Reppukeräys

OP:n ja Hope ry:n yhteisellä keräyksellä yli 3800 koulureppua vähävaraisille lapsiperheille

OP Ryhmän ja Hope ry:n Reppu joka selkään -keräys järjestettiin osuuspankeissa ja Pohjola Sairaaloissa heinäkuussa. Keräykseen sai osallistua kuka tahansa. Reput lahjoitetaan kouluvuotensa aloittaville vähävaraisten perheiden lapsille. Keräys sai liikkeelle tuhannet ympäri Suomen – OP Keski-Suomessa reppuja kerättiin yhteensä 420 kappaletta. Reput jaettiin keskisuomalaisille lapsille ja nuorille elokuun ensimmäisellä viikolla.

Ensimmäinen koulureppu jättää usein pitkäaikaisen muistijäljen. Jo neljättä kertaa järjestetyllä Reppu joka selkään -keräyksellä varmistetaan, että mahdollisimman moni lapsi saisi kokea saman myös tänä vuonna. Koronapandemia on tiukentanut vähävaraisten lapsiperheiden tilannetta entisestään ja HOPE ry:n toiminnan piirissä oleville lapsiperheille kaikki apu on tervetullutta. Uudet koulureput selässään koululaiset pääsevät aloittamaan koulutiensä samalta viivalta.

OP Ryhmä ja osuuspankit toimittivat reput elokuun alussa HOPE ry:lle, joka paikallisesti lajitteli ja jakoi lahjoitukset suoraan koulutietään aloittaville. Keski-Suomen keräyksellä saimme yhteensä 420 reppua sekä yli 200 penaalia ja muita kouluvälineitä. Reppuun lahjoitettiin Pohjola Vakuutuksen toimesta led-valo tai heijastin turvaamaan pienen tai isommankin koululaisen matkaa. 

 – Lasten ja nuorten hyvinvointi on meille tärkeä asia ja osa vastuullisuustyötämme. On ollut mahtavaa huomata se into, jolla asiakkaamme ja henkilökuntamme ja keskisuomalaiset yleensä ovat lähteneet mukaan keräykseen. Iso kiitos vielä kaikille lahjoittajille, sanoo OP Keski-Suomen toimitusjohtaja Pasi Sorri.

Reppukeräys järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2017, jolloin reppuja kerättiin tuhansia. Vuonna 2019 reppuja kerättiin jo 3 000 kappaletta lähes 70 eri paikkakunnalla. Tänä vuonna keräys laajeni jo lähes 80 paikkakunnalle ympäri Suomen. 

Hope - yhdessä ja yhteisesti ry on vapaaehtoisvoimin yhdessä yhteiseksi hyväksi toimiva järjestö. HOPE jakaa vähävaraisille ja kriisin kokeneille perheille konkreettisia vaate- ja tavaralahjoituksia, sekä lapsille ja nuorille harrastustukea ja vapaa-ajan elämyksiä.

Lisätietoja:
OP Keski-Suomi
viestintäpäällikkö Pia Saikkonen, pia.saikkonen@op.fi, p.010 256 5610.

Hope Jyväskylä 
jyvaskyla@hopeyhdistys.fi