Edustajiston vaalit

Omistaja-asiakas, äänesi on vaikuttanut!

Osuuspankin omistaja-asiakkaat äänestivät edustajiston vaalissa 4. - 17.11.2021 ja Nilakan Seudun Osuuspankin uusi edustajisto on nyt valittu.

Nilakan Seudun Osuuspankin edustajiston vaaleissa annettiin 861 ääntä ja äänestysprosentti oli 17,46 %.

Kiitos kaikille ehdolla olleille ja äänensä vaaleissa antaneille. Arvostamme, että omistaja-asiakkaamme haluavat olla mukana vaikuttamassa osuuspankkinsa tulevaisuuteen.

Nilakan Seudun Osuuspankin edustajistoon valittiin seuraavat 30 edustajaa: 

Keiteleen vaalipiiri    
Nimi Äänimäärä  
Savolainen Leila 56 valitaan
Kasurinen Pirkko 39 valitaan
Jalkanen Kari 31 valitaan
Paananen Hannu 24 valitaan
Pellikka Jaana 23 valitaan
Paananen Markku 22 valitaan
Wiik Kirsi 20 valitaan
Katainen Pauliina 19 valitaan
Kuikka Aulikki 16 valitaan
Laukkanen Matti 15 valitaan
Savolainen Vilma 13 valitaan
     
Rytkönen Päivi 12 varalla
Karhunen Kirsi 10 varalla
Paananen Jukka 9 varalla
Liimatainen Jouko 7 varalla
Ruotsalainen Mirja 6 varalla
Laukkanen Markus 5 varalla
     
Pielaveden vaalipiiri    
Nimi Äänimäärä  
Partanen Anneli 85 valitaan
Rautaparta Pertti 55 valitaan
Tikkanen Elisa 35 valitaan
Hakulinen Veli-Tuomas 35 valitaan
Niskanen Arja 27 valitaan
Savolainen Pekka 26 valitaan
Simpanen Jaana-Riitta 25 valitaan
Hujanen Hannu 25 valitaan
Berg Matti 23 valitaan
Kukkonen Arto 22 valitaan
Perälä Timo 21 valitaan
Kiukkonen Eemeli 19 valitaan
Kinnunen Kyösti 19 valitaan
Nousiainen Sanelma 19 valitaan
Auvinen Tero 17 valitaan
Tossavainen Sami 17 valitaan
Kurki Taika-Maaria 15 valitaan
Remes Markku 15 valitaan
Paananen Johanna 13 valitaan
     
Berg Tomi 12 varalla
Back Terhi 9 varalla

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Onnittelut uusille edustajiston jäsenille!

Voit olla meihin yhteydessä, jos sinulla on kysyttävää vaaleista. 

Vaaliyhteyshenkilö: Eeva Karppinen, eeva.karppinen@op.fi, 044 053 0031

Edustajiston vaalien äänestys järjestettiin 4.11. klo 8.00 – 17.11. klo 16.00.

Edustajiston vaaleissa oli tänä vuonna ehdolla 38 ehdokasta:

Pielavesi, vaalipiirissä 21 ehdokasta

Keitele, vaalipiirissä 17 ehdokasta

Äänioikeus näissä vaaleissa oli kaikilla niillä omistaja-asiakkailla, jotka ovat liittyneet omistaja-asiakkaiksi viimeistään 31.5.2021 ja olivat vielä äänestyksen alkaessa omistaja-asiakkaita.

Kullakin äänioikeutetulla omistaja-asiakkaalla oli vaalissa yksi ääni ja omistaja-asiakas pystyi äänestää vain yhtä ehdokasta.

Alaikäisen äänioikeutta pystyi käyttämään hänen huoltajansa yhdessä. Tämän vuoksi alaikäisen äänestys verkkopalvelussamme oli estetty, vaikka hänellä olisi verkkopalvelutunnukset.

Edunvalvottavan äänioikeutta pystyi käyttämään hänen edunvalvojansa päämiehen puolesta.

Yrityksen tai yhteisön puolesta äänioikeutta käytti se henkilö, joka on oikeutettu edustamaan yritystä tai yhteisöä.

Tarvitsemme edustajistoon aktiivisia omistaja-asiakkaita, jotka ovat kiinnostuneita yhteisistä asioista ja tuovat mukanaan oman asiantuntemuksensa. Edustajiston jäseniltä ei vaadita erityistä pankkiasioiden osaa­mista. Asenne ratkaisee.

Ehdokkaaksi on voinut ilmoittautua 16.8.-10.9.2021. 

Ehdokkaaksi on voinut ilmoittautua jokainen hyvämaineinen pankin palveluja käyttävä äänioikeutettu omistaja-asiakas, joka on täysivaltainen ja liittynyt omistaja-asiakkaaksi viimeistään 31.5.2021 mennessä ja täyttää 18 vuotta viimeistään ehdokashankinnan aikana. 

Yritys tai yhteisö ei ole voinut asettua ehdokkaaksi. Mikäli yrityksellä tai yhteisöllä on omistaja-asiakkuus, voi se toimia kannattajana ja äänestää. Tässä tapauksessa kannatus tulee tehdä lomakkeella ja äänestys tehdään postitse. 

Myöskään järjestö, puolue tai jokin muu yhteisö ei ole voinut ilmoittaa ehdokastaan edustajiston vaaleihin, koska edustajiston vaalit ovat henkilövaalit ja ehdokkaaksi ilmoittaudutaan henkilökohtaisesti.

Huomioithan, että ehdokkaaksi eivät ole voineet asettua osuuspankin tai sen konserniin kuuluvan yhteisön palveluksessa olevat henkilöt eivätkä sen hallituksen tai hallintoneuvoston jäsenet. Myöskään osuuspankin tai sen konserniin kuuluvan yhteisön toimitusjohtaja ei ole voinut asettua ehdolle tehtävässä oloaikanaan eikä tehtävän päättymisestä lukien seuraavan viiden vuoden aikana.

OP:n Keskusyhteisön tai sen tai konserniin kuuluvan yhteisön palveluksessa olevat eivät myöskään ole oikeutettuja ilmoittautumaan ehdokkaiksi. 

Suomi ja me suomalaiset olemme tiukoissa paikoissa lujaa tekoa. Kun moni asia on ollut monimutkaista ja vaikeaa, meiltä on löytynyt kykyä puhaltaa yhteen Suomeen. Nousta kokoamme suuremmaksi ja nähdä meissä piilevä hyvä.

Me OP Ryhmässä haluamme edistää elämänrikkauden perustuksia: koko Suomen taloudellista menestystä, turvallisuutta ja hyvinvointia. OP:lle yhteisestä tulevaisuudesta välittäminen on pysyvä normaali. Yhdessä kahden miljoonan omistaja-asiakkaamme kanssa meissä on voimaa vastuun kantajiksi ja tekijöiksi.

Osuuspankkisi ylintä päätösvaltaa käyttää omistaja-asiakkaiden keskuudestaan valitsema edustajisto. Se hyväksyy muun muassa osuuspankin tilinpäätöksen ja tekee merkittävimmät pankin toimintaa koskevat päätökset. Edustajisto kokoontuu sääntömääräisesti kerran vuodessa, jonka lisäksi edustajiston jäsenet voivat osallistua erilaisiin koulutuksiin.

Edustajisto on ainutlaatuinen näköalapaikka oman pankin toimintaan. Edustajistossa pääsee myös luomaan uusia verkostoja ja seuraamaan oman kotiseudun talouselämän kehittymistä.