Tänä jouluna tuemme Kaveruutta ja kohtaamisia - nuorten ystävätoimintaa Satakunnassa.

Punaisen Ristin Kaveruutta ja kohtaamisia -toiminnan tavoitteena on vähentää nuorten yksinäisyyttä. Vastuullisuus on tekoja ja arjen teot ovat merkitseviä. Toivomme, että ystävätoimintaa tukemalla voimme omalta osaltamme mahdollistaa kaikille ajatuksen toisenlaisesta tulevaisuudesta. 

OP Länsi-Suomi toivottaa omistaja-asiakkaille, yhteistyökumppaneille sekä kaikille asiakkailleen rauhallista ja hyvää joulua.

Punaisen Ristin nuorten ystävätoiminta Satakunnassa

Punaisen Ristin Satakunnan piirin Kaveruutta ja kohtaamisia – nuorten ystävätoiminnalla tarjotaan nuorille kohtaamisen paikkoja niin kasvotusten kuin verkossa. Toiminnassa pyritään vastaamaan nuorten tarpeisiin digitaalisuutta hyödyntäen sekä tarjoamaan mahdollisuuksia verkkovapaaehtoisuudelle. Länsi-Suomen Osuuspankin lahjoituksella tuetaan nuorten kohtaamisia niin kasvotusten kuin verkossa Satakunnan alueella Punaisen Ristin paikallisosastojen kautta.

- Vastuullisuus on tärkeä osa perustehtäväämme ja paikallisena pankkina koemme, että tämä lahjoitus on luonteva tapa toteuttaa yhteisöllistä rooliamme. On  hienoa, jos omalta osaltamme voimme tällä lahjoituksella edistää nuorten hyvinvointia toimialueellamme, toteaa OP Länsi-Suomen toimitusjohtaja Matti Kiuru.

- Punainen Risti on kehittänyt nuorten ystävätoimintaa muutamien vuosien ajan ja Satakunnassa toimintaa on lähdetty viemään eteenpäin erityisesti vuoden 2019 aikana, toteaa SPR Satakunnan piirin nuorisotoiminnan suunnittelija Nina Fisk.

Toimintaan on koulutettu vapaaehtoisia ystäviä nuorille niin kasvokkaiseen kuin verkossa tapahtuvaan kohtaamiseen. Viikolla 50 (9.-15.12.2019) järjestettiin Mitä tehtäis? -kampanja, jossa vapaaehtoiset jalkautuivat nuorten kanssa viettämään pikkujouluja mm. elokuvien, keilaamisen ja kahvittelun merkeissä. Kampanjalla tarjottiin mahdollisuus osallistua pikkujouluihin niille nuorille, joilla ei muutoin tähän ole mahdollisuutta yksinäisyyden vuoksi.

Lisätietoja:
Nina Fisk
Nuorisotoiminnan suunnittelija
Suomen Punainen Risti | Satakunnan piiri
040 142 9298 | nina.fisk (a) punainenristi.fi