OP Länsi-Suomi Lasten ja nuorten kuvataidekilpailu 2020

Tulokset - Lasten ja nuorten kuvataidekilpailu

Haasteellinen kevät innosti 469 oppilasta 18 koulusta kuvittamaan onnea. Paikallinen kilpailu on nyt ratkennut. Kiitos kaikille taiteilijoille, opettajille ja kouluille. Onnittelut menestyneille!

Tänä vuonna teemana oli onnen kuvittaminen

Kansainvälinen kuvataidekilpailu Jugend Creativ viettää 2020 vuonna 50-juhlavuottaan! Suomessakin osuuspankkien kuvataidekilpailu järjestetään nyt jo 44. kerran. Kilpailun tavoitteena on tukea ja kehittää lasten piirtämis- ja maalausharrastusta. Vuoden 2020 kilpailussa pääteemana oli "Onnea on...piirtäminen, maalaaminen, kuvaaminen, voittaminen".

Toiveenamme oli lisätä lasten arkeen iloa, inspiraatiota ja onnistumisen kokemuksia

Innovaatioiden syntyminen edellyttää luovuutta. Lisäksi luovien taitojen oppiminen auttaa hahmottamaan ja ymmärtämään maailmaa sekä tukee hyvinvointia. Luovat taidot ovatkin yksi tämän päivän keskeisistä työelämätaidoista ja niiden oppimista on tärkeä kehittää jo koulumaailmassa. 

Mukaan lähtikin 18 koulua ja kilpailuun tuli kaikkiaan 469 työtä. Kaunis kiitos kaikille taiteilijoille, opettajille ja kouluille!

Tuomaristolla oli innostava ja inspiroiva tehtävä

Paikallisen tuomariston muodostivat tänä vuonna kulttuuritoimittaja Maarit Anttila, taideterapeutti Tommi Ojala ja valokuvaaja Minna Paananen. Tuomariston mukaan oli mielenkiintoista huomata, kuinka innolla nuoremmat ikäryhmät heittäytyivät kilpailun tehtävänannon mukaiseen aidon onnen hetken kuvaamiseen, kun taas isommat osasivat jo leikitellä erilaisilla tekniikoilla ja ylipäätään tekninen taitavuus alkoi korostua. Jokaisessa ikäryhmässä oli hyödynnetty onnen kuvaamiseen paljon arkielämässä mukana olevia asioita, kuten ystäviä, perhettä, lemmikkieläimiä ja harrastuksia.

Sarja 6-8-vuotiaat, "Mikä tekee sinusta onnellisen?" / 177 kilpailutyötä

Oliwer Perkiömäki, Minä itse, Pohjoiskehän koulu, Rauma
Alisia Pajunen, Kissani, Friitalan koulu, Ulvila
Saaga Toivola, Hevonen auringonlaskussa, Pohjoiskehän, Rauma

Sarja 9-10-vuotiaat, ”Mikä tekee sinusta onnellisen?” / 146 kilpailutyötä

Niki Järvinen, Onnen hetki, Friitalan koulu, Ulvila
Emma Laivonen, Ystävyys, Rauman normaalikoulu, Rauma
Niilo Frimodig, Revontulinen metsä, Pohjoiskehän koulu, Rauma

Sarja 11-13-vuotiaat, ”Jaa onnesi!” / 146 kilpailutyötä

Nenna Pirttiperä, Paperplane in the space, Cygnaeuksen koulu, Pori
Julia Kokkonen, Auringonlasku, Masi ja ranta, Cygnaeuksen koulu, Pori
Nea Hautala, Elämäni tähdet, Cygnaeuksen koul, Pori

 

Palkinnot toimitetaan koteihin

Koronakevät haastaa. Palkinnot ja kunniakirjat toimitamme postitse toukokuun aikana kilpailussa menestyneille. Koko Suomen paikallisten kilpailujen sarjojen voittajatyöt kohtaavat Helsingissä valtakunnallisessa kilpailussa toukokuun aikana. Toivotaan onnea ja menestystä meidän paikallisen kilpailun voittajille myös valtakunnalliseen jatkoon!

Guinnessin ennätystenkirja - maailman suurin lasten ja nuorten taidekilpailu

Tämä osuustoiminnallisten pankkien järjestämä kansainvälinen kuvataidekilpailu, Jugend Creativ, on Guinnessin ennätystenkirjan mukaan maailman suurin lapsille ja nuorille järjestettävä taidekilpailu. Kilpailuun osallistuu Suomen lisäksi lapsia ja nuoria Italiasta, Itävallasta, Luxemburgista, Ranskasta, Saksasta ja Sveitsistä. Vuosittain kilpailuun osallistuu yhteensä jopa 800 000 taiteilijaa.

Yhdessä hyvä tulee – näyttely Porissa, Raumalla ja Facebookissa

Alueelliset voittajatyöt asetetaan näytteille toukokuun lopulla, ja työt ovat esillä koko kesäkuun ajan Porissa asiantuntijakeskus BEPOPssa ja Raumalla Kauppakadun konttorin ikkunassa. 

Seuraa tiedotustamme täällä pankin verkkosivulla sekä Facebookissa.

Hyvää kevättä! Pysytään terveinä.
Aurinkoisin terveisin, OP Länsi-Suomi

Lisätiedot:
Marko Jylli, asiakkuusasiantuntija, OP Länsi-Suomi, p. 040 6325360