Nainen selaa kännykkää sängyllä

REILU asuntolaina joustaa elämäntilanteesi mukana

REILU asuntolaina on juuri sinun tarpeisiisi räätälöity asumisen kokonaispaketti. Se antaa tilaa elämälle ja auttaa varautumaan tulevaisuuteen. Me OP Oulussa tiedämme, mitä kaikkea REILUun asuntolainaan kuuluu. Tiedätkö sinä?

Elämässä on muutakin kuin lainan lyhennys

Oikean kokoinen laina omaan taloudelliseen tilanteeseen nähden kannattaa laskea yhdessä OP Oulun asiantuntijan kanssa. Sinun on hyvä miettiä omaa kulutustottumustasi sekä vertailla lainalaskelmia eri koroilla. Elämässä pitää olla muutakin kuin lainan lyhennys, matalilla ja myös korkeammilla koroilla. Pitää olla myös varaa säästää lainan maksun ohella.

Korkosuojaus auttaa elämän suunnittelussa

Kun sinulla on lainassasi korkosuojaus, esim. korkokatto tai kiinteäkorkoinen laina, voit luottaa siihen, että lainan kuukausierä ei nouse sovitun rajan yli. Korkojen mahdollinen nousu ei tuolloin vaikuta niin paljon omaan talouteen, jolloin elämän suunnittelu ja hallinta on helpompaa. Kannattaa pohtia yhdessä pankin asiantuntijan kanssa erilaisia vaihtoehtoja.

Takaisinmaksuturva suojaa ikäviltä tapahtumilta

Takaisinmaksuturvalla varmistat sen, ettei kodista tarvitse ensimmäisenä luopua, vaikka elämässä tapahtuisi jotakin yllättävää. Voit suojata perheesi arjen taloudellista puolta ikävien tapahtumien varalta. Turva huolehtii lainasi takaisinmaksusta työkyvyttömyyden tai työttömyyden sekä tapaturmaisen pysyvän haitan tai kuoleman sattuessa.

Samalla kannattaa säästääkin

Säästäminen lainan ohella on erittäin hyvä keino saada omaan talouteen pelivaraa sekä kartuttaa omaisuutta.

Lainan kuukausierä on hyvä asettaa niin, että voidaan samalla myös säästää. Yllättäviä menoja tai isompia hankintoja tulee eteen lähes aina laina-aikana joten tähän on tärkeää varautua. Parhaiten onnistut säästämisessä kun se on säännöllistä samoin kuin lainanlyhennykset. Helppo ja tehokas tapa säästää on kuukausittainen säästäminen rahastoon.

Joustovaraa perheen hankintoihin

Kulutusluotto antaa sinulle joustovaraa pieniin hankintoihin. Joustoluotto on aina uudelleen otettavissa käyttöön, kun olet maksanut sen pois; hyvä asuntolainan ohella vaikkapa muutosta aiheutuvien kulujen kattamiseen sekä esimerkiksi huonekalujen hankintaan.  Joustoluotto on vakuudeton, joten sen käyttöönotto on erittäin helppoa. Joustoluottoa voit hakea konttorissa tai verkossa ja sen suuruus katsotaan tulojesi mukaan.

Vakuutuksilla turvaat kotisi ja läheisesi

Asuntolainan yhteydessä on hyvä tarkastaa myös perheen vakuutusturva. Kun koti ja läheiset ovat turvattu, sinun ei tarvitse murehtia hoitoon pääsystä tai yllättävistä kuluista. Kodin lisäksi on tärkeää turvata myös sen asukkaat mm. Terveysvakuutuksella sairauksien ja tapaturmien varalta sekä vapaa-aika ja harrastukset urheilu- ja matkavakuutuksilla. Autamme rakentamaan sinun elämäntilanteeseesi sopivan vakuutuskokonaisuuden.