelevat henkilö- ja yritysasiakkaiden vahinkoasioissa 9-15 välisenä aikana. Palvelussamme saattaa kuitenkin olla ruuhkaa.

Henkivakuutuksen puhelinpalvelu on suljettu.

 

Pahoittelemme asiakkaillemme työmarkkinahäiriöstä aiheutuvaa haittaa.

 

 

Kysymyksiä ja vastauksia

Ovatko osuuspankkien konttorit auki?
Osuuspankkien konttorit ovat pääsääntöisesti suljettuina koko maassa 4.-5.1.

Minulla on aikavaraus pankkiini 4.-5.1.2018. Miten toimin?
Oma osuuspankkisi ottaa sinuun yhteyttä, jos ajanvaraustasi pitää siirtää, ja sopii henkilökohtaisesti kanssasi uuden tapaamisajan.

Mistä saa käteistä rahaa?
Käteisautomaatit toimivat normaalisti mahdollisen lakon aikana. Käteistä rahaa saa lisäksi OPn kortilla mm. K-ryhmän ruokakauppojen, Tokmannien, Neste Palveluasemien sekä R-kioskien kassoilta.

Toimiiko verkkopankki?
Verkkopankki ja OP Mobiili toimivat normaalisti lakon aikana. Palvelussa voi kuitenkin olla ruuhkaa, esiintyä häiriöitä ja niiden korjaamisessa voi olla viiveitä.

Toimivatko kortit lakon aikana ja voiko niillä maksaa kaupassa? Entä ulkomailla?
Maksukortit toimivat pääsääntöisesti normaalisti kotimaassa ja ulkomailla lakon aikana.

Onnistuvatko maksut ulkomaille lakon aikana?
Jos mahdollista, niin ulkomaan maksujen lähettämistä tulisi välttää lakkopäivinä, sillä niitä päästään käsittelemään vasta maanantaina 8.1.2018.