Osuuspankin yleiskuva

Edut omistaja-asiakkaille

Oripään Osuuspankki on suomalainen pankki, jonka omistavat sen asiakkaat. Omistaja-asiakkaana omistat osan pankkiasi. Lisäksi voit saada alennuksia pankkipalveluista ja vakuutusmaksuista sekä hyötyä OP-bonuksista.

Osuusmaksu

Jäseneksi liittymisen yhteydessä maksetaan osuusmaksu. Oripään Osuuspankissa se on 100 euroa. Maksu on kertasijoitus, eikä erillistä vuosimaksua ole.

Mikäli joskus päätät luopua omistaja-asiakkuudestasi, saat osuusmaksun kokonaisuudessaan takaisin lakisääteisen irtisanomisajan kuluttua.

Paikalliset edut omistajajäsenillemme

  • Mahdollisuus sijoittaa vakaaseen tuotto-osuuteen
  • Saat opintolainan ilman toimitusmaksua verkkopalvelussa
  • Saat mahdollisuuden vaikuttaa pankin edustajistonvaaleissa

Tuotto-osuus

Osuuspankkisi on päättänyt Tuotto-osuusannista. Se tarkoittaa sitä, että omistaja-asiakkaana sinulla on nyt mahdollisuus merkitä oman osuuspankkisi Tuotto-osuuksia eli omistaja-asiakkaan pitkäaikaiseksi sijoituskohteeksi tarkoitettuja osuuksia. Vähimmäissijoitus on 100 euroa. Tuotto-osuus on pitkäaikainen sijoitus, joka vahvistaa pankkisi ydinvakavaraisuutta ja tarjoaa samalla sinulle uudenlaisen mahdollisuuden hyötyä osuuspankkisi menestyksestä. Omistaja-asiakkaan Tuotto-osuudelle tavoitellaan vuosittain talletusta tuntuvampaa korkoa ja parempaa tuottoa kuin osuuspankin aiemmille lisäosuuksille.

Mitä enemmän Tuotto-osuuksia merkitään, sitä vakavaraisempi on osuuspankkisi. Menestyvä ja vakavarainen osuuspankki on vahva paikallinen toimija, joka tarjoaa asiakasomistajilleen monenlaisia etuja ja voi maksaa Tuotto-osuudelle reilun koron. Tuotto-osuudelle tavoitellaan 3,25 %:n korkoa, mikä on merkittävästi keskimääräisiä talletuskorkoja parempi tuotto-odotus. Tuottotavoite voi muuttua vuosittain. Pankkisi edustajiston tai osuuskunnan kokouksessa vahvistetaan koron maksaminen ja sen määrä vuosittain jälkikäteen. Sijoittamalla Tuotto-osuuteen olet osa oman osuuspankkisi menestystä.

Tuotto-osuudesta voi luopua irtisanomalla osuuden. Tuotto-osuuksien takaisinmaksuaika on sama kuin varsinaisen jäsenosuuden eli 12 kuukautta Tuotto-osuuksien irtisanomistilikauden päättymisestä.