Kesäduuni OPn piikkiin

Kesäduuni OP:n piikkiin – nuorten kesäduunihaku 16.3.-19.4.

Kesällä 75 nuorta työllistyy yhdistyksissä ympäri Keski-Suomen pankin piikkiin. Tutustu lisää ja vinkkaa oman lähipiirisi nuorille!

HUOMIO / tilannetiedotus 19.3.2020

Tulevaisuuteen katsominen on tässä maailmantilanteessa ehkä entistä tärkeämpää. Poikkeustilanteen kestosta ei tiedetä, mutta se tiedetään, että vain hakemalla voi saada. Haluammekin kannustaa 15-17-vuotiaita nuoria hakemaan tilanteen epävarmuudesta huolimatta oman paikkakunnan tuettuja kesätöitä kampanjassa mukana olevilta yhdistyksiltä. Hakijoita pyydämme huomioimaan, että yhdistyksillä on tarpeen mukaan lupa siirtää työn ajankohtaa sekä muuttaa toimenkuvan sisältöä - yhteistyössä kesätyöhön valitun nuoren kanssa. 

Toivotaan kovasti, että tilanne normalisoituu ja kampanja toteutuu ennakkoon suunnitellusti. Yhteistyöterveisin, OP Keski-Suomi, Katri 

 

Yhdessä hyvä tulee

Ensikosketus työelämään on nuorelle tärkeä juttu. Kesällä 2020 mahdollistamme 75 nuoren työllistymisen Keski-Suomessa, toimialueemme yleishyödyllisissä yhdistyksissä. Toteutamme kampanjaa yhteistyössä yhdistysten kanssa nyt jo kuudetta kesää. 

Emme ole tällä hyvällä asialla yksin, sillä tänäkin vuonna kymmenet osuuspankit ympäri Suomen ovat edesauttamassa nuorten työllistymistä. Tulevana kesänä yli 2100 nuorta pääsee kesätöihin osuuspankin piikkiin!

Kesällä 2020 tuemme yhdistyksiä 30.000 eurolla

OP Keski-Suomen toimialueella (Jyväskylä, Hankasalmi, Joutsa, Karstula, Laukaa, Pihtipudas, Saarijärvi, Viitasaari, Äänekoski) toimivat yleishyödylliset yhdistykset ovat saaneet hakea tukea palkatakseen 15-17-vuotiaan nuoren kesätöihin kahdeksi viikoksi pankin piikkiin. Pankki lahjoittaa 30.000 euroa yhdistyksille nuorten palkanmaksuun = 75 yhdistykselle, 400 euroa/nuori. Tuen saavat yhdistykset hoitavat nuoren työllistämisen - sopivat palkasta ja hoitavat palkanmaksun, sekä lisäksi kaikki lakisääteiset kulut ja velvoitteet.

OP on mukana Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa. Hakiessaan palkkaustukea, yhdistykset ovat sitoutuneet noudattamaan Vastuullisen kesätyön periaatteita.

Yhdistysten palkkaustuen hakuaika oli 31.1.-29.2.

Palkkaustukihakumme oli avoin kaikille meidän pankin toimialueen yleishyödyllisille yhdistyksille. Kiitos kaikille hakemuksen jättäneille! Tänä vuonna hakemuksia tuli 82 kappaletta. OP Keski-Suomen toimikunta on valinnut 75 yhdistystä, joille tuki myönnetään. Valinnoista on ilmoitettu kaikille hakemuksen jättäneille yhdistyksille torstaina 12.3. sähköpostitse.

Nuori - hae kesätöitä yhdistyksiltä 16.3.-19.4.

15-17-vuotias nuori - unelmoitko kesäduunista? Nyt on tarjolla 75 kesäduunia yhdistyksissä ympäri Keski-Suomen. Hae su 19.4. mennessä!

* Voit hakea haluamiasi kesätöitä lähettämällä työhakemuksen ohjeen mukaan yhdistykselle.
* Voit hakea useampaa työtä kampanjamme kautta, mutta työllistyä vain yhteen tuettuun kesätyöhön.
* Sinun tulee täyttää 15 vuotta vuonna 2020, etkä saa olla täyttänyt 18 vuotta tuetussa kesätyössä ollessasi.

Yhdistykset vastaanottavat kesätyöhakemuksia 16.3.-19.4. välisen ajan, minkä jälkeen yhdistyksen edustajat haastattelevat ja tekevät valinnan kesätyöntekijästä.

Kesäduuni OP:n piikkiin 2020 OP Keski-Suomessa - lyhyt koonti

* Yhdistykset hakivat palkkaustukea pankilta ajalla 31.1.-29.2.
* Mikäli hakemuksia tulee yli 75, pankin toimikunta valitsee tuettavat 75 yhdistystä.
* Tuetut 15-17-vuotiaiden nuorten kesätyöpaikat julkaistaan tällä sivulla maanantaina 16.3.
* Nuoret hakevat tuettuja kesätöitä - lähettävät työhakemuksia suoraan yhdistyksille 16.3.-19.4.
* Yhdistykset valitsivat kesätyöntekijät toukokuun alkuun mennessä.
* Viikolle 22, ti 26.5. suunniteltu kampanjan infotilaisuus / korona vaikuttaa -> selvittelemme tilaisuuden pitämistä verkon välityksellä etänä.
* Nuorten kesätyöt yhdistyksissä koulujen loma-aikana kesä-elokuulla 2019.
* Yhdistykset laskuttavat 400 euron palkkaustuen pankilta erillisen ohjeen mukaan kesäkuussa, ke 17.6. mennessä.

Kesäduuni OP:n piikkiin 2020 tiedotteet ja kirjoitukset

Nuorten kokemuksia kesältä 2019 #kesäduuniOPnpiikkiin

Viime kesänä OP Keski-Suomen myöntämän tuen avulla työllistyneet nuoret saivat toista kertaa mahdollisuuden kirjoittaa omista kokemuksistaan valtakunnalliseen op.mediaan. Kahden viikon pestin aikana kerkesi sattua ja tapahtua monenlaista mukavaa ja mieleenpainuvaa asiaa.

Klikkaa ja lue!

Onnistutaan yhdessä

Tämän kampanjan kanssa ollaan vuodesta toiseen hyvällä asialla yhteistyössä yhdistysten kanssa. Iso kiitos kaikille tähän mennessä mukana olleille - niin yhdistyksille, kuin kesäduunin saaneille nuorille! Ja suurelle kannustusjoukolle. Uskomme vahvasti, että nuorten työllistäminen on arvokas yhteiskunnallinen teko.

Toivotammekin kaikki tervetulleiksi mukaan tähän 2020 kampanjaan - olit sitten yhdistyksen jäsen, seuran aktiivi tai hallituksen jäsen, nuoren vanhempi, mummo, kummi tai ystävä, kesätöitä haluava nuori. Jokainen meistä voi ainakin vinkata tästä kampanjasta omalle lähipiirilleen, jos ei muuta. Kiitos panoksestasi. Onnistutaan yhdessä!

#kesäduuniOPnpiikkiin #opkeskisuomi #yhdessähyvätulee #kesätyö

Yhdessä hyvä tulee.
OP Keski-Suomi


Lisätietoja:Katri Tynkkynen, viestintäasiantuntija p. 010 256 5503 ma-pe klo 10-16.30 tai keski-suomen.viestinta(ät)op.fi.