OP Yhteisauto

Yhteisautot vuokrattavissa Haminassa, Kotkassa ja Kouvolassa

Kaikkien OP Kymenlaakson konttoreiden yhteydessä on nyt sähköautojen latauspiste sekä OP Yhteisauto, joka on kenen tahansa vuokrattavissa.

- Haluamme tuoda uusia liikkumisen palveluja kymenlaaksolaisten käyttöön, kertoo toimitusjohtaja Juha Korhonen OP Kymenlaaksosta.

Sähköauton voi vuokrata tarpeen mukaan tunniksi tai vaikka koko päiväksi. Auto varataan käyttöön älypuhelimeen ladattavalla OP Yhteisauto -sovelluksella, joka näyttää, milloin auto on vapaana. Varauksen voi tehdä jo hyvissä ajoin etukäteen, kun tietää tarvitsevansa autoa. - Päivisin autoja käyttävät myös työntekijämme, mutta iltaisin ja viikonloppuisin ne ovat vapaasti vuokrattavissa, toteaa Korhonen.

Haminassa sähköautojen latauspiste ja OP Yhteisauto sijaitsevat torilla, pankin konttoria vastapäätä, Kotkassa pankin sisäpihalla, johon käynti on Ruotsinsalmenkadun puolelta ja Kouvolassa Tavarakadun puoleisella pysäköintialueella. Kaikilla latauspisteillä on kaksi latauspaikkaa, joista toinen on varattu OP Yhteisautolle ja toinen on kenen tahansa sähköautoilijan käytettävissä. Lataamisen hintatiedot löytyvät latauspisteessä olevasta tarrasta.

Auto avataan sekä lukitaan sovelluksen avulla, joten avaimia ei tarvita. Varauksen päätyttyä auto kytketään aina lataukseen. Autoa voi ladata varauksen aikana myös kotona tai muilla julkisilla latauspisteillä. Sähköauton toimintamatka täydellä latauksella on noin 200-250 km ja siihen vaikuttavat mm. ajo-olosuhteet sekä ajotyyli.

- Jos autoa tarvitsee satunnaisesti, saattaa yhteisauto olla varteenotettava vaihtoehto auton omistamiselle, sanoo Korhonen ja jatkaa, että yhteisauton käyttöaste nousee huomattavasti yksityisomisteista autoa korkeammaksi. - Suomalainenhan ajaa omistamallaan autolla keskimäärin reilun tunnin vuorokaudessa ja loppuajan auto seisoo parkissa. Korkeampi käyttöaste parantaa autoilun ekologisuutta sen lisäksi, että sähköauto itsessään on jo ympäristöystävällinen valinta.

Yhteisautoilu on myös vaivatonta, sillä auto huolletaan säännöllisesti ja mahdollisissa vikatilanteissa voi olla yhteydessä asiakaspalveluun mihin vuorokauden aikaan tahansa. Asiakaspalveluun saa yhteyden OP -Yhteisauto -sovelluksen chatin kautta sekä numerosta 0100 0550. Sovelluksesta löytyy myös ohjevideoita sekä vastauksia yleisimpiin kysymyksiin.

Yhteisautot on vakuutettu laajalla Kaskovakuutuksella, jossa omavastuu on 500 euroa. Mahdollisessa liikennevahinkotilanteessa on luonnollisesti tärkeintä varmistaa ensin, että osallisina olleet ihmiset ovat kunnossa ja että tapahtumapaikka on turvallinen. Kaikki liikenneonnettomuudet, pienetkin vahingot, on kirjautettava poliisilla. Yhteisautojen asiakaspalvelusta saa tarkempia ohjeita vahinkotilanteessa toimimiseen.

Ensimmäisellä käyttökerralla sovellukseen lisätään oman maksukortin tiedot. Auton vuokra veloitetaan kortilta varauksen päätyttyä. OP Kymenlaakson konttoreilla sijaitsevien autojen vuokra on 8 euroa/tunti ja 50 euroa/vuorokausi. Kaikki uudet sovellukseen rekisteröityvät käyttäjät saavat automaattisesti tunnin ilmaista ajoaikaa. OP Kymenlaakson omistaja-asiakkaaksi liittyvät saavat myös tunnin ajoaikaa liittymislahjaksi.

OP Yhteisauto -palvelun tuottaa Pivo Wallet Oy, joka on osa OP Ryhmää.