Taloustaitokilpailuun osallistuneiden koulujen parhaat palkittiin

Peruskoulun ysiluokkalaiset ovat mitelleet jälleen perinteisessä ja vuosittaisessa Taloustaitokilpailussa. OP Keski-Suomen toiminta-alueen aluekilpailun voittajia ovat Krista Järvinen Kuokkalan yhtenäiskoulusta ja Aino Hietala Lehtisaaren koulusta. Aluekilpailun voittajina he osallistuvat Taloustaitokilpailun finaaliin, jossa selvitetään, kuka on Taloustaitokilpailun valtakunnallinen voittaja. Taloustaitokilpailun järjestävät yhdessä Historian ja yhteiskuntaopin opettajien liitto (HYOL ry), OP Keski-Suomi sekä koko OP Ryhmä. Taloustaitokilpailun ensimmäinen vaihe käytiin 5.4.2018.
 
Kovatasoiseen ja monipuolista talousosaamista edellyttävään Taloustaitokilpailuun osallistui yhteensä liki 27 000 oppilasta yhteensä 384 koulusta eri puolilta Suomea. Jokaisen kilpailussa mukana olleen koulun voittaja osallistui aluekilpailuun, josta HYOL:in opettajaraati valitsi 30 parasta Taloustaitokilpailun valtakunnalliseen finaaliin, joka järjestetään OP Ryhmän Vallilan toimitiloissa Helsingissä 25.5.2018.
 
- Taloustaitokilpailu kannustaa nuoria kartuttamaan taloustaitojaan – sekä yleisesti että oman talouden näkökulmasta. Varsinaisessa kilpailussa nuoret pääsevät testaamaan talouteen liittyvää tietämystään laajassa yhteiskunnallisessa kontekstissa. Toivomme kovasti, että kilpailu sytyttää osaltaan kipinää perehtyä talouden asioihin myös yksilötasolla, summaa kilpailua järjestävän HYOL ry:n toiminnanjohtaja Kirsi Ruhanen.
 
OP Keski-Suomi järjesti koulukilpailuissa parhaiten menestyneille nuorille ja heidän opettajilleen tilaisuuden, jossa oppilaille luovutettiin kunniakirjat ja palkinnot sekä pidettiin Taloustaitoklinikka, jossa pohdittiin taloustaitoja yhdessä nuorten kanssa.
 
- Taloustaidot ovat tärkeitä kansalaistaitoja, joiden merkitys korostuu entisestään digitalisoituvassa maailmassa. Paras keino ehkäistä talousvaikeuksia on opetella fiksut taloustaidot jo nuoresta pitäen. Taloustaitokilpailun pääyhteistyökumppanina OP Keski-Suomi sekä koko OP Ryhmä haluaa kannustaa ysiluokkalaisia kartuttamaan taloustaitoja heti nuoresta saakka, kiteyttää OP Keski-Suomen toimitusjohtaja Pasi Sorri.
 
Yhdeksäsluokkalaisille suunnattu Taloustaitokilpailu on valtakunnallinen ja yhteiskunnassa laajasti tunnettu kilpailu. Aiemmin kilpailu on kantanut nimeä Taloustietokilpailu ja se järjestettiin ensimmäisen kerran 1966. Suomen vanhimpana koululaiskilpailuna Taloustaitokilpailu on vakiinnuttanut asemansa ysiluokkalaisten kevään ohjelmassa ja kilpailuun on osallistuttu jo monen sukupolven ajan. Vuodesta 2018 alkaen Taloustaitokilpailun järjestäjinä toimivat yhteistyössä Historian ja yhteiskuntaopin opettajien liitto ja OP Ryhmä pankkeineen.
 
Lisätietoja:
Kirsi Ruhanen, toiminnanjohtaja, HYOL ry, kirsi.ruhanen@hyol.fi, 044 303 1789
Pia Saikkonen, viestintäpäällikkö, OP Keski-Suomi, pia.saikkonen@op.fi, 040 558 3085
 

OP Ryhmä on Suomen suurin finanssiryhmä, jonka perustehtävänä on vahvan vakavaraisuuden ja tehokkuuden avulla luoda kestävää taloudellista menestystä, hyvinvointia ja turvallisuutta omistaja-asiakkaille ja toimintaympäristölle. OP Ryhmän muodostavat noin 170 osuuspankkia sekä ryhmän keskusyhteisö OP Osuuskunta tytär- ja lähiyhteisöineen. Ryhmässä työskentelee 12 000 työntekijää. Ryhmällä on noin 1,8 miljoonaa omista-ja-asiakasta ja kaikkiaan 4,4 miljoonaa asiakasta. www.op.fi