OP:n kuvataidekilpailun teemana musiikki – porilainen Nella Koskinen sijoittui neljänneksi

OP:n valtakunnallisen kuvataidekilpailun palkinnot jaettiin keskiviikkona 22.5. Helsingissä. Porin Cygnaeuksen koulun oppilas Nella Koskinen sijoittui 11-13-vuotiaiden sarjassa neljänneksi.

OP:n lasten- ja nuorten kuvataidekilpailu järjestettiin yhteistyössä kuvataideopettajien ja koulujen kanssa Suomessa jo 43. kerran. Tänä vuonna kilpailuun osallistui lähes 20 000 suomalaislasta. Kilpailun pääteemana oli ”Musiikki herättää tunteita”. Kolmessa kilpailusarjassa lähestyttiin musiikkia eri näkökulmista.

- Tuomaristoa ilahdutti töistä välittyvät yksilölliset, visuaalisesti taidokkaat ja huolellisesti viimeistellyt toteutukset. Nämä upeat kuvat kertovat meille musiikkielämyksistä, musiikin harrastamisesta ja musiikillisen oppimisen ilosta. Aiheen tärkeyttä osoittaa myös se, että kuvan tekijät ovat panostaneet hurjasti töiden sommitteluun, monipuolisiin tekniikoihin ja erilaisiin ilmaisukeinoihin - aikaa ja luovuutta säästämättä, kehui tuomariston jäsen, opetusneuvos Mikko Hartikainen Opetushallituksesta.

Lasten ja nuorten valitsemat näkökulmat olivat tuomariston mielestä ilahduttavan oivaltavia, raikkaita ja koskettavia. Huikea kuvakavalkadi kertoo ennen kaikkea siitä, että näillä lahjakkailla kuvantekijöillä on läheinen suhde musiikkiin ja kuvataiteeseen.

OP Länsi-Suomen toimialueelta kilpailuun osallistui 21 koulusta 678 työtä. Jokaisen sarjan paikallinen voittajatyö lähetettiin Helsinkiin semifinaaliin, jossa porilaisen Nella Koskisen työ valittiin valtakunnallisesti palkittavien joukosta oman sarjansa neljänneksi. – Satakunta on useampana vuonna pärjännyt hyvin valtakunnan tasolla ja on meiltä lähtenyt töitä myös kansainväliseen loppukilpailuun. Onkin todettava, että vaikka lasten ja nuorten kännyköiden käytöstä puhutaan paljon, niin edelleen lapset ja nuoret osaavat erinomaisen hyvin ilmaista itseään myös ”perinteisemmin” piirtämällä ja maalaamalla ja Nellan työ on siitä ihan huippuesimerkki, markkinointipäällikkö Satu Salminen toteaa.

Kuvataidekilpailussa oli mukana lähes 20 000 lasta ja nuorta ympäri Suomen. Valtakunnalliset voittajatyöt lähetetään edustamaan Suomea kesäkuun lopulla Wienissä järjestettävään kansainväliseen loppukilpailuun.

Osuustoiminnallisten pankkien järjestämä kansainvälinen kuvataidekilpailu, Jugend Creativ, on Guinnessin ennätystenkirjan mukaan maailman suurin lapsille ja nuorille järjestettävä taidekilpailu, johon osallistuu Suomen lisäksi lapsia ja nuoria Italiasta, Itävallasta, Luxemburgista, Ranskasta, Saksasta ja Sveitsistä. Kansainvälisellä tasolla kilpailu järjestetään jo 49. kerran ja Suomessa 43. kerran. Vuosittain kilpailuun osallistuu yhteensä noin 900 000 piirtäjää.


Nella Koskisen työ

Paikallisesti palkituista töistä koostuva näyttely pidetään perinteiseen tapaan Porissa asiantuntijakeskus BEPOPn kauppakäytävällä 3.6.-29.6.2019 (osoite Yrjönkatu 22). Näyttelyyn on vapaa pääsy asiantuntijakeskuksen aukioloaikojen puitteissa.

Kaikki paikallisesti palkitut työt löytyvät

Kaikki valtakunnallisesti palkitut työt ovat nähtävillä: