Yhteisöllisyys

Vastuullista toimintaa Keski-Suomessa

OP Keski-Suomen vastuullisuustekoja on toteutettu monimuotoisesti jo vuosia. Pankkien vastuullisuustyötä ohjaa OP Ryhmän vastuullisuusohjelma, jonka pääteemat liittyvät taloustaitojen vahvistamiseen, kestävän talouden edistämiseen, paikalliseen elinvoimaisuuteen, yhteisöllisyyteen sekä tietopääoman vastuulliseen käyttämiseen.

Työ, mitä teette yrityksenä yhteisen hyvinvoinnin vuoksi, on mielestämme arvostettavaa ja arvonne toimivat hyvin yhteen myös meidän arvomaailmamme ja visiomme kanssa.

Vastuullisuusohjelmamme ja sen puitteissa tehnyt päätökset ja valinnat pohjautuvat vahvasti arvoihimme: ihmisläheisyys, vastuullisuus ja yhdessä menestyminen.

Taloustaitoja keskisuomalaisille

Vahvistamme paikallisia taloustaitoja eri ikä- ja asiakasryhmissä eri keinoin. Vastuullisuusteot sisältävät taloustaitoluentoja keskisuomalaisille lapsille ja nuorille, digitaitojen opastusta senioreille ja erilaisia opastustilaisuuksia omistaja-asiakkaillemme. Suurin osa näistä toteutetaan digitaalisesti etänä. Vastuullisuusohjelmamme tavoitteena on lisätä etänä pidettäviä digiopastustilaisuuksia ja ylläpitää osaamista yhdessä asiakkaiden kanssa. 

Paikallinen ja vastuullinen mahdollistaja

Kestävää taloutta edistämme tukemalla paikallisia kestäviä hankkeita ja vahvistamalla asiakastyössä vastuullisen sijoittamisvaihtoehtojen tarjoamista. Otamme omassa toiminnassamme huomioon ympäristöön ja ilmastonmuutokseen liittyvät tekijät. Vuonna 2020 olemme siirtyneet 100 prosenttisesti uusiutuvaan sähköön ja ympäristökuormitusta voimme vähentää panostamalla entistä enemmän asiakkaiden etätapaamisiin ja –opastuksiin.    

Tuemme paikallista elinvoimaa ja yhteisöllisyyttä

Olemme merkittävä veronmaksaja, työllistäjä ja yritysrahoituksen tarjoaja Keski-Suomessa. Tuemme erilaisia tapahtumia, liikutamme noin 30 urheiluseuran toiminnan kautta keskisuomalaisia lapsia ja nuoria, järjestämme Hippo-tapahtumia ja muita yhteisöllisiä tilaisuuksia esimerkiksi vähävaraisille lapsiperheille. Sisäisesti edistämme henkilöstömme hyvinvointia, yhdenvertaisuutta ja monimuotoisuutta ja tarjoamme henkilöstölle mahdollisuuden tehdä yksi palkallinen vapaaehtoistyöpäivä vuodessa.

Käytämme tietopääomaamme vastuullisesti

Vastuullinen tietopääoman käyttö tarkoittaa, että seuraamme toimialan pakollisten koulutusten ja ohjeiden toteutumista. 

Vuoden 2021 yhteisölliset teot ja lahjoitukset

  • Olimme jälleen mukana Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanjassa ja palkkaustuellamme työllistyi 78 keskisuomalaista nuorta. 
  • Lahjoitimme Jyväskylän yliopiston kauppatieteelliselle koulutusalalle 50 000 euroa.
  • Toteutimme toisen Teemme yhdessä hyvää -lahjoituskampanjan, jossa lahjoituspottina oli 25 000 euroa. Lahjoitukset menivät kuudelle erilaiselle toimijalle maakunnassamme. 

Vuoden 2020 yhteisölliset teot ja lahjoitukset

Tärkeimmät vuoden vastuullisuusteot olivat:

  • Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanja,
  • digiopastukset asiakkaille ja koululaisille,
  • reppukeräys yhdessä Hope ry:n kanssa sekä
  • loppuvuoden Teemme yhdessä hyvää -lahjoituskampanja.

Seuraavat kolme vuotta olemme OP Koti -brändillä mukana Yrityskylä Keski-Suomessa alakoulun pienoisryityksellä. 

Haluamme olla läsnä siellä, missä asiakkaammekin ovat. Haluamme tehdä sellaisia tekoja, joilla on merkitystä ja jotka edustavat kestäviä arvoja yhteiskunnassamme. Kiitos, että olet tekemässä hyvää kanssamme.

Terveisin
OP Keski-Suomen väki

#opkeskisuomi #hyväkiertämään #OPolemmeme