Reppukeräys onnistui jälleen – yli 3800 koululaista sai uudet reput Hope ry:n ja OP Ryhmän avulla

Moni koululainen saa lähipäivinä itselleen uuden koulurepun. HOPE – Yhteisesti ja yhdessä ry ja OP Ryhmä keräsivät yhteistyössä heinäkuun ajan reppuja, jotka lahjoitetaan koulutietään aloittaville vähävaraisten perheiden lapsille. Keräys sai liikkeelle tuhannet ympäri Suomen – OP Länsi-Suomessa reppuja kerättiin yhteensä 75 kappaletta.

Ensimmäinen koulureppu jättää usein pitkäaikaisen muistijäljen. Jo neljättä kertaa järjestetyllä Reppu joka selkään -keräyksellä varmistetaan, että mahdollisimman moni lapsi saisi kokea saman myös tänä vuonna. Koronapandemia on tiukentanut vähävaraisten lapsiperheiden tilannetta entisestään ja HOPE ry:n toiminnan piirissä oleville lapsiperheille kaikki apu on tervetullutta. Uudet koulureput selässään pienet koululaiset pääsevät aloittamaan koulutiensä samalta viivalta.

OP Ryhmä toimittaa reput elokuun alussa HOPE ry:lle, joka lajittelee ja jakaa lahjoitukset suoraan koulutietään aloittaville. Keräyksen avulla saimme kerättyä yhteensä 3830 reppua sekä lukemattoman määrä penaaleja ja muita kouluvälineitä eri puolilla Suomea osuuspankeissa sekä Pohjola Sairaalan toimipisteissä. Jokaiseen kerättyyn koulureppuun lahjoitettiin Pohjola Vakuutuksen toimesta led-valo tai heijastin turvaamaan pienen koululaisen matkaa. 

– Lasten ja nuorten hyvinvointi on meille tärkeä asia ja osa vastuullisuustyötämme. On ollut mahtavaa huomata se into, jolla asiakkaamme ja henkilökuntamme ovat lähteneet mukaan keräykseen. Iso kiitos vielä kaikille lahjoittajille, sanoo OP Länsi-Suomen toimitusjohtaja Matti Kiuru.

Reppukeräys järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2017, jolloin reppuja kerättiin tuhansia. Vuonna 2019 reppuja kerättiin jo 3 000 kappaletta lähes 70 eri paikkakunnalla. Tänä vuonna keräys laajeni jo lähes 80 paikkakunnalle. 

OP Länsi-Suomi on jäsentensä omistama alueellinen osuuspankki. Asiakaslupauksemme mukaisesti olemme asiakkaitamme varten. Toimimalla arvojemme mukaisesti eettisesti kestävästi ja vastuullisesti päivittäisissä asiakaskohtaamisissa, päätöksissä sekä kumppanuuksissamme, osallistumme pitkäjänteisesti elinvoimaisen Satakunnan ylläpitämiseen ja kehittämiseen.


Hope ry on vapaaehtoisvoimin yhdessä yhteiseksi hyväksi toimiva järjestö. HOPE jakaa vähävaraisille ja kriisin kokeneille perheille konkreettisia vaate- ja tavaralahjoituksia, sekä lapsille ja nuorille harrastustukea ja vapaa-ajan elämyksiä.

Lisätietoja:

Satu Salminen
markkinointi- ja viestintäpäällikkö
OP Länsi-Suomi
P. 040 768 7580 | @satuhahmo

Taru Karppinen ja Susanna Suominen
Tiiminvetäjät HOPE Yhdessä & Yhteisesti ry - Pori
P. 040 969 9298 | pori@hopeyhdistys.fi