Oulun Osuuspankin omistaja-asiakkaat valitsivat edustajiston

Oulun Osuuspankin omistaja-asiakkaat äänestivät edustajiston vaaleissa 6.-19.11. ja valitsivat keskuudestaan edustajiston. Ehdokkaita oli yhteensä 145 ja valituksi tuli 55 edustajiston jäsentä.

Oulun Osuuspankin edustajiston jäsenistä 25 on uusia ja 30 tuli valituksi uudelleen. Edustajiston jäsenistä 23 on naisia ja 32 miehiä. Mukana on niin opiskelijoita, palkansaajia, yrittäjiä kuin eläkeläisiäkin. Edustajistoon valittujen nimet ovat nähtävillä pankkimme toimipaikoissa ja nettisivuilla osoitteessa op.fi/oulu. Edustajiston toimikausi on neljä vuotta.

Edustajisto käyttää pankissa ylintä päätösvaltaa. Varsinaisessa edustajiston kokouksessa mm. päätetään vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle ja toimitusjohtajalle edelliseltä tilikaudelta. Edustajiston kokouksessa valitaan myös tilintarkastaja ja hallintoneuvoston jäsenet sekä päätetään isoimmista lahjoituksista.

– Oulun Osuuspankilla on yli 72 000 omistaja-asiakasta. Edustajiston kautta omistajien ääni välittyy osuuspankille. Tavoitteena oli saada pankille edustajisto, joka mahdollisimman paljon kuvastaisi pankin monipuolista omistaja-asiakaskuntaa. Vaaleilla valittu edustajisto on pankkimme näköinen. Osuuspankki on asiakkaidensa omistama osuuskunta, jonka perusarvo on jäsen ja ääni -periaate, sanoo Oulun Osuuspankin toimitusjohtaja Timo Levo.

Vaaleissa äänestettiin etupäässä sähköisesti

Tänä vuonna edustajiston vaalit toteutettiin ensimmäistä kertaa lähes yksinomaan sähköisesti. Verkkopalvelua käyttävät, täysi-ikäiset omistaja-asiakkaat äänestivät sähköisesti. Muut omistaja-asiakkaat sekä alaikäiset äänestivät perinteisellä postiäänestyksellä.

Äänestysprosentti Oulun Osuuspankin edustajiston vaaleissa oli 17,45 %.

– On hienoa, että lähes 12 600 omistaja-asiakasta osallistui oman pankkinsa edustajiston valintaan, toteaa Levo. 

Vaaleissa annetuista äänistä 74,4 % annettiin sähköisen äänestyspalvelun kautta ja vain 25,6 % annettiin postiäänestyksellä. Kaikkiaan OP Oululla oli yli 72 000 äänioikeutettua omistaja-asiakasta.

Tarkempiin vaalituloksiin on mahdollista käydä tutustumassa vaalipiireittäin Oulun Osuuspankin toimipaikoissa eli Isollakadulla (Oulu), Iissä (Pohjoinen), Muhoksella (Itäinen), Kempele ja Pyhäntä (Eteläinen).

 

Suomen suurimmat sähköiset vaalit

Edustajiston vaalit järjestettiin samanaikaisesti yhteensä 81 OPssa eri puolilla Suomea. Ehdokkaita oli yhteensä yli 5600 ja edustajistoihin valittiin yhteensä yli 2300 jäsentä. Kaikkien näissä vaaleissa äänestäneiden kesken arvotun Volkswagen Passat -hybridiauton vuodeksi käyttöön voitti Esa Salin Tampereelta.