Kesätyö

Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanja 2020

Kesällä 60 nuorta työllistyy 60 yhdistyksessä OP Länsi-Suomen piikkiin. #kesäduuniOPnpiikkiin

Ensikosketus työelämään on nuorille tärkeä juttu. OP Länsi-Suomi etsi helmikuun ajan yleishyödyllisiä yhdistyksiä, jotka ovat kiinnostuneita tarjoamaan 15–17-vuotiaille nuorille kesätyön kahdeksi viikoksi. Nuoren palkan, 400 euroa, lahjoittaa yhdistykselle osuuspankki. Hakemuksia tuli yhdistyksiltä runsaasti ja tuen saa 60 yhdistystä, jonka myötä kesäduunin saa pankin tuella 60 nuorta. Kiitokset kaikille yhdistyksille hyvistä hakemuksista!

Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanja on mukana Vastuullinen kesäduuni –kampanjassa, joten yhdistykset ovat sitoutuneet kampanjan tukea hakiessaan Vastuullisen kesätyön periaatteisiin.*

Nuorten haku käynnissä 16.3-19.4.

Yhdistykset, jotka tukea saivat, valittiin maaliskuun alussa. Nyt on nuorten aika hakea töitä. Nuoret voivat hakea kesäduuneja 16.3.-19.4. välisen ajan ja yhdistykset valitsevat kesätyöntekijät toukokuun alkuun mennessä.

Tarjolla olevat kesätyöt näet oheisesta linkistä. 

Huomioksi kampanjassa:

  • Tuetut 15-17-vuotiaiden nuorten kesätyöpaikat julkaistaan maanantaina 16.3.2020.
  • Nuoret hakevat tuettuja kesätöitä - lähettävät työhakemuksia suoraan yhdistyksille 16.3.-19.4.2020.
  • Nuori voi hakea useampaa kesätyötä, mutta voi työllistyä vain yhteen tuettuun kesätyöhön.
  • Yhdistykset valitsevat kesätyöntekijät toukokuun alkuun mennessä. Yhdistykset käsittelevät hakemukset ja haastattelevat hakijat itse.
  • Yhdistys toimii nuoren työnantajana, eli hoitaa nuoren työllistämisen ja käytännön palkanmaksun, sekä kaikki lakisääteiset kulut ja velvoitteet.
  • Nuorten kesätyöt yhdistyksissä koulujen loma-aikana kesä-elokuulla 2020.
  • Yhdistykset laskuttavat 400 euron palkkaustuen pankilta ohjeen mukaan 31.8.2020 mennessä.
  • OP Länsi-Suomen toimialueeseen kuuluvat Eurajoki, Kankaanpää, Merikarvia, Noormarkku, Panelia, Pomarkku, Pori, Pyhäranta, Rauma, Siikainen ja Ulvila.
  • Kesätyöhön valitun nuoren tulee olla 15–17-vuotias ja kesätyön sijoittua koulujen kesäloma-aikaan 30.5.–7.8.2019. Käytännössä yhdistys ja nuori sopivat näistä asioista keskenään työsopimusta tehtäessä.

Olemme tukeneet nuorten työllistymistä jo monena kesänä niin kesäduuni-kampanjan kuin kesäharjoittelija-haun kautta. Yhteistyö yhdistysten kanssa on tärkeää ja siitä iso kiitos kaikille tähän mennessä mukana olleille yhdistyksille ja nuorille! Uskomme vahvasti, että nuorten työllistäminen on arvokas yhteiskunnallinen teko.

Kiitos kaikille kesäduuni-kampanjassa mukana oleville ja tervetuloa mukaan kesän 2020 kampanjaan!

#kesäduuniOPnpiikkiin #oplänsisuomi #kesätyö

Lisätietoja OP Länsi-Suomen kesäduuni-kampanjasta antaa:
asiakkuusasiantuntija Marko Jylli, p. 040 6325 360 tai marko.jylli (a) op.fi
markkinointipäällikkö Satu Salminen, p. 040 768 7580 tai satu.salminen (a) op.fi