OP tukee suomalaisia ammattikorkeakouluja – OP Keski-Suomi mukana

OP Ryhmä ja osuuspankit ovat lahjoittaneet suomalaisille ammattikorkeakouluille 1,3 miljoonaa euroa parhaillaan käynnissä olevalla ammattikorkeakoulujen varainkeruukierroksella. OP Keski-Suomen lahjoitus 50 000 euroa Jyväskylän ammattikorkeakoululle on osa tätä merkittävää lahjoituskokonaisuutta. Lahjoitus luovutettiin ja siitä tiedotettiin toukokuussa 2018.

- OP Keski-Suomella, muiden OP Ryhmän osuuspankkien tavoin, on maakunnassa liiketoiminnallisen roolin lisäksi myös yhteisöllinen rooli. Lahjoitus on osa yhteiskuntavastuullista toimintaamme. Yhteistyö Jyväskylän ammattikorkeakoulun kanssa on vuosien varrella ollut monipuolista ja hedelmällistä, kertoo OP Keski-Suomen toimitusjohtaja Pasi Sorri. 

Ammattikorkeakoulujen käynnissä oleva varainkeruukierros on ensimmäinen, jolla korkeakoulut saavat valtion vastinrahaa. Valtio pääomittaa ammattikorkeakouluja suhteessa niiden vuoden 2018 loppuun mennessä keräämään yksityisiin varoihin. Valtaosa OP:n lahjoituksista on kohdentamattomia, jolloin ammattikorkeakoulut voivat hyödyntää opetus- ja kulttuuriministeriön täydentävän rahoituksen.

Lahjoitukset ammattikorkeakouluille ovat olennainen osa OP Ryhmän vastuullisuustyötä ja jatkoa OP:n panostuksille koulutuksen kehittämiseen. OP on ollut mukana merkittävillä lahjoituksilla myös yliopistojen varainkeruukierroksilla.

Lisätietoja:

toimitusjohtaja Pasi Sorri, pasi.sorri@op.fi, p.050 577 9834.