Yhteisöllisyys

Yhteisöllisyys ja vastuullisuus

Olemme vastuullinen toimija ja paikallinen kumppani. Jos yhteistyö kanssamme kiinnostaa, speksit ja hakemuslinkin löydät täältä.

Parempaa arkea yhteistyöllä

OP Keski-Suomi on paikallisesti merkittävä, vakavaraisuudeltaan vahva ja tuloksellisesti toimiva yritys. Asiakasomisteisena pankkina meillä on liiketoiminnan lisäksi yhteisöllinen rooli, eli kannamme vastuuta omalta osaltamme niin omistaja-asiakkaistamme, kuin laajemmin paikallisyhteisöistä ja yhteiskunnasta.

Tuemme vuosittain monella tavalla oman toimialueemme, sen yhteisöjen ja ihmisten parempaa arkea ja tulevaisuutta.

Paikallisena toimijana maksamme myös verot Jyväskylään ja jaamme osan tuloksesta omistaja-asiakkaillemme OP-bonuksina. Tuemme lisäksi monipuolisesti urheilua, kulttuuria ja yhdistyksiä omalla toimialueellamme. Koemme mielekkäiksi ennen kaikkea lapsiin ja nuoriin liittyvät hankkeet ja harrastukset. Kohdistamme tukemme seura- ja yhdistystasolle. Emme siis tue yksittäisiä joukkueita tai henkilöitä, emmekä poliittista toimintaa. 

Toimintaamme ohjaavat vankat arvot: ihmisläheisyys, vastuullisuus ja yhdessä menestyminen. Vastuullisuus tarkoittaa meille:
* Kestävän talouden edistämistä.
* Alueellisen elinvoimaisuuden tukemista.
* Ihmisläheisesti ja osallistaen toimimista.
* Terveyden, turvallisuuden ja hyvinvoinnin edistämistä.

OP Keski-Suomi on keskisuomalaisten kumppani 

Kumppaneiltamme odotamme kanssamme samansuuntaisen arvomaailman jakamista - ihmisläheisyys, vastuullisuus ja yhdessä menestyminen. Tavoitteenamme on win-win-tilanne eli molempia osapuolia hyödyntävä yhteistyö. Alueellisesti merkittävien toimijoiden kanssa tähtäämme kokonaisvaltaiseen ja pitkäjänteiseen kumppanuuteen. Mieluiten lähdemme mukaan hankkeisiin, joista myös omistaja-asiakkaamme voivat hyötyä ja saada etuja.

Paikallisia etuja omistaja-asiakkaille - sinulle!

Yhteistyökumppaneiden tarjoamat rahanarvoiset paikalliset edut omistaja-asiakkaillemme uudistuvat keskimäärin kahdesti vuodessa. Ajantasaiset edut löydät aina OP-mobiilista ja verkkosivullamme. Markkinoimme omistaja-asiakasetuja aika ajoin myös mm. Facebookissa tai jopa Jyväskylän ydinkeskustassa Forumin katolla, Kompassin Jumbo Screenillä.

Täytä hakemus

Vastaanotamme kaikki yhteistyö- ja kumppanuuspyynnöt oheisen hakemuslinkin kautta. Emme käsittele sähköpostilla tulleita pyyntöjä. Täytä hakemus, kun tavoittelet mm.
* pitkäaikaista tai lyhytaikaista kumppanuutta seuratasolla
* kumppanuutta yksittäiseen tilaisuuteen tai tapahtumaan
* kannatusilmoitusta
* tuote- ja rahalahjoitusta.

Tutustu linkin takaa löytyvän hakemuksen sisältöön hyvissä ajoin ennakkoon ja täytä hakemus huolellisesti. Kiitos!

 

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Olemme monessa mukana

Tässä muutamia paikallisia vastuullisuustekoja, joista olemme erityisen ylpeitä.

Hippo-tapahtumat

Kaikille avoimet Hippo-tapahtumat ovat lasten ja perheiden juhlaa. Olemme iloisia, että hyvien, pitkäaikaisten kumppaneiden avulla olemme yhdessä liikuttaneet lapsia kymmenien vuosien ajan mm. Hippo-hiihtojen ja Hippo-kesäkisojen sekä eri lajeihin liittyvien Hippo- leirien ja -koulujen merkeissä. #hippo

Kesäduuni OP:n piikkiin

Nuorten työllistämisen tukemisen koemme yhteiskunnallisesti erinomaisen tärkeäksi. Yhteistyössä toimialueemme yleisyhödyllisten yhdistysten kanssa olemme onnistuneet antamaan nuorille mahdollisuuden tutustua työelämään ja toteuttaa unelmia. Pankin lahjoittaman palkkaustuen turvin kesästä 2015 on työllistynyt jo useita satoja 15-17-vuotiaita paikallisia nuoria yhdistyksissä ympäri Keski-Suomen. 

