Hallintoneuvosto kokoontui 25.9.2018 ja teki hallitusvalinnan

Kiteen Seudun Osuuspankin hallintoneuvosto kokoontui 25.9. sääntömääräiseen kokoukseensa. Hallintoneuvosto valitsi vuosittain erovuorossa olevaan hallitukseen jäsenet. Valituiksi tulivat Sanna Halttunen, Vesa Kostamo, Juhani Kosonen, Arja Saukkonen, Marko Torni (uusi) ja Otto Toropainen, lisäksi toimitusjohtaja Olli Koivula on hallituksen jäsen.

Sääntöjen mukaisten asioiden lisäksi kokouksessa kuultiin toimitusjohtajan ajankohtaiskatsaus pankin liiketoiminnan kehityksestä.

  • Hallintoneuvoston vahvistamat strategiset tavoitteet kannattavuudelle ja tehokkuudelle on päätösten osalta viety toteutukseen. Taloudelliset vaikutukset kannattavuuslukuihin näkyvät viiveellä ja kokonaisuudessaan vaikutus on nähtävissä vuoden 2019 loppupuolella strategiakauden päättyessä vuoden 2019 lopussa.
  • Tehokkuus on luonnollisesti parantunut jakelukanavapäätösten mukaisesti. Nyt tehokkuutemme lähentelee strategiassa päätettyjä tehokkuuslukuja. Olemme siis oikealla tiellä.
  • Keskustelua, lähinnä somessa, herättäneet Tohmajärven konttorin sulkeminen ja kassapalveluaikojen tiivistäminen Kiteellä kolmeen aamupäivään viikossa ei ole vaikuttanut palveluja käyttäneiden antamiin arviointeihin. Saamamme arvosanan mukaan yli 82 prosenttia vastanneista antaa arvosanan 9 tai 10 asteikolla 1-10. Tällä tuloksella olemme kärkipaikoilla oman kokoistemme osuuspankkien palautetta arvioitaessa, joukossa on 40 osuuspankkia.
  • Muutos aiheuttaa luonnollisesti aina epävarmuutta ja osalle asiakkaista mielipahaa, ymmärrän tämän hyvin selkeästi. Henkilökohtaisella ratkaisujen etsimisellä ja löytämisellä asiakkaidemme haastavat tilanteet on kuitenkin selvitetty ja voitettu. Olemme varanneet ja käyttäneet henkilökohtaisia palveluaikoja asiakkaillemme mittavan määrän. Tässä kohtaamisessa on onnistuttu löytämään kullekin asiakkaallemme sopivimmat tavat hoitaa asiointi osuuspankissamme.
  • Uusin mahdollisuus ja palvelu henkilölle, jolla ei ole omaa internet-yhteyttä tai tietokonetta tai mobiilia käytettävissä on pankkisalissamme oleva OP-nettipiste, joka on käytettävissä pankin aukioloaikoina eli maanantaista perjantaihin klo 10-16.30 välisenä aikana.  Se onkin saanut monia uusia käyttäjiä. Meillä on jatkuva opastus palvelusta kiinnostuneille.
  • Pankkiliiketoiminta on kehittynyt kokonaisuutena hyvin tyydyttävästi, muutosta 12 kuukauden aikana +4,0 %. Asiakasvarat eli talletukset, rahastosijoitukset ja vakuutussäästöt ovat kasvaneet peräti 9,0 %.
  • Investointien varovaisuus niin kotitalouksissa kuin yritystoiminnassa on haastavaa toimialueellamme, rahoitustoiminta onkin supistunut 3,7 prosenttia. Osaltaan tähän vaikuttaa erittäin matala korkotaso, jolloin suurin osa esimerkiksi asuntoluottoasiakkaidemme kuukausimaksusta menee suoraan pääoman lyhennykseen.
  • Odotan mielenkiinnolla tulevia uusia OP Ryhmän linjauksia tulevaisuuden liiketoimintapainotuksista. Paikallisesti tietenkin arvioimme niiden mahdollisuuksia omaan toimintaympäristöömme ja teemme ratkaisut omien arviointiemme pohjalta.