Kuvataidekilpailun palkitut työt

Osuuspankkien kansainväliseen lasten ja nuorten kuvataidekilpailuun OP Lounaismaan toimialueen kouluista palautetut työt on nyt arvioitu.

Osuustoiminnallisten pankkien järjestämä kansainvälinen kuvataidekilpailu, Jugend Creativ, on Guinnessin ennätystenkirjan mukaan maailman suurin lapsille ja nuorille järjestettävä taidekilpailu, johon osallistuu Suomen lisäksi lapsia ja nuoria Italiasta, Itävallasta, Luxemburgista, Ranskasta, Saksasta ja Sveitsistä. Kansainvälisellä tasolla kilpailu järjestetään tänä vuonna 50. kerran ja Suomessa 44. kerran. Vuosittain kilpailuun osallistuu yhteensä jopa 800 000 piirtäjää. Kilpailu järjestetään yhteistyössä kuvataideopettajien ja koulujen kanssa.

Tämän vuoden kilpailun teemana on ”Onnea on... piirtäminen, maalaaminen, kuvaaminen, voittaminen”.  

OP Lounaismaa kutsui toimialueensa alakoulujen kuvataideopettajat mukaan osallistumaan luokkansa kanssa kilpailuun. Kaikissa kouluissa ei ehditty töitä tekemään ennen etäopetukseen siirtymistä. Töitä palautettiin pankkiimme arvioitavaksi kolmisensataa. Kilpailussa on kolme sarjaa ja palkitsemme paikallisesti kunkin sarjan kolme parasta työtä mukavilla tavarapalkinnoilla. Palkinnot toimitetaan kouluille toukokuun puolivälin jälkeen. Onnea voittajille!

Kunkin sarjan ensimmäiseksi sijoittuneet työt on lähetetty edelleen valtakunnalliseen kilpailuun Helsinkiin, josta parhaat ovat mukana valtakunnallisessa kilpailussa. 

OP Lounaismaan toimialueella palkitut sarjoittain:

 

6-8-vuotiaat (s. 2012-2014)

 

1. Saana Suontaka, Koijärven koulu, Forssa
2. Aada Salin, Kaivolan koulu, Salo
3. Veeti Saarinen, Kaivolan koulu, Salo

9-10-vuotiaat (s. 2010-2011)

1. Hertta Salomaa, Tammelan koulukeskus, Tammela
2. Mette Hakala, Heikan ala-aste, Forssa
3. Mona Nyberg, Kaivolan koulu, Salo

11-13-vuotiaat (s. 2007-2009)

1. Sanni Kallio, Kaivolan koulu, Salo
2. Merja Siikjärvi, Kirkonmäen koulu, Somero
3. Anna Joutsenneva, Kirkonmäen koulu, Somero

 

Valtakunnallisen kilpailun voittajat julkaistaan toukokuussa osoitteessa op.fi/kuvataidekilpailu

Alla liitteenä OP Lounaismaan toimialueen palkitut työt