Pankin tarjoama suora rahallinen palkkaustuki sekä nuorten työpanos on otettu yhdistyksissä ilolla vastaan. #kesäduuniOPnpiikkiin
* 2020 kesätyö 71 nuorelle, palkkaustukea 28.400 e
* 2019 kesätyö 75 nuorelle, palkkaustukea 30.000 e
* 2018 kesätyö 50 nuorelle, palkkaustukea 25.000 e
* 2017 kesätyö 40 nuorelle, palkkaustukea 20.000 e
* 2016 kesätyö 30 nuorelle, palkkaustukea 15.000 e
* 2015 kesätyö 30 nuorelle, palkkaustukea 15.000 e

Vapaaehtoistyöpäivä

2017 Suomen juhlavuoden kunniaksi jokainen OP:lainen sai käyttää yhden työpäivistään tehden vapaaehtoistyötä itselleen tärkeän kohteen hyväksi. OP Keski-Suomen työntekijät ovat saaneet tämän saman mahdollisuuden myös jatkossa. Osa käyttää vuosittaisen vapaaehtoispäivänsä esim. ikäihmisten auttamiseen, osa lasten ja nuorten hyväksi tai edistääkseen luonnon hyvinvointia.

Vapaaehtoistyö lisää tutkitusti onnellisuutta ja se jos mikä on hyvä asia. Jokainen voi halutessaan aktivoitua vapaaehtoisena. Auttavia käsiä tarvitaan lukuisissa erilaisissa yhdistyksissä ja järjestöissä, tapahtumissa ja tilaisuuksissa. Lähde sinäkin mukaan ja jaa kokemuksesi vapaaehtoistyöstä. #hiiop

Taloustaitohanke

OP Keski-Suomi on ollut yhdessä OP Ryhmän kanssa mukana vuosittain järjestettävässä valtakunnallisessa Taloustaitohankkeessa, mikä tähtää 16–29-vuotiaiden nuorten taloudenhallinnan tukemiseen. Vapaaehtoiset ja koulutetut pankin asiantuntijat vetävät pankin toimialueella nuorille taloustaitotuokioita, joissa nuoret saavat tietoa, tukea ja rohkaisua omaan taloudenhallintaansa.

Talouslukutaitoa lapsille ja nuorille

Osana oppilaitosyhteistyötä pankkilaiset pitävät myös ajankohtaisia talousaiheisia pankkitunteja, joissa koululaiset ja opiskelijat saavat yleisistä tietoa liittyen mm. oman talouden ja rahankäytön hallintaan. Olemme olleet vuosittain mukana myös 9. luokille järjestettävässä Taloustaitokilpailussa. 

Tukea digitaaliseen osaamiseen

Järjestämme asiakkaillemme digitaalisiin pankkipalveluihin liittyviä koulutuksia. Tavoitteenamme on varmistaa senioriasiakkaidemme digiosaamista ja auttaa heitä hyödyntämään erilaisia palveluita laajemmin.

Lahjoitukset Keski-Suomen Ensi- ja turvakodille ja Pesäpuu ry:lle

Vuonna 2019 lahjoitimme Keski-Suomen Ensi- ja turvakodille 5000 euroa. Lahjoituksella hankittiin leluja ja pelejä uuden turvakodin pienille asukkaille.

Jouluna 2019 osallistuimme Pesäpuu ry:n joulukampanjaan ja lahjoitimme  yhdistykselle kampanjan kautta 4000 euroa. Tuella hankittiin sijaishuollosta itsenäistyville nuorille itsenäistymispaketteja, jotka sisältävät kaikkea tarpeellista kodin tavaraa kuten lakanoita, taloustavaroita ja astioita. 

Lahjoitus Jyväskylän ammattikorkeakoululle

Lahjoitimme vuonna 2018 Jyväskylän ammattikorkeakoulun (JAMK) varainhankintaan 50 000 euroa. Koemme, että JAMK:illa on merkittävä rooli Keski-Suomen kilpailukyvyn rakentamisessa Keski-Suomessa. Oppilaitoksesta valmistuvat opiskelijat vahvistavat osaamisellaan alueen yritysten menestystä.

Lahjoitus Jyväskylän yliopistolle

Vuonna 2016 Keski-Suomessa toimivat osuuspankit lahjoittivat Jyväskylän yliopistolle yhteensä 230 000 euroa. Lahjoituksessa olivat OP Keski-Suomen lisäksi mukana OP Jämsä, OP Korpilahti, OP Kuhmoinen, OP Multia ja OP Petäjävesi. Lahjoituksen tavoitteena on edistää Keski-Suomen elinvoimaa ja hyvinvointia.

 

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Haluamme olla läsnä siellä, missä asiakkaammekin ovat. Haluamme tehdä sellaisia tekoja, joilla on merkitystä ja jotka edustavat kestäviä arvoja yhteiskunnassamme. Kiitos, että olet tekemässä hyvää kanssamme.


Terveisin
OP Keski-Suomen väki

#opkeskisuomi #hyväkiertämään #OPolemmeme