Kesäduuni OP:n piikkiin

OP Kitee tarjoaa Kesäduunin 9 nuorelle OP:n piikkiin

Nuorten kesätyöhaku on päättynyt ja yhdistykset ovat valinneet työntekijänsä ja valituille on ilmoitettu henkilökohtaisesti yhdistysten toimesta. Onnea kesäduuniin ja upeaa kesää kaikille!

Ensikosketus työelämään on nuorille tärkeä juttu. OP Kitee etsi helmikuun ajan yhdistyksiä, jotka ovat kiinnostuneita tulevana kesänä tarjoamaan 15–17-vuotiaille nuorille kesätyön. Maaliskuun alussa OP Kitee valitsee tuen saavat yhdistykset ja on yhteydessä kaikkiin tukea hakeneisiin. 18. maaliskuuta käynnistyy nuorten kesätyöhaku, joka jatkuu 18. huhtikuuta asti.

Nuoria kannustetaan hakemaan Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanjan kesätyöpaikkoja suoraan yhdistyksiltä. Kesätyötä voi hakea kuka tahansa 15-17-vuotias nuori. Kesätyöt sijoittuvat kesälomakauteen. Kesätyön pituus on kaksi viikkoa.

 

Yhdistys vastaa kesätyöntekijän valintaprosessista, perehdytyksestä, työnohjauksesta, käytännön palkanmaksusta sekä vastaa työnantajavelvoitteista. OP on mukana Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa ja työllistäessään nuoren yhdistys sitoutuu noudattamaan Vastuullisen kesätyön periaatteita. OP Kitee lahjoittaa yhdistyksille nuoren palkan.

Valtakunnallisesti OP tarjoaa kesällä 2019 yhteensä yli 1700 kesätyöpaikkaa 15-17-vuotialle nuorille OP:n piikkiin yleishyödyllisissä yhdistyksissä. Yhteensä lahjoitussumma nousee lähes 700 000 euroon. Kyseessä on kuudes kesä, jolloin osuuspankit ympäri Suomen tarjoavat nuorille mahdollisuuden tutustua työelämään. Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanja alkoi vuonna 2014, kun OP Lounaismaa ja OP Valkeakoski haastoivat muut osuuspankit mukaan palkkaamaan nuoria kesätöihin.