Taitaja 2019 -stipendi professori Mirja Illikaiselle

Oulun Osuuspankin perinteisen Taitaja-stipendillä palkittiin tänä vuonna oululainen professori, tekniikan tohtori Mirja Illikainen Oulun yliopistosta.

Taitaja-stipendi on merkittävä pohjoissuomalainen huomionosoitus sekä taloudellisesti että positiivisen yhteisöllisyyden luojana. Vuoden 2019 stipendi on arvoltaan 10 000 euroa.

Oulun Osuuspankin toimitusjohtaja Timo Levo kertoi palkitsemispuheessaan tämän vuoden Taitajan työskentelevän erityisen ajankohtaisen asian kanssa.

”Ilmastonmuutos on yksi tämän hetken keskeisimmistä teemoista tulevaisuuden näkökulmasta.  Taitajamme työskentelee ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi ja luonnonvarojen eheyttämiseksi. Hän on todennut kiertotalouden olevan suuri mahdollisuus paikallisille yrityksille rakentaa kannattavaa liiketoimintaa. Hän on nouseva tieteen tekijä, joka on vahvasti tekemässä sellaista yhteiskunnallista muutosta, jota tarvitaan”, Levo tähdensi.

Taitaja-stipendillä on jo pitkät perinteet; se on jaettu yhtäjaksoisesti vuodesta 2000 alkaen. Sen tarkoitus on huomioida ja palkita Oulun seudun monipuolista huippuosaamista. Stipendin saaja on Oulun seudulta oleva tieteen, kulttuurin tai urheilun saralla työskentelevä yksityinen henkilö tai yhteisö, joka on tehnyt työllään ja osaamisellaan kotiseutuaan myönteisellä tavalla tutuksi.

Oulun Osuuspankki on asiakkaidensa omistama paikallinen yritys. Asiakasomisteisena yrityksenä pankki hahmottaa toimintaansa kaksoisroolin kautta: liiketoimintaroolissa luodaan taloudellista hyvää, jota hyödynnetään yhteisöllisessä roolissa. Yhteisöllisessä roolissaan osuuspankki kantaa vastuuta niin omistaja-asiakkaista kuin laajemmin yhteiskunnasta ja paikallisyhteisöistä. Yksi osoitus tästä roolista on jo perinteiseksi muodostunut Taitaja-stipendi.