Reppu

Reppu joka selkään - koulureppukeräys vähävaraisten perheiden lapsille

HOPE ry ja OP keräävät yhteistyössä heinäkuun ajan koulureppuja. Keräyksen tavoitteena on lahjoittaa jokaisen vähävaraisen perheen koulutietä aloittavalle lapselle koulureppu. OP Pohjois-Hämeen toimialueella kuka tahansa voi osallistua keräykseen tuomalla uuden, käyttämättömän koulurepun tai penaaliin konttoreihimme Mäntässä, Orivedellä, Juupajoella, Keuruulla ja Vilppulassa aukioloaikoina.

Vähävaraisissa perheissä tavarat kiertävät lapselta toiselle, ja esimerkiksi kuopuksen on usein tyytyminen moneen kertaan käytettyyn. Reppukeräyksellä pyritään siihen, että jokaisella koululaisella olisi koulujen alkaessa upouusi reppu. Lahjoitettavan repun tulee olla käyttämätön ja uusi, jotta lapsi voi tuntea samanarvoisuutta ikäistensä parissa.

Vuonna 2018 kerätään sekä reppuja että penaaleja. Lahjoituksen voi toimittaa OP Pohjois-Hämeen konttoreihin aukioloaikoina tai postitse osoitteella OP Pohjois-Häme, Keskustie 25, 35300 Orivesi. Penaaliin voi valikoida koulutarvikkeet kuten kynän, kumin ja viivoittimen.

Konttorista löytyvällä lahjoituspisteellä lahjoittaja voi kirjoittaa avunsaajalle terveisensä reppuun sujautettavalle kortille. Lahjoittajien toivotaan pakkaavan repun siististi. OP toimittaa reput HOPE ry:lle, joka lajittelee ja jakaa lahjoitukset elokuussa suoraan koulutietään aloittaville lapsille.

Reppukeräys alkoi vuonna 2017, jolloin reppuja kerättiin tuhansia 19 paikkakunnalla. Tänä vuonna keräys laajenee noin 50 paikkakunnalle. Reppuja kerätään seuraavilla paikkakunnilla: Espoo, Eurajoki, Hamina, Haukipudas, Helsinki, Hyvinkää, Hämeenlinna, Ii, Imatra, Joensuu, Juupajoki, Jyväskylä, Kaarina, Kangasala, Kankaanpää, Kempele, Keuruu, Kiiminki, Kirkkonummi, Kokkola, Kotka, Kouvola, Kuopio, Lahti, Lappeenranta, Lohja, Merikarvia, Mikkeli, Muhos, Mänttä-Vilppula, Naantali, Orivesi, Oulu, Parainen, Pori, Porvoo, Pyhäntä, Pälkäne, Raisio, Rauma, Riihimäki, Rusko, Seinäjoki, Tampere, Tornio, Turku, Ulvila, Vaasa, Vantaa, Vehmaa, Vihti ja Ylivieska